1 Nisan 2019 Pazartesi

Sigthorsson'la alakalı haber görünce ister istemez eskilere gidiyoruz


Sigthorsson an itibariyle 29 yaşında ve AIK Solna ile 2 yıllık sözleşme imzalamış. Nantes'dan bedelsiz bir geçiş oldu. Bu sezon forma giymedi, 17 / 18 ve 16 / 17 sezonlarında ise 2'şer maçı var. 16 / 17 sezonundaki 2 maçı ise Galatasaray'a imza atmadan önceki Ağustos ayı döneminde.

Denk geldikçe anımsıyor insan. 15 / 16 sezonunda da Galatasaray'ın gündemine gelmiş ama ailesinin isteğiyle Nantes yolunu tutmuştu. O yaz dönemi adına Gignac, Mario Gomez gibi daha yüksek profilli forvetleri konuşurken, Hamzaoğlu'nun tercihi Sigthorsson'du.

16 / 17 sezonunda yaz transfer döneminin son günü Galatasaray'a kiralık olarak imza attı. O dönem forvet olarak elde Podolski ve Eren Derdiyok'un varlığını düşünürsek o rotasyonu Sigthorsson gibi bir isimle güçlendirmek doğru hareketti.

Sigthorsson'u mücadele özelliğiyle ön plana çıkarırız. Biraz daha Elmander tipindedir. Belki onun kadar büyük bir futbol aklı değil ama herkes mücadele özelliğine kefil olurdu. Galatasaray'da da forma giyebilse eminim ki tutulacak bir futbolcu olurdu.

Grosskreutz için de çok üzülürüm. O da mücadele özelliğiyle ön plana çıkıyordu ve Türkiye'de ön plana çıkabilecek profiller. Sigthorsson için de bu geçerliydi ama Grosskreutz gibi tek bir resmi maçta bile oynayamadı.

Nasıl bir sakatlıktı anlamadım bile. İmza attı, ertesi gün Milli Takım'a döndü ve sakatlık haberi geldi. Önce ligin ilk yarısını kapattı, bir ara idmanlara döndü ama yine kayboldu. 6 ay içinde doğal olarak kiralık sözleşmesi fesih edildi, devamında Nantes'de de pek izleyemedik.

Bizden ayrıldığı günden bu yana 2 maçı var işte. 2.5 sezondan bahsediyoruz, çok büyük kayıp. Hala takım bulabilmesine de şaşırıyorum. Her şeye rağmen izlemek isterdim, gördükçe de eskilere ister istemez gidiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir