10 Nisan 2019 Çarşamba

Sol bekte Nagatomo'yu her zaman tercih etsem de biraz daha bekleyecek gibiyiz


İyi haber de var. Nagatomo döndü, Fenerbahçe karşısında kadroda olacaktır. 11 başlamasını beklemiyorum. Hem tam anlamıyla hazır değil, hem de Malatyaspor maçında sol bekte harikalar yaratmış bir Linnes izledik. 

Linnes'in o performansı ödüllendirilir ve gördük ki iyi durumda. Sol bekte iyi bir Nagatomo'yu her zaman tercih etsem de biraz daha bekleyecek gibiyiz. Kulübede olması da önemli, her iki bek adına ciddi alternatif. Hatta oyunu tutman gerektiğinde sağ veya sol önde de oynayabilir.

Geçen haftalarda Emre Taşdemir'in de hakkını vereyim. Müthiş performanslar izlemesek de beklenti çok daha düşüktü. 2 yıldır doğru dürüst futbol oynamayan, kamp yememiş bir futbolcudan bahsediyoruz. Fatih Hoca kendisine gözü kapalı forma verdi ve ısrar da etti.

Linnes daha önündeymiş tabii, bunu görmüş olduk. Sol bek için yazıyorum. Linnes'i Malatyaspor karşısında resmen bir orta saha ve sol ön oyuncusu gibi izledik. Sürekli bindirdi, hücumdan başka bir şey düşünmedi ve ters ayaklı olması itibariyle kat ederek de orta saha katkısı da verdi.

Bu yönlü futbolu onu değerli kılıyor. Linnes'i zamanı geldiğinde orta saha gibi bile kullanırsınız ki o pozisyonda oynamışlığı var. Tudor ve Riekerink döneminde de sol bek oynamışlığı vardı, Fatih Hoca'yla birlikte o pozisyonda dahi aşama kaydetti.

Fenerbahçe ne kadar kötü durumda olsa da iyi bir sağ kanadı var. Isla / Dirar hattı hem hücumda, hem savunmada oldukça etkin. Linnes'in orayı tek başına savunabilmesi zor. İyi bir Nagatomo bunu başarabilirdi ama o da hazır değildir. Sol önde oynayacak futbolcunun savunma yardımı iyi olmalı. Bir yandan da o kanadı zorlamalı, gel de Garry Rodrigues'i arama. Onyekuru'ya hiç güvenmiyorum.

Destek olmak amaçlı atacağınız 1-2 tık beni çok mutlu eder, önemi büyük :)
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

12 yorum:

  1. zaten normalde'de her hafta nagatomo'nun oynaması gerekiyordu fatih hoca emre'yi oynatarak büyük ihtimal alıştırmak istedi.bir de beklerde nagatomo ve linnes efsane olmazmıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo sakat, yoksa oynardı. Şu an dönüşünde dahi hazır değil. Taşdemir yorumun doğru, alıştırmak istiyor.

      Sil
  2. Bir de onu abartma, bunu abartma diyenler türedi, gömücülerin dışında. Linnes için dahi dendi bu. Böyle adamlar bizim gibi takımların, hatta her takımın mutlak ihtiyacıdır. Neden beğenilmez anlamam. Philippe Lahm'ı mı transfer edeceksin yerine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartı yok ki, mevcut üzerinden yorumluyoruz. Kimseyle kıyas yapmadan :( Galatasaray şartları böyle.

      Sil
  3. kadıköy'de en çok *Kral'a güveniyorum. yaparsa o ekstra bişeyler yapar.
    (*Mariano)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekstra bir bek, geçen sezon Başakşehir maçında olduğu gibi tek hareketi tüm kilidi açabilir. Bunun için takımda.

      Sil
  4. sevgili japonumuz bu sene "hiçbir işe" yaramadı maşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım sorun oldu ve tempoyu kaldıramadı. 1 yıl içinde 2 büyük şampiyona, kolay değil 32 yaşında biri için.

      Sil
  5. Tecrübesi bize bu maçta çok lazım olabilirdi. Neyse ki mariano-linnes beklerde iyiler simdilik. Sakatlık sonrası ne yapacağı belli olmayan bir Nagatamo yerine linnes daha garanti gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de şu aşamada Linnes'le devam etmek daha mantıklı.

      Sil
  6. kör öldü badem gözlü oldu galiba:) rodriguez'in ilk yarıda savunmaya hiç yardım etmemesinden, ayağına gelen 10 topun 9'unda kaleye vurmasından dem vurmuyor muyduk? ayrıca o 9 şutun da birisi fln kaleyi buluyordu. onyekuru bizim kanadımız değil, kabul, ama ilk yarıdaki rodriguez ile kıyaslayacaksak her türlü onyekuru derim. ikisi de savunmaya yardım etmiyor ama en azından birinin attığı 10 şutun 2-3 tanesi gol oluyor. geçen yılki rodriguez ile kıyaslama yapmayalım lütfen geçen sene gomis gibi bi forvet vardı. onyekuru gomis ile oynamadı, o yüzden neler yapabileceğini bilmiyoruz. özetle ilk yarıdaki rodriguez mi,bu yılki onyekuru mu, 10 kez onyekuru derim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'nin bir önceki sezonu var ama, şampiyon yaptığı. Onyekuru'yla alakalı öyle bir sezon yok elimizde :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir