29 Nisan 2019 Pazartesi

Thorgan Hazard zu Borussia Dortmund?


Dortmund'un yönetim şeklini ne kadar beğensem de "kazanamama" halini tarif edemiyorum. Belki sezon bitmedi ama her kırılma anında kırılan bir Dortmund izledik. Puan farkı nerelerden eridi. Beğenmediğimiz, geçiş dönemi denilen, türlü sorunlarla uğraşan Bayern Münih geldi ve liderliği aldı. Bu fırsat bir daha ne zaman gelir bilmiyorum.

Alışık olduğumuz bir durum, Dortmund şimdiden yeni sezonun transfer hamlelerine başladı. Thorgan Hazard ile anlaşmaya vardılar ve kulüpler arasındaki anlaşma da yakında açıklanır. Kolay bir transfer değil, Dortmund'un kesenin ağzını açtığını göreceğiz. Dönem dönem ciddi rakamlar harcarlar. Daha çok satışlarına alışkın olsak da bazı dönemler aldıkları isimler için de ciddi rakamlar konuşulur.

Eksik parçalardan biri diyebiliriz. Bana sorarsanız iyi bir santrafora da ihtiyaçları olacak, o konuda da bir hamle mutlaka gelir. Sol açıkta bu tarzda bir hücum kalitesi gerekliydi. Sol tarafta ağırlıklı olarak Guerreiro / Larsen rotasyonunu görüyoruz. Guerreiro yönlü bir isim olsa da sol bekte izlemeye alışığız. Larsen de geleceği olan bir isim ama o pozisyonun kalitesini yükseltmek lazım.

Thorgan Hazard'ın Gladbach performansı her geçen zaman daha da üzerine koyuyor. Chelsea'de beklentiyi karşılayamasa da Gladbach ile o pozisyonda Bundesliga'nın en iyilerinden biri. Bu sezon da 32 maçta 12 gol 11 asistle oynuyor. Doğal olarak abisinin gölgesinde kalsa da Thorgan Hazard kıymetli bir futbolcudur.

Sağ tarafta Sancho gibi "yıldızlaşan" bir kozları var. Forvetin arkasına ise Reus gibi bir değeri yazıyoruz. Ön tarafta Alcacer sezona iyi başladı gibi göründü ama çabuk kesildi. Götze'yi kullanmak zorunda kalıyorlar, daha çok "sahte 9'lu bir oyun" olsa da yetmiyor. Hazard'ı sol tarafa yazdıkları an gol / asist beklentisi otomatik olarak yükseliyor. Teknik özelliği yüksek, oldukça hareketli ve iyi bir bitirici daha kazanıyorlar.

Gladbach'ın en az 40 milyon avro istediği yazılıyor. Bu parayı da günümüz piyasasında hayli hayli eder. Gelecek sezon Bayern Münih'le mücadele etmek daha da zorlaşacak. Onlar çok daha büyük oynuyor. Yeniden yapılanma kapsamında transferler gelmeye başladı. Birçok iddialı genci kadrolarına katmaları bekleniyor.

2 yorum:

  1. Bayern puan kaybetti dortmund da kaybetti gerçi Dortmund önce oynadi galiba ama Dortmund'u çok beğenirim ama bir türlü olmuyor işte Bayern çok ezici bir üstünlüge sahip. 2000-2010 arası daha keyifliydi Bundesliga farklı şampiyonlar çıkardı. Şimdi maç izlemek keyifli ama yarış sıkıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern'in yeni yapılanması sonrası daha da sıkıcı olacaktır :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir