13 Nisan 2019 Cumartesi

Süper finalden bu yana en önemli Fenerbahçe deplasmanı


Gün itibariyle Fenerbahçe derbisinin motivasyonu yüzde 100 arttı. Başakşehir'in Beşiktaş karşısında alacağı galibiyet, hatta beraberlik bile heves kırardı. Kaybettiler, üstelik 2. yarıda sahadan silinerek. Tüm ipler bizim elimizde, nasıl olacağını bilmemekle birlikte kazanmak zorundayız.

7'de 7 gelmek zorunda, Kadıköy en sert viraj. Seri günün birinde bitecek, yarın neden bitmesin ki. İşin tüm psikolojik faktörleri bir yana, artık o olgu kırılmak zorunda. Yine taktik / teknik bir yana, Fatih Terim'in motivasyonuna güveniyorum.

Süper finalden bu yana en önemli Fenerbahçe deplasmanı. O gün şampiyonluk gelmişti, yarın ise sezonun sonunu görmek adına en önemli gün. Olası bir galibiyetin katacağı hava büyük olur, 6'da 6'ya kesin gözüyle dahi bakabilirim.

Beraberlik halinde şansımız devam eder, yine puan kaybı bekleriz. Başakşehir'in Galatasaray maçı haricinde başka puanlar da kaybedeceğine inanıyorum. Olur da kaybedersek yeni bir tehlikeyle karşı karşıyayız, o da Şampiyonlar Ligi bileti. 

Luyindama / Marcao'nun yokluğu mutlaka büyük bir handikap. Özellikle de Marcao'nun baskıdan çıkma noktasında olmazsa olmaz olduğunu söyleyebilirim. Tabii bunlar işin bahane tarafı, söylediğim gibi olaya teknik / taktik detayların dışında bakıyorum.

Şampiyonluk haftalarını oynamayı iyi biliyoruz. İçinde bulunduğumuz yarışta da hedef adına daima en büyük favoriyiz. Yeter ki o hava yakalansın, taraftar inanmaya başlasın. Beşiktaş ateşi yaktı, Fenerbahçe karşısında bu ateşi harlayalım.

O motivasyonla da tutulmamız imkansız olacak. An itibariyle Kadıköy deplasmanına inanmaya başladım, normalde "o sene bu sene" havasına pek girmezdim. Koku geldi çünkü, şampiyonluk ufukta görünüyor. Her şeye rağmen başarılabilir.

16 yorum:

  1. Hayal kurmayalım, hayal kurmayalım, hayal kurmayalım. Sonra gerçekleşmiyor.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah galibiyet ile birlikte son 6 haftanın oyununu da net şekilde buluruz yarın

    YanıtlaSil
  3. Evet kardeşim o sene bu sene...Dediğin gibi Galatasaray çok uzun zamandır mutlak 3 puan parolasıyla çıkmamıştı maça bu tür maçlarda hep istediğini almıştır ki yarında bence kazanacağız.Hatta havayı yakalarsak fark bile gelebilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motivasyonu yüksek görüyorum, bu çok büyük bir avantaj.

      Sil
  4. yarın çok net şampiyonluk maçına çıkıyoruz. alirsak şampiyonuz. geçen sezonki fikstürün kopyası. geçen sezon kadıköyde beraberlik iyi sonuçtu. berabirliği aldık ve kalan maçlarda fire vermedik. yine aynı fikstürümüz var. içeride bjk, başakşehir ve zorlu deplasmanlar. ama tek fark bu sefer kadıköyde beraberlik değil galibiyet şart. alirsak sonraki haftalar geçen sezonun kopyası olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O havanın şampiyonluğu getireceğine ben de inanıyorum.

      Sil
  5. İstatistik FB diyor mac icin.GS bu sezon ki deplasman performansi da iyi degil.FB icin sezonun net prestij maçı.Puan almadan dönmemeliyiz CL icin.Ekstra motivasyon kaynaklari GS dan yana.Psikolojinin de konusacagi bir mac.Döngü devam mi eder yoksa kirilir mi? Kırılırsa en büyük darbeyi zihnen İBFK yer.Mactan bagimsiz ve ilgisiz olarak ve de maalesef ki İstanbul da secim tekrari olasiligi da ileride isimize yarayabilir.Umariz öyle bir sey olmaz.Terimin bu sezon kafa daginik,formsuz.Transfer meseleleri cok yipratici gecti, manevi olarak kayiplari oldu.Çabasindan kaynaklandigini düşündugum bir futbol şansı da var.FB nin de ic sahada GS ya karsi ayni sekilde devam eden bir şansı var.Yarin bu faktör de belirleyici olabilir.Aklima yatan sonuc, puan alarak dönmek.İnsallah derbilere has kaotik durumlar olmaz saha icinde.90 dk. sakin ve kararlı bir duruşla,panik olmadan GS ortalama deplasman havasinda giderse mutlaka firsat bulacaktir.İkinci yarının daha belirleyici olacagi bir mac beklentim var.Allah bu takımın yardimcisi olsun.Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puan aldık ama bu maç üzerinden konuşunca tablo üzücü oldu.

      Sil
    2. Bu maç kayıp değil..Deplasman karnemiz kötü ve Terimin kafa daginik..Hakem konusuna, dönen diger oyunlara zaten hic girmiyorum artik.3 hafta icinde surec netlesecek sanki..saygilar

      Sil
    3. Şu ortamda kaybedilen puan kayıp maalesef.

      Sil
  6. Atanan hakem büyük soru isareti, siyasi nedenlerden dolayi kazanacak oyunu oynasak bile bu maci bize vermezler. Bu Fenerbahceyi kalite ve oyun anlaminda rahat yeneriz buna ben de inaniyorum ama bizim futbolumuzun temiz olduguna inanmiyorum, umarim yanilirim ama beraberlik bizim icin iyi sonuc olur.

    YanıtlaSil
  7. Herkes canını dişine takmali ve şampiyonluk için mutlaka kazanmaliyiz. Dünkü maçtan sonra başka bir seçenek kalmadı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanmayı hak ettik, belki iyi oynamadık ama izin vermediler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir