27 Nisan 2019 Cumartesi

O görüntü değişmedi, bugün transferi gerçekleşse aynı yorumu yine yaparım


Bruma için Leipzig günleri iyi geçmiyor. Özellikle de bu sezon iyice arka plana atıldı. Onlar adına neredeyse 15 milyon avro'luk bir yatırımdı (bonusları da dahil ederek). İyi de bir Galatasaray performansının ardından bu transferi gerçekleştirse de Bundesliga'da olmadı gibi.

Nagelsman ismini çok daha öncesinden açıklamışlardı. Yeni sezona yönelik planlar bugünün değil, onlar için dünün konusu. Bruma için "bir de Nagelsman" görecektir diyemem. 24 yaşında, önemli bir yetenek ama Galatasaray sonrası eşiği geçemedi.

Medyada yer alan haberi yazıyorum. Galatasaray'ın Bruma'yı kiralamak istediği ama Leipzig'in kiralama formülüne soğuk baktığı yazılıyor. 8 milyon avro'luk bir bonservis beklentileri varmış. Maddi imkan olsa bu bonservisi verirdim. Olmadığı için kiralamak tek formül.

Lyon, Denayer'i yaz döneminde 6.5 milyon avro bonservise aldı. O günlerde bu bonservisi verebilecek gücümüz yoktu. Ocak ayında ise Luyindama için 8 milyon avro'luk bir yatırıma giriştik. Luyindama'yı beğensem de önceliğim Denayer olurdu.

Denayer gibi bir futbolcu için bonservis bedeli az. Bruma için de 8 milyon avro'nun az olacağını söyleyebilirim. Eşiği geçebilmesi halinde çok daha fazlasını edebilecek bir futbolcu. Bu parayı gözden çıkaracak takımların olacağını düşünüyorum. Kiralamak zor ihtimal.

Bruma'yı Fatih Hoca döneminde transfer etmiştik. Hocanın üzerine titrediği, geleceği için çok umutlu olduğu bir isim olsa da sadece 1.5 ay çalışabildiler. İçimde kalan yaralardan biri. Fatih Hoca o dönem görevden ayrılmasa Bruma'yı çok daha iyi bir gelecek bekliyor olabilirdi.

O görüntü değişmedi, bugün transferi gerçekleşse aynı yorumu yine yaparım. Bruma'yı konuşmaya gerek yok, uç bir yetenek. Tek başına maç kazandırdığına çokça şahit olduk. Bir ara Bruma sayesinde deplasmanlardan çıkıyorduk. Hız, teknik, patlayıcı özellik ya da bitiricilik, kıymetli özellikleri var. Keşke imkan olsa.

8 yorum:

  1. Son 10 senede Keita ve Feghouli'den sonra Galatasaray'a gelen en iyi kanat oyuncusuydu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılabilirim ama katkı anlamında Garry'i ön sıralara yazarım.

      Sil
  2. Daha önce söylemiştim, benim için Keita>Bruma>Rodrigues>Onyekuru. Fikrim sabit. Ama bir soru soracağım; sence 8 milyon verip Bruma'yı almak mı? 10 milyon verip Trezeguet'i almak mı? Biri çizgi kanat, diğeri oyun kurucu kanat. Feghouli'nin varlığı düşünüldüğünde farklı oyun tarzına opsiyon olsun diye Bruma da düşünülebilir, ama Feghouli+Trezeguet=Diagne gibi bir denklem de düşünülebilir. Tabi her şey satılacak oyunculardan gelecek gelire bağlı, o ayrı nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi için de verebileceğimiz bonservis yok, haliyle o paralara ikisi de değil derim :(

      Şu var. Trezeguet biraz daha Feghouli tarzında bir kanat. Her iki kanatta da böyle oyun kurucu özellikli isimler ne kadar iyi olur bilemiyorum.

      Sil
  3. önceliğim denayer olmazdı açıkçası,luyindama daha iyi stoper,şunu söyleyen de var denayerin çok da bir gelişim kaydetmediği hala aynı olduğunu söyleyenler de var,denayer ve marcao doğru bir ikili olmazdı mesela,luyindama boyuna göre hızlı,güçlü,havadan çok etkili bir stoper yani marcaoyu tamamlıyor,denayeri havadan eziyorlardı ve çok güçlü değildi, özellikle türkiye de havadan kötü iseniz her zaman ezilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer de çok hızlı, ayağı daha temiz ve yönlü bir stoper.

      Sil
  4. 8 milyon elimize geçerse hemen almalıyız bence... Bu şartlarda daha iyisini bulmamız çok kolay değil

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir