25 Nisan 2019 Perşembe

Kalan 5 haftada iyi oyundan ziyade sonuç almak gerekiyor


Fatih Hoca'nın Kayserispor karşısındaki başlangıç düzeni üzerine çok konuştuk. Tutmayan bir düzendi. Hücumdan öte savunma için bunu yazıyorum. Kendi yarı sahamızda yediğimiz baskıda oyun kuramamak, Fernando'yu tüm sahayı kat ettirmeye çalışırken orta sahanın boşalması gibi sorunlar vardı. Fernando'nun en iyi maçlarından biri olsa da kendisine yardım gelmeyince çok sıkıntılı bir 15 - 20 dakika yaşadık.

"Çift 6 numarayla başlayıp, Belhanda'nın solda oynayacağı bir oyun düşündük. Eğer tutmazsa Emre ve Belhanda'nın yer değiştireceğini söylemiştik. Öyle de oldu ve çok da rahat oldu sonrasında. İlk oyun düzenimizle de çok ciddi pozisyona girdik ama son vuruşlar olmadı."

Marcao'nun dönüşü olumlu olsa da Luyindama'yı aradık. Donk'un en azından beklentinin üzerinde bir stoper performansı olsa da orta sahadaki varlığı da mühim. Hocanın "çift 6 numarayla başladık" söyleminin altını da Donk'un orta sahadaki varlığı doldurur. Geçen sezonun son haftalarına dönelim, Donk / Fernando ikilisiyle gelen bir şampiyonluk var.

Tabii Kayserispor karşısındaki kötü oyunun temelinde isteksizlik yatıyor. "Biz ne yaparsak yapalım şampiyon yapmayacaklar" havası demiştim. Taktik / teknik boyutunda da Belhanda'nın solda, Emre Akbaba'nın merkezdeki futbolunun eksisi oldu. Geriden oyun kuramadık, Badou Ndiaye sahada yoktu, Fernando bütün sahayı kat etmeye çalışıyordu.

Emre Akbaba'yı da çok alakasız yerlerde gezdirmeye devam ediyoruz. Forvete yakın, rakip ceza sahasına mümkün olduğu kadar yakın oynamalı. Bitiriciliğiyle ön plana çıkmalı, orta saha çizgisinde top alıp oyun kuramaz. O işi Belhanda yapar ki Belhanda'yı merkeze aldığımızda biraz olsun fabrika ayarlarına döndük.

Hocanın çift 6 numaralı düzeni kalan haftalarda devam ettireceğini düşünüyorum. Bunda da Badou Ndiaye'nin kötü görüntüsü etken olacaktır. Beklentim ise;

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Donk Fernando Belhanda
Feghouli Diagne Onyekuru

Emre Akbaba'yı forvetin arkasında, Belhanda'yı 8 gibi kullanmak biraz riskli olabilir. Belhanda'yı mümkün olduğu kadar hücuma atmalı, geriden oyun kurma işi stoperler ve onların arasına girebilecek Fernando / Donk ikilisinin olacak. Kalan 5 haftada iyi oyundan ziyade sonuç almak gerekiyor. Mücadele gücümüz mümkün olduğu kadar yüksek olmalı. Diagne bir şekilde atıyor, Feghouli / Belhanda ve beklerimizin etkisi de yükselecek.

2 yorum:

  1. Badou 2.yari da iyi bana gore son macta 1-2 kisi disinda iyi oynayan yoktu zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou'nun genel itibariyle performansı hayal kırıklığı. İyi olduğu gün dahi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir