25 Nisan 2019 Perşembe

Yeni Malatyaspor 2-5 Galatasaray, Selçuk İnan tempoyu o kadar güzel yönlendirdi ki


Daha zor geçmesini bekliyordum. Malatyaspor, ligin en iyi savunma takımlarından biri ve yeri gelip 11 kişi kapanmasını iyi beceriyorlar. Belhanda'nın sürpriz yokluğunu da hesaba katınca hücumda nasıl üreteceğiz sorusu doğal olarak soruluyor. Neyse ki erken gol geldi ve rüzgar bir anda bize döndü. Genele baktığımda da çok doğru oynayan bir Galatasaray vardı, özellikle 2. yarıda.

İlk yarıda iki tane hata var. İlki, maç 2-0 gidiyorken gerilen taraf olmak. Rahatız, taraftar kafasında maçı bitirmiş ama bir anda oyuna rakibi ortak ediyoruz. Feghouli ve Donk'un kendini yere bıraktığı anlar o kadar gereksiz ki. Böylelikle uyuyan taraftar uyanmış oldu ve ilk yarı biterken soyunma odasına moral bularak gittiler.

Diğeri de Muslera'nın uzun topları. Kalitesini eleştirmiyorum, bu düşmanlık falan da değil. Geriden oyun kurması problem işte, sorun oluyor. Penaltı pozisyonunun temelinde bu var, anlamsız bir uzun top ve rakibin hızlı hücumu. Her seferinde aynısı oluyor. Bu da genele baktığımızda takımın en büyük problemlerinden biri.

2. yarıya başlarken Malatyaspor'un risk alması kaçınılmazdı. Bu anlarda sahne Onyekuru'nun, alan açılıyor. Selçuk İnan da sahadayken mutlaka topa sahip olmanız gerekiyor. Bizim de yaptığımız buydu. Selçuk İnan tempoyu o kadar güzel yönlendirdi ki bu farklı sonuç oluştu. Onyekuru'nun bu açık alanda iş yapmaması imkansızdı.

Gol vuruşları ve forvet özelliği yüksek. Yeter ki o pas atılsın. Feghouli'yi de konuşalım, ligin 2. yarısında çok büyük oynuyor ve ufuktaki kupalarda katkısı konuşulacak. Badou Ndiaye ve Diagne'nin de 2. yarıdaki futbollarını konuşurum. Diagne'nin 2. yarıda oyun içi katkısı yüksekti. Top tuttu, servis yaptı, düşmedi, ısrarla ayakta kaldı. Badou Ndiaye'nin temposu ve dikine çıkışlarıyla da istediğimiz çok rahat alındı.

Mitroglou da aynı şekilde. Oyunda olduğu son 10 dakikada oyun içi katkısını yüksek buldum. Bunu genele yayabilirse, biraz daha kondisyon kazanırsa takımın önemli kozlarından biri olacak. Oyun aklına ve kalitesine kimsenin lafı olamaz, tek sorunu güç. 4-1'de oyuna girse de yaptıkları gelecek adına iyi bir mesajdı.

İçinde yer aldığımız bütün kupaları kazanma hedefimiz olmalı. Ligde de şampiyon olalım, Türkiye Kupası da gelsin. Malatyaspor gibi bir deplasmanı 5 golle geçmek iyi moral oldu, aynı görüntüyü yine 11 kişi kapanan Konyaspor karşısında da görelim. Türkiye Kupası'nda ise rakip Akhisarspor. Ligden düşüyor gibi görünseler de bizim için ters bir takım. Dikkatli olmalıyız.

12 yorum:

  1. Mariano'nun son zamanlardaki performansı hakkında yorumun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha istikrar kazandı. Geriden oyun kurmak için önemli. Olağanüstü işler yapmasa da orayı iyi dolduruyor.

      Sil
  2. ne oldu erol bulut? "elensem bile vura kıra oynar gs'ye başka türlü zarar vermeye çalışırım" taktiğin elinde mi patladı erol bulut? maç sonunda yavru kedi gibi duruyordun erol bulut?

    YanıtlaSil
  3. Bu takım böyle oynarsa ligde 5'de 5 yapar bana o güveni verdi. Yeter ki sakatlık veya ceza olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da verdi. Malatya gibi bir deplasmanda 5 gol atmak çok mühim.

      Sil
  4. Y.Malatyaspor'un kupa hedefi doğrultusundaki hırsları onları inanılmaz agresif yapmış. Çok sert oynadılar. Kritik maçlar öncesi adam kaybı olacak diye diken üstünde izledik maçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamsız sert oynadılar ve kaybettiler. Marcao kaybolsa da neyse ki aşırı ciddi bir durumu yok.

      Sil
  5. İlk yarı Luyindama çok kötüydü ikinci yarı toparladı. Orta sahada Belhanda olmadığında Selçuk mutlaka oynamalı dün orta sahamızda ayağına top yakışan tek oyuncuydu ve çok rahatlattı takımı. Feghouli gercekten müthiş bir potansiyel. İyi oynamadigimiz bir maçta 5 gol umit verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Belhanda yokluğunda Selçuk İnan tek çare gibi görünüyor. Topu kullanmak, tempoyu ayarlamak için.

      Sil
  6. bu maçta güzel olan pas yüzdesi, pasın şıddeti , pasın hızı arasındaki uyumdu.. bazen pas yaparsınız ama mıy mıy dır, kamlumbaga hızındadır sonuç alınmaz... inşallah eger bu oyunu son 5 haftada sürdürebilirsek tarih tekekrür eder 3. kupa yine müzemize gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoyu mükemmel ayarladık, bunda da Selçuk İnan büyük faktördü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir