9 Nisan 2019 Salı

Tudor'un 2. Udinese günleri olabilecek en iyi başlangıcı yaptı


Tudor'un ilk Udinese deneyimi iyi geçmemişti. Geçen sezonun son döneminde göreve gelmiş, belki takımı ligde tutarak hedef dahilinde hareket etmiş ama sorunlu ayrılmıştı. Artık bir gelenek halini aldı, kovulan hoca 1 yıl içinde o takıma geri dönüyor. Tudor da bu geleneği bir noktasında yakaladı.

2. Udinese günleri iyi başladı. Udinese'nin başında 3. maçıydı ve toplamda 7 puan oldu. Bu 7 puan da Udinese'yi küme düşme hattından uzaklaştırmış oldu. Bekleyerek doğrusunu yaptı ve bu süre zarfında kendisini daha da geliştirmiş. Türkiye'ye dönebilirdi mesela, kendisine gelen ilk teklifi kabul edebilirdi.

Bu noktadan sonra Seria A'da devam edecektir. Galatasaray döneminde de potansiyelinin "İtalya Ligi" olduğunu söylüyorduk. Futbolculuk dönemi orada geçti, tüm öğrendikleri Juventus'daydı. Futbolu da teknik direktör olmak için genç yaşta bıraktı. Henüz 40 yaşında olduğunu söylemek lazım. Uzun zamandır teknik direktörlük yapıyor.

Galatasaray günlerini hep birlikte yaşadık. Kendisi asla kötü hatırlamayacağım bir teknik adam. Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta da payı var. Kadro değişimi onun vasıtası ve tespitleriyle olmuştu. Sezon öncesi de iyi bir hazırlık yapıldı ve o hazırlığın şampiyonlukta faydası büyüktü.

Kalsa şampiyon olamazdık, o ayrı konu. Fizik değil, takımın ruh hali çökmüş ve istenmeyen adam olmuştu. İkili ilişkileri kötü, takım içinde çok fazla seveni kalmamıştı. Kısa teknik direktörlük kariyerinde bu sorunla sıklıkla uğraştı. Teknik direktörlüğünün gelişimi adına aşması gereken en büyük nokta bu.

Udinese'nin Tudor'lu 3 maçında geçiş oyunlarını konuştuk. Şu kısa zamanda böyle hücum setleri çizmek ve bunu uygulayabilmek büyük iş. O kadar hızlı ve organize hücuma çıkıyorlar ki Milan karşısında bile harikalar yarattılar. Tudor'un taktik bilgisini eleştirmem, buna kafa yoruyor. Tempo ve coşku da olmazsa olmazı.

12 yorum:

  1. Takimi yaz döneminde iyi çalıştırmis ve Türk Telekom'da müthiş maçlar çıkarmıstik Tudor'la ama Fatih Hocanın ismi hep tepesinde durdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da buna imkan verdi, ipleri çabuk kaybetti.

      Sil
  2. burada karabük orada udinese.. oraların hocası.. gs ve juve olmaz yapamaz. büyük iletişim sorunları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada Udinese değil işte, burayla kıyaslanamaz :)

      Sil
    2. karabük burada nasıl anadolu takımı ise oranın udinese'si orada "anadolu takımı". ne juve ne inter ne milan ne roma.
      karabük'ün şu anki durumundan haberim var çok şükür.

      Sil
    3. Lig kıyasları, kaliteleri, ortamları farklı. Enteresan bir yorum ama başım üzerine tabii.

      Sil
    4. Udinese ile Karabük'ü aynı seviye görmek nasıl bir futbol bilgisidir. Haberi yazan size saygıdan benim yazdığım cevabı yazamıyorolabilir ama siz bu yorumunuzla bu siteye de haberi saygısızlık yapıyorsunuz. Karabük 1.ligden de düştü,her maçta gol atamadan 3-5 gol yiyor. Udinese İtalyada Roma Napoli ve Laziodan sonra sürekli 6.sıra takımıdır. Orası İtalya ligi. Türkiye Ligi ile arasında dünya tanıtımları seviyesinde de bilinirlilikde de çok fark var. Fatih Terim istese de gidip Udinese'de teknik direktör olamaz,yapmazlar. Fatih Terim hakkında İtalya'da anlatılanlar hiç iyi değil. Teknik ve taktik becerisinin olmadığını anlatmış Fatih Terim ile çalışan çok futbolcu.

      Sil
    5. Kimler mesela. Ben söyleyeyim bir tek Pirlo. Ben de sana Rui Costa, Maldini ve Gattuso gibi karşı örnekler verebilirim. Fatih Hoca bence de Udinese'de teknik direktör olmaz, Milan gibi takımı çalıştırmış biri.

      Sil
  3. Hikmet KESKİN10 Nisan, 2019 08:59

    Umarım İtalya'da çok başarılı olur ve Türkiye'ye bir daha hiç uğramaz. Adının hala Galatasaray ile yan yana anılması bile tüylerimi diken diken ediyor çünkü. Udinese tam ona göre.

    Juventus, Milan, İnter, Roma gibi takımlarda tabii ki yapamaz. Bu takımlar derbi maçlarda 20 maç, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 15 mağlubiyet, attığı gol 4, yediği gol 43 gibi bir istatistiği kaldırmaz çünkü. Galatasaray bile zor sabretti.

    Sevgi ve saygılarımla...

    Hikmet KESKİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'a dönüşü uzun zaman konuşulmaz, ona emin olabilirsin.

      Sil
  4. Bence hiçbir zaman büyük hoca olamayacak. Kıt futbol görüşünü ilerletse bile zayıf karakteri buna izin vermeyecek. Galatasaray'a gelir gelmez 20 yaşındaki Bruma'yı kadro dışı bırakıp, ona olmayan otoritesini göstermeye çalıştı. Sadece o değil Sneijder'e de aynısını yaptı. Maç sonlarında verdiği demeçler de cabası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum onu, yaşı henüz genç. Gelişebilir, beklemek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir