7 Nisan 2019 Pazar

Luyindama'sız ne yapacağız diye düşünürken Marcao'yu da kaybetmek


Fenerbahçe karşısında Luyindama'sız ne yapacağız diye düşünürken Marcao'yu da kaybettik. Takımın geleceğe umutla bakmamızı sağlayan noktası "stoperleri". Eksiklerini söyleriz de, takımın oynamaya çalıştığı oyunda kıymetli futbolcular. Özellikle de Marcao.

Geriden iyi oyun kuruyor, baskı yenildiğinde takımı rahatlatıyor, topla çıkabiliyor. Farklı bir stoper, oynamaya çalıştığımız oyunda olmazsa olmazlardan. Yerini doldurabileceğiniz bir isim de yok. Luyindama'nın yokluğunda Donk orayı idare eder deriz, Marcao'nun yokluğunda ise kara kara düşüneceğiz.

"Marcao kaleye 50 metre mesafede, 2-0 öndeyken o faulü yapmayacak. Sarı kart tartışılır ama faul."

Fatih Hoca haklı. Sarı kartı tartışırsınız ama faulü değil. O riski almamanız gerekiyor, çünkü herhangi bir tehdit yok. Kaleye 50 metre var, rakibin sırtı dönük. Zaten dönemez, en fazla sağa pas yapacak. 2-0'da öndesiniz ayrıca, risk alacak bir durum yok ki. Çok anlamsız bir noktada cezalı duruma düştü.

"Bu kadar güzel giden oyunda, 2-0'ı yeterli görmediğim için değiştirmedim 60 küsürlerde. Defanstan bir oyuncu aldığınızda her şeyi bozabilirsiniz. Henry 3. golü atabilse, Henry, Martin ve Marcao'yu değiştirecektim. İyi oynuyorlardı, bozmak istemedim."

Hoca burada da haklı. Bu sezon önde olduğumuz ama bir şekilde geri dönen maçlar izledik, üstelik kendi sahamızda. Oyun 2-1'e geldiği an oluşabilecek panik halini düşünemiyorum bile. 3. gol burada fişi çekerdi ama gelmedi. Haliyle de kontrollü oynamak, risk almamak gerekiyordu. Neticede Marcao'yu kaybetmiş olduk.

Marcao'yu çıkaramamanın temel nedeni Semih Kaya ve Ahmet Çalık performanslarının kötü olması. Güvenemiyorsun, bir anda domino taşları devrilebilir. İki futbolcunun da Marcao'nun tarzıyla alakası yok ve savunma performansları da güven vermiyor. Ben yine de Ahmet Çalık diyeceğim, en azından ayakta kalabiliyor ve daha hareketli.

6 yorum:

  1. Genel olarak ahmet daha iyi savunmaci bence,en azindan sert bir oyuncu semih ise tam tersi,bundan 2 sene once falan bir basaksehir macinda cengiz under semihi firlatmisti,semih gordugum en gucsuz stoper olabilir,donk da yumusak oyuncu aslinda o yuzden ahmetin oynamasi gerekiyor bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha hareketli de deriz, geriye iyi koşar, mücadelesi daha üst düzeydedir. Donk için yumuşak demem, fizik üstünlüğü var.

      Sil
  2. stoperde şu oynamış forvette bu oynamış... bunu ciddi olarak söylüyorum ki orada büyü var. aziz yıldırım - ali koç değişikliği oldu diye belki büyü etkisini kaybetmiş olabilir diye umudum var galibiyet için. yok eğer büyü devam ediyorsa berabere biter maç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüsünü bilmem de çıkıp oynayacağız, göreceğiz :(

      Sil
  3. Donk iyi gidiyor ama orta saha zayıf kalacak onun yokluğunda... Fernando'yu da geriye çekersek daha çok sıkıntı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun stoper olayı büyük muamma. Daha detaylı konuşacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir