10 Nisan 2019 Çarşamba

İşin içinden çıkamadığımız nokta, Marcao'nun yokluğunda kim oynayacak?


Luyindama'nın yokluğu, Donk'u oynatarak biraz olsun atlatılır ama Marcao'ya alternatif üretmek imkansız. Herhangi bir stoper olarak bakamıyorsunuz. Geriden oyun kurması, sol ayaklı oluşu, baskı anında takımı rahatlatması, topla çıkışları gibi sayabileceğim birçok artısı var. Bu artıların da takım düzeninde olmazsa olmaz olduğunu herkes gibi yazabilirim.

Şu takımın en "elle tutulur" taraflarından biri stoper hattıydı. Tandemin bozulmasının handikabı elbette büyük olacak, hele ki Fenerbahçe deplasmanında. Şu ortamda Donk'un yerini garanti görüyor ve partnerini düşünüyoruz. 3 aday var. Ahmet Çalık, Semih Kaya ya da Fernando üçlüsünden biri oynayacak. 3'lü savunma gibi düzenleri konuşmayız diye tahmin ediyorum.

Hocanın "sürpriz" açıklamasından kasıt Fernando ismi ortaya atılmıştı. O özelliği var mı bilmiyorum bile, stoperde hiç izlemedim. Donk'a güvenirim, yarın stoper harici bir pozisyonda oynatılsa o konuda dahi yorum yaparım. Fernando'yu ise 6 - 8 numara arasında izliyorduk, stoperde hiç görmedim. Ben güvenemem ama hoca ne düşünür bilmiyorum.

Semih Kaya ve Ahmet Çalık'a güvenmediği de açık. Malatyaspor maçının sonunda Marcao için yaptığı yorumda bunu üstü kapalı şekilde dile getirdi. Yine de çok fazla seçeneği yok, bu ikiliden birinin oynayacağını düşünüyorum. Donk zaten stoper oynayacak, Fernando'yu da oraya çekince takımda defansif orta saha kalmıyor. Badou Ndiaye'nin 6 numarada yapamadığını haftalardır gördük.

Semih Kaya'nın artısı deneyimi olur. Galatasaray'la birçok büyük maç oynadı. En gergin Fenerbahçe deplasmanlarında dahi vardı ve o genç yaşında ayağı hiç titremiyordu. Tecrübesine lafım yok, sıkıntı gün itibariyle ayakta durup duramayacağı. Türkiye Kupası'nda görüntüsü çok kötüydü, Çekya günleri onu daha da geriletmiş. Zaten düşüşte bir isimdi.

Ahmet Çalık da yetmeyecektir. Yine de artısı mücadelesi, tekmeye kafa uzatan hali, açık alanda biraz daha hızlı olması olur. Deneyimi düşük, hata yapmaya da çok müsait. Semih Kaya mı Ahmet Çalık mı sorusunun içinden çıkmak imkansız. Her şeye rağmen bu ikiliden birini kullanır, Fernando'yu asla stoper oynatmazdım.

8 yorum:

  1. Fernando benim tercihim. Her ne kadar formsuz olsa da Fernando bu takimin en cok , hemde iyi bir farkla Sampiyonlar liginde oynamis oyuncusu (57 mac). Ikincisi Mitroglou (41 mac). Adami bence cok cabuk silip atiyoruz. Tek basina 3-4 kisilik rakip orta sahayi alt ust ettigini gørduk daha ønce. Bence onun da kendini bir daha gøstermesi icin buyuk sans. Bunu o da biliyor. Cunku Ahmet ve Semih'in kapasiteleri belli. Fernando'nun ust duzey kalitesi var her ne kadar formsuz olsa da. Bence onun icin iyi bir sans. Ustelik Donk'la da iyi anlasiyor. Gecen senenin son haftalarinda bunu iyi gørduk. Fernando'nun akli ve Donk'un fizigi is gørur birlikte. Eminim Donk'da kendisini en rahat Fernando'yla hisediyordur. Benim dusuncem bøyle. Sadece tek tek isim olarak bakmamak gerek. Donk'u la en iyi kim anlasir? Bøyle maclarin en tecrubelisi kim? Ben Fernando diyorum. Oyun aklina guveniyorum cunku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun şu. Fernando'yu stopere yazdığımızda o tandem çok ağır oluyor ve orta saha için defansif orta saha kalmıyor. Bu da orta sahayı yumuşak kılabilir. Fernando'nun kalitesine asla lafım yok, yorumum da kalitesiyle alakalı değil.

      Sil
    2. Orta saha yumusak kalabilir evet, ama Fenerbahce'yi bulabildigimiz en køtu halde buluyoruz. Onlarin orta sahasi da yumusak. Eski Josef-Topal yada Emre-Meireles hatti yok. Tolgay, Ekici, Zajc yumusak kaliyor. Topal da cok agirlasti artik. Yani biz Fernando-Donk stoperleri, ve (Akbaba) Selcuk-Badou-Belhanda orta sahasiyla ciksak yeter bence. Hem tempo, hem yetenek olarak onlardan øndeyiz. Linnes ve Mariano yeterince bindirirse ve orta sahayi 5lerse orta sahamizin Fernando/Donk'suz yumusak kalmasi o kadar etkilemez. Tek maclik bøyle bir plan olabilir. Yani bence macin kaderini bekler belirleyecek. Orta saha'nin yumusak kalmamasi beklerin orta sahanin kanatlarini etkili kulanip pas opisyonu olmalari lazim.

      Sil
    3. Fenerbahçe'yi yıllar içinde bulmadığımız bir durum kaldı mı :) Bir şey değişmiyor.

      Sil
  2. fernando zaten sürekli stoperlerin arasına kaçıyor. stoper yapmaya gerek yok.

    tercihim kesinlikle ahmet çalık. semih gibi bitik değil fiziği. bjk derbisinde de çok iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Çalık diyorum. En azından daha hareketli.

      Sil
  3. Semih Kaya bu maçı cikartabilir diğerlerine göre derbi tecrübesi var ve stoper orijinli bir oyuncu. Fernando stopere çekilirse orta sahada da işler karışabilir. Orta sahada yedek kulübesinde de önemli isimlere ihtiyacımiz var. Bana Belhanda kırmızı gorecek gibi geliyor bu maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübesi mühim olacak ki elle tutulur tek taraftarı o. Yeteceğini düşünmüyorum yine de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir