3 Nisan 2019 Çarşamba

Takım ne oynuyor, Diagne'yi ne kadar kullanıyor buna bakalım


Diagne'nin futbolu konusunda bir hatamız var. Daha doğrusu Fatih Hoca'nın hatası diyeyim. İlk etapta bu durumu ben de savunsam da an itibariyle buna zaman yok. Hocanın kafasında bir oyun var ve Diagne'yi o oyuna adapte etmeye çalışıyor. Zaman içinde olabilir bu, iş de görür. Bugün zor yalnız, konu o.

Şu aşamada Diagne'nin üzerine bir hücum kurgulanabilir. 10 milyon avro'luk yatırımdan bahsediyoruz, doğal olarak beklenti çok yüksek. Diagne'den de an itibariyle en büyük beklenti "gol" olur. Diagne'den gol gelmesi adına da onu beslemek gerekiyor. Hücumun düzeni Diagne üzerinden yürümeli.

Malatyaspor maçının ilk yarısında rakip ceza sahası çevresinde 2 kez topla buluştu ve duvar olabileceğini gösterdi. Diagne'ye yakın oynayan hücumcu kazanır, bunu daha önce de yazdım. En kötü hali bile bir tehdit ve rakip savunmacıları üzerine çekiyor. Boşalan alanı doldurmak da ona yakın oynayan futbolcunun bileceği iç. Çoğu maçta Belhanda ve Feghouli bunu yaptı.

Diagne üzerinde ısrar etmemiz lazım. Onu yarı saha içinde gezdirmek yerine, rakip ceza sahası etrafında kullanmaya çalışmak etkisini yükseltir. Bir sorun daha var gerçi, o da kanat etkisi tarafında. Feghouli / Mariano tarafını ayırmak istesem de kenar ortalarında problem yaşıyoruz. Diagne'nin kafa etkisini bu şekilde arttırmak zor.

Fırsatçı forvet, her şekilde pozisyona girebilir. Rakip savunma arkasına da sarkar, kendini bir anda pozisyon içinde de bulur. Yakın ve onun üzerinden oynayalım yeter ki, mevcut oyun düzenine adapte etmeye çalışmayalım. Bu yazın olabilecek bir iş, kalan dönemde "hedefler" var derken zamanımız yok.

Diagne'nin kötü kabul edilmesini doğru bulmam. Yazdıklarımı düşünmeden yorumlamamak gerekiyor. Takım ne oynuyor, Diagne'yi ne kadar kullanıyor buna bakalım. Jardel'i izleyenler hatırlar, Diagne de ona yakın ama daha atletik ve hareketli bir isim. Pozisyon hazırlamak lazım, diğer türlü aksiyon alamaz.

11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şurada eleştiririm. Garanti katkı diye aldık, o etkiyi bence de göremedik. Kendi düzenimize adapte etmeye çalışıyoruz, bunu hata olarak görüyorum. Hoca istemiştir, istememiştir bilmiyorum.

      Sil
  2. diagne'yi şu aşamada eleştirmek boş iş ve kolaya kaçmak olur. net fırsata girip goller mi kaçırdı bu adam? top gelmiyor ki adama. bi kere bizim takım orta özürlüsü. ts maçı ilk yarı nagatomo iki orta yapmıştı. bi de benfica maçı iptal edilen gol de yanılmıyorsam yine nagatomo. takımda yerden ya da havadan topu diagne ile bulusturacak oyuncu yok. tek eleştiri biraz iştahına yapılabilir, onun dışında sahip çıkmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gomise nasıl top geliyordu adsız kardeş

      top sana gelmeyecek sen topa gideceksin.

      cagne büyük takım santraforu olamaz.net

      Sil
    2. Gomis'in Garry Rodrigues gibi bir silahı vardı. O performansın en büyük etkenlerinden biridir 2. adsız kardeş. Cagne değil, Diagne.

      Sil
  3. gomis'i beğenmeyen terim, baros gibi hatta burak gibi bir oyuncu istedi. döndük dolaştık gomis'ten kötüsünü aldık.

    yönetim kadar terim de suçlu. sistem inşa edemedi 1.5 senedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'i beğenmeme konusu değildi bence o. Hocanın da bence suçu var, eleştirilir.

      Sil
  4. Jardel'i canli izlemisligi olan biri olarak o adamin oyununu o kadar iyi hatirliyorum ki, Jardel ceza sahasi icinde ariyordu ve hantal görünse de o topa ceza sahasi icinde degmek icin her hamleyi yapardi, Diagne ise resmen ayagina bekliyor ve sonrasinda da takim arkadasina trip atiyor. Ayrica Jardel'deki bitiriciligin yarisi bile yok kendisinde. Bence de yanlis kurgu ile oynuyoruz ama Diagne bizi kurtaracak isim de degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jardel kalitesi ama o, yüksek profil. Diagne nasıl arasın, onu rakip yarı sahası içinde gezdirmeye çalışıyorsun. Bu oyunda katkı alamazsın ki.

      Sil
  5. eğer sezon sonu satamazsak cagne son 20 yılın maddi manevi en büyük kazığı olarak tarihe geçecek amiyane tabirle söylersek.

    ve bunu elinde gomis varken yaptılar.akıl alır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cagne değil, Diagne.

      Bilemezsin. Öyle isimler var ki 1 yıl sonra dahi beklentiyi karşılar. Ben bekleme taraftarıyım, başka yol da yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir