6 Nisan 2019 Cumartesi

Nagatomo'yu neredeyse tüm sezon izleyemedik


Nagatomo adı geçtiğinde ilk olarak "istikrar" derdim. Kendine bakan ve iyi çalışan bir futbolcuydu. Geçmiş yıllarına indiğimizde büyük sakatlıklar görmeyiz. Galatasaray'a imza attığı gün de bu istikrarın en derece iyi olduğunu bizlere gösterdi. Geldiği gibi katkı verdi, şampiyonluğun en önemli isimlerinden biri oldu.

Bu sezon ise "sakatlık" dışında bir şey konuşamıyoruz. Yazın Milli Takım'dan geç döndü, toparlaması zaman aldı. Sonrasında ciğer sönmesi, yine geri dönüşü uzadı. Ocak ayında ise Asya Kupası'na gitti, geri döndüğünden bu yana forma giyemedi. İstikrarı ile tanısak da bu sezon kaybettik. Yokluğunu hissediyoruz.

Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta Mariano / Linnes ve Nagatomo'dan alınan bek katkısı büyüktü. Kazanmaya odaklı bir takım vardı, iyi futboldan fazla söz etmedik ama sonuç aldık. O takım içinde beklerin önemi büyüktü, kilit açıyorlardı. 4-3-3 düzeninin olmazsa olmazlarıdır bekler. Kanatlar içe kat ediyor ve tüm kanadı bekler taşıyor.

Bugün o etkiden uzağız. Nagatomo'yu neredeyse tüm sezon izleyemedik. Oynadığı maçlarda da geçen sezonun gerisindeydi. Mariano da aynı şekilde istikrarsız, çok düştü. Linnes yine bir şeyler yapmaya çalışsa da yetmiyor. Emre Taşdemir ve Ömer Bayram gibi isimleri ise eleştiremem, hatta hesapta olmayan Emre Taşdemir olmasa bugün ne yapardık bilmiyorum bile.

Emre Taşdemir'i eleştirmem. 2 yıldır futbol oynamıyor, hazırlık kampı görmedi ve toparlaması zaman alacak. Buna rağmen anında aksiyon aldı ve istikrarlı şekilde forma buldu. Belki beklentiyi karşılayamadı ama gelecek adına umut veriyor, mücadelesinden de ödün vermedi. Bu seviyede iyi / kötü bir görüntüsü var.

Nagatomo'nun bir süre daha takımda olmayacağı açıklandı ve Fenerbahçe derbisi de bunun içinde. Yokluğu handikap, gelecek sezon için de kendisiyle yola devam edilip edilmeyeceği konusunda şüphem var. Milli Takım zorluyor, bu sakatlıkların temelinde o var. Ne kadar iyi çalışırsa çalışsın, yaş 32 ve bu tempoyu kaldırmak zor.

10 yorum:

  1. Fernando, Akbaba ve Nagatomo sezonun en büyük hayal kırıklıkları oldu. Emre Akbaba neyse de Fernando ve Nagatomo ile yolları ayırsak iyi olacak.

    YanıtlaSil
  2. nagatomo bir oyuncunun başına gelebilecek en saçma sakatlıklardan birini yaşadı. bizde şans da yok arkadaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciğer sönmesi konusunda haklısın, ona bir şey diyemem. Ama Milli Takım dönüşleri problem oldu, artık kaldıramıyor. Bu sezon tempo içinde kayboldu.

      Sil
  3. bare linnes oynasa sol bekte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malatyaspor maçında bence de Linnes'i izleriz.

      Sil
  4. milli takimdan döndükten sonra şubat ayinda iki maçta oynamıştı. ts ve akhisar. keşke fb maçına yetişse dicem ama oynasa bile hazır değil. kadiköy'de oynamadiktan sonra sezonun geri kalaninda dönmesede olur. o maçta minimum beraberlik alamazsak şampiyonluk gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoyu kaldıramadı, maç trafiği yoğun. Yazın Dünya, Ocak ayında Asya Kupası. 32 yaşında biri için kolay değil.

      Sil
  5. Emre Taşdemir'in potansiyeli yüksek umarım yaklasabilir potansiyele. Nagatamo yaşı itibariyle o yoğun tempoyu kaldiramiyor. Belki milli takımi bırakmalı artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bırakmalı ama oraya da büyük bir aidiyeti var. Gittiği yere kadar zorlayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir