30 Mayıs 2019 Perşembe

5 yıllık sözleşme imzalanması Gökay Güney'e duyulan güveni gösteriyor


Darısı diğer gençlerin başına diyerek başlayalım. Özellikle 2000 grubunun profesyonel sözleşmelerindeki son 1 yıla giriyoruz. Çoğu da uluslararası düzeyde takip edilen futbolcular ve sözleşme uzatma konusunda sıkıntı yaşanıyor gibi görünüyor. Bu durumu Yunus Akgün üzerinden okumak mümkün. Anderlecht ilgisi uzun zamandır var ve ayrılmak istediği konuşuluyordu.

Bir noktada ona da hak veriyorum. Anderlecht gibi bir takımda gelişimini daha olası görüyor olabilir. Ozan Kabak'la da buna benzer bir durum yaşanmıştı. Avrupa'daki ilgiyi bir an önce değerlendirmek istedi ve bonservis bedeli karşılığı ayrıldı. Elbette bir noktada ayrılacaklar, bu ilgiyi değerlendirmek en doğal hakları. Yine de kulübün eli mümkün olduğunca güçlü olmalı, bir süre daha fayda sağlamalıyız.

Gökay Güney'in sezon sonu itibarıyla sözleşmesi bitmişti. 5 yıllık sözleşme imzalanması ona duyulan güveni gösteriyor. Genelde bu tarz isimlerle en fazla 3 yıllık sözleşmeler görüyorduk, Gökay Güney için işin seyri değişti. 20 yaşında, U21 takımının kaptanı ve uzun zamandır A takımla idmanlara çıkıyor. Hatta A takımın kadrosunda yer aldığı maçlar da oldu.

Uçuk beklentilerim yok tabii. Ozan Kabak çıtayı öyle bir noktaya getirdi ki herkes için potansiyel konusunu onunla açıklıyoruz. Herkesi farklı açılardan değerlendirmeli. Benim için Gökay Güney 2-3 pozisyon adına ciddi bir alternatif olabilir. Orjini orta saha olsa da son dönemde ağırlıklı olarak stoper oynuyordu. Stoper için fiziği yetersiz kalabilir. Defansif orta saha için ise ciddi aday.

Donk ve Fernando'nun oynadığı pozisyonu düşünün. Gökay Güney'in de hiç fena olmayan bir tekniği var. Savunma aksiyonu da iyi, ayaklar temiz, özellikle orası için ciddi bir alternatif. Yaz kampında mutlaka üzerine koyacak ve yeni sezonda ciddi şekilde A takımda göreceğiz. Rotasyona dahil olmasını bekliyorum, 5 yıllık sözleşme ona duyulan güveni gösteriyor.

Bu sayede rotasyonu da rahatlatacaksınız. Semih Kaya ve Ahmet Çalık'la devam etme zorunluluğu kalmadı mesela. Işık Kaan Arslan (asıl Ozan Kabak potansiyeli) ve Ogün Çalışkan gibi stoperler de geliyor. Elinde joker Donk var, şimdi bir joker daha Gökay Güney diyeceğiz. Stoper tamam, Fernando devam edecekse ise defansif orta saha kısmı da tamam. Yerli ihtiyacı duyduğumuz şu günlerde alttan gelecek gençlerin önemi büyük. Takımdaki maliyeti de düşürecekler.

8 yorum:

  1. Bence net olarak bir 8 numara Gökay, gelişimini de bu yöne doğrultmalı. Neden stoper oynatılıyor anlamış değilim zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 6 olabilir diye düşünüyorum. Biraz Okay Yokuşlu havası var :)

      Sil
  2. 6 olur. stoper de olur. ozan kabak gibi bi anda çıkış yaparsa kimse şaşırmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence daha net 6 olur, Ozan Kabak zor da Semih Kaya'nın ilk dönemi gibi olabilir.

      Sil
  3. Gökay net 6 numara. Fatih Hocanın onu stoper oynatamayacağı düşüncesindeyim. Bunun yanında 5 yıllık sözleşme kiralık gönderme düşüncesi taşıyor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık da gidebilir tabii, bilemeyiz. Kamp dönemi görmek gerekiyor.

      Sil
  4. Oynamaya başlamasi lazım ama artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ışığı verirse oynar, veremezse oynayamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir