17 Nisan 2019 Çarşamba

Kullanamadık işte, Belhanda'yı kenara almak zorunda kaldık


Ali Palabıyık'ı atlatabilmem imkansız. Öyle bir yönetim sergiledi ki maçın 2. yarısında Belhanda'dan faydalanamadık. Bizim bildiğimizi Belhanda da biliyor ve "Hocam tek bir hamlemde beni oyundan atacak, maçın başında da bu durumu belli etti, fırsat kolluyor, takımı yalnız bırakmak istemiyorum, hakem beni kafasına yazdı" diyor. Haklı değil mi?

2. yarıda da öyle bir ortam vardı ki tam Belhanda'ya bakıyordu. Rakip 10 kişi, baskıyı kurmuşuz ve rakip ceza sahası etrafında amansız pas yapıyoruz. Sorun şu, o baskı beraberinde pozisyon getirmiyor. Etkimiz yok çünkü, Feghouli'nin tek kaldığı dakikalar. Üretemedik, o paslar pozisyonları getirmedi.

Belhanda'nın dikine oyunu da, pas aksiyonunda etkisi de büyük. Maçın ilk yarısını iyi geçirdiğini düşünüyorum. Emre Akbaba bambaşka bir isim, daha çok 2. forvet gibi. Pozisyonu oluşturmaz, bitirir. Belhanda'yı sola atabilsek, Emre Akbaba'yı 2. forvet gibi kullansaydık diye düşünmeden edemiyorum.

Feghouli sağdan, Belhanda soldan oyunu kurar. Forvette zaten bir pivotumuz var, hatta gidişata göre 2.'sini de alıyoruz. Bekler de geliyor, bence Fenerbahçe maçında pozisyon üretiminin en önemli silahlarıydı. Kullanamadık işte, Belhanda'yı kenara almak zorunda kaldık. "E almasaydın" demeyin, muhteşem bir hakem performansı izledik. Olacakları biliyorduk.

Fatih Hoca'yı Selçuk İnan'ı düşünmemesi üzerinden eleştiririm. Fenerbahçe karşısında "topu iyi kullanabilecek" isimler ararken, topu iyi kullanan tüm isimleri kenara aldık ve bir ara 4 forvetle oynuyorduk. Selçuk İnan'ın temposu düşük olsa da topu kullanma noktasındaki etkisini inkar edemem. Duran toplar, kenar ortaları, defansın arasına ya da arkasına atılacak toplar için büyük kozdu.

2 yorum:

  1. belhandaya gösterilen sarı kartı nedense kimse konuşmadı maçtan sonra.oyundan çıkması ve atılma durumu konuşuldu.oysa henüz maçın başında ali palabıyıkın gösterdiği kart hakemin niyetini göstermişti.

    o pozisyonda sarı kartlık sert bir müdahale yok.ortada umut vaad eden bir atak yok.bir derbi maçı.(hakemler derbilerde sarı kartlarını hemen kullanmazlar basit durumlarda) ve maçın henüz başı.yani ortada sarı kart gösterilecek hiç bişey yok.ve ali palabıyık sarı kartı veriyor.maçın kırılma anlarından biri .

    ümit öztürkün cezası devam ediyor.belkide hakemliği bitti.
    ali palabıyık a ne olacak? tahmin edyorum ki 2 hafta sonra tekrar maç alacak.
    konya maçında olmayan penaltıyı verip vara gitmeyen hakemlere bişey olmadı.ne orta hakem ne de var hakemine bişey olmaz.ama ümit öztürke cezayı kestiler.

    buradan başakşehirin hedefe doğru koşturulduğunu anlayabiliriz.

    bu sezon kesinlikle başakşehiri şampiyon yapma projesi uygulanıyor.burası net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşuldu aslında. Çıkması doğruydu dedi herkes, 2. 45'de olmamalı derken ki kasıt buydu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir