26 Nisan 2019 Cuma

Ufuktaki kupaların konuşulacak isimlerinin başında Feghouli gelecek


İnsan ister istemez ligin ilk yarısına gidiyor. Feghouli'den faydalanamadık, böyle bir lüksümüz de yoktu. Hele ki o pozisyonda ısrarla oynayan isim Sinan Gümüş'ken. Aradaki kalite ve futbol aklı farkını konuşmaya dahi gerek yok. Feghouli yeri geldiğinde tek başına takım. Sizi ipten alıyor, yapacağı bir hareket dahi maç kazandırıyor. Özel bir futbolcu.

Hocayla aralarında geçenler noktasında birçok yorum var. Belki de onu kenarda tutmak "kazanılması" için bir faktördür. Fatih Hoca'ya bu konuyu sormak isterdim. Çok fazla konuşmadı çünkü, o dönem ne oldu bitti bilmiyoruz. Akhisarspor'la oynanan Süper Kupa finalinde bir şeyler oldu ve ligin ilk yarısının sonlarına kadar geldik.

Ligin 2. yarısında ise bambaşka bir Feghouli. Geçen sezona bakınca da kalitesinden kesitler izlesek de böyle bir devamlılığı yoktu. Geçen sezon "güçlenmeli, tempo kazanmalı" diyorduk, kazandı işte. O tempo kazanıldığında da futbolcunun farkı büyüdü, özüne dönmeye başladı. Bu da Galatasaray'a en büyük artıdır.

Feghouli gibi bir kaliteden faydalanmak gerekiyor. "Sağ oyun kurucudan" bahsediyoruz. Mariano / Belhanda / Feghouli hattı takımın en güçlü tarafı, bu işleyişte de üç futbolcunun rolü aynı. Sadece bu da değil, Bursaspor ve Malatyaspor deplasmanlarında attığı golü Sneijder attığında destanlar yazardık. Özelliği buydu çünkü.

Feghouli'nin de özelliği bu, ipten takımını alır. Kendisiyle çok daha uzun süre devam etmek isterim. Bu yükselişin ardından mutlaka piyasası yükseldi, özellikle de Arap kulüplerinin keseleri açılıyor. Serbest kalma maddesi gibi bir durum da var tabii, yaz dönemi için 10 milyon avro diye aklımda. Şu performansa az para olacak, onu söylemeliyim.

Kalan haftalara bakınca takımın en önemli kozunun Feghouli olacağını tekrar belirtelim. Hücumun bir numarası, özellikle büyük maçlarda daha da büyümesini bekliyorum. Olan oldu artık, geçmişe bakmanın günümüz için bir faydası yok. Bugün için de ufuktaki kupaların konuşulacak isimlerinin başında Feghouli gelecek.

2 yorum:

  1. Top ayagindayken çok soğukkanlı bu sayede hata yapmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kat da ediyor, çizgiden de yürüyor. Bu noktada muazzam bir kanat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir