19 Nisan 2019 Cuma

Türkiye'de değil, ilk fırsatta Avrupa'yı deneyen futbolcunun önü daima açık


Mevcut yabancı kuralını seviyorum. Bu tarz örnekleri gördükçe de "kuralın" altını tekrar çizmek istiyorum. Celil Yüksel'e Portekiz Ligi'nden teklif geldiği söyleniyor ve ayrılığı oldukça olası. Galatasaray'da bu sezon sadece 6 maçta süre bulabildi. Son haftalarda U21 takımında yer alsa da orada da yedek oturuyor.

Söz konusu Celil Yüksel olduğunda beklentiyi doğru ayarlamalı diye söylemiştim. Çok üst seviyede bir yetenek olduğunu söyleyemem. Yeni bir Ozan Kabak destanı kimse beklememeliydi. Hatta Atalay Babacan'ların da mevcut seviyesine yazmam, biraz daha aşağıda bir isim. Mutlaka gelişime açık, iyi bir rotasyon olabilir ama fazlası imkansız.

Biraz "Suat Kaya" tarzına benzetmiştim. Orta sahanın ortasında mücadele özelliğiyle ön plana çıkar, topu da fena kullanmaz ve dikine çıkışları iyidir. Yetmiyor tabii, 21 yaşına geldi ama önemli bir gelişim göremedik. Galatasaray'da olmayacaksa da önüne gelen şansı kullanmalı. Merih Demiral gibi bir örnek var, o da Portekiz Ligi'nde kendini bulmuştu.

Hatta Emrah Başsan diyelim. Geçtiğimiz sezonun ortasında Portekiz Ligi'ne gitmiş ve devamında Türkiye'ye döndüğünde ayakları daha yere sağlam basan bir futbolcu olmuştu. Celil Yüksel için de bu geçerli, orada yaşayacağı dönemde futbolu mutlaka gelişir. Türkiye'de değil de ilk fırsatta Avrupa'yı deneyen futbolcunun da daima önü açıktır.

Galatasaray'da zor, gelecek sezon da şans bulamaz. Kiralık gidebilir, gelişimi gözlenebilir. İlk profesyonel maçını 21 yaşında oynadı ki oldukça geç bir yaş. Sezon başında da yazmıştım, o da kiralık gidebilirdi. Bugün bakınca Doğan Can Davas ya da Birhan Vatansever gibi isimler yıllardır alt liglerde kiralık ama ciddi süreler bulan isimler. Celil Yüksel'e de bu lazım.

10 yorum:

  1. Sonraki satıştan pay koyarak satılsın, hayır demem. Ne yazık ki oyuncular kendilerini burada geliştiremiyor (beklenilen düzeyde). Galatasaray olarak değil, Türkiye olarak söylüyorum. Çünkü Türkiye'deki futbol anlayışı modern futbol ile örtüşmüyor. Oyuncuların kendini geliştirememelerinin en büyük nedenlerinden birinin bu olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hayır demem. Bu seviyenin uzağında olduğu için gelişemez, gitmesi kendi hayrına.

      Sil
  2. portekiz ligi portekiz takımları değerlendiriyorda biz niye değerlendirmiyoruz aga.hırvatlar kendi çocuklarını hırvat liginde oynatıyor.hollandalılar öyle.ya biz? bizim ligimiz çöp lig mi olmaya devam edecek.ozak kabakı 11 milyona sat sonra 28 yaşındaki cagne yi 13 milyon avroya al.bu nası mantık aga.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portekiz Ligi'nin orta, hatta küme düşme hattı takımları değerlendiriyor. Porto ya da Benfica değil. Bir sürü yorumunu yayınlamadım bu arada, blogun da bir yorum çıtası olduğu gerektiğini düşünüyorum. Alakasız düşmanlıkların var, alakasız yorumlarla taçlandırdığın.

      Sil
  3. İstiyorlarsa hemen gitmeli orda kendini geliştirir. Dinamik bir orta saha şans bulursa yapabilir portekizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansına işte, izleyip görmek lazım. Geri alma opsiyonu da koyulabilir.

      Sil
  4. 2 yıl kiralık gönderilip gelişimi gözlenmeli.Gelişirse zaten bizle devam eder ama gelişmezse de ufak çapta bi piyasası olacağı için 2 milyon euro civarı bi bonservisle satarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün tabii. Bakacaklardır çaresine.

      Sil
  5. Mehmet Güven ı andırıyor bence Celil den Super lig oyuncusu olacak . Atalay da celil gibi siradan süper lig oyuncusu olur ki bu iyi bir seviye aslında. Özgürcan Cafercan düşünülünce. Ferhat Öztorun Mehmet Güven Ilyas Kahraman kalibresi bizde rotasyon oyuncusu olarak oynar.
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Güven biraz daha teknik özelliğiyle ön plana çıkardı. Celil Yüksel farklı, daha mücadeleci.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir