7 Mayıs 2019 Salı

Babel'in olası Galatasaray transferi?


Babel konusunda bugün bir hareketlilik yaşandı ve medyada "transferin bittiği" yazıldı, hatta rakamlara kadar paylaşıldı. 2+1 ya da 3 yıllık bir sözleşme, 2.5 milyon avro yıllık, 2 milyon avro da imza ücreti olduğu söyleniyor. Rakamlar doğru mu, transfer gerçek anlamda bitti mi bilmiyorum ama bayağıdır konuşulan bir iş.

Ffp kıskacı ve sattığın kadar al derken "bonservisi olmayan" isimlerin önemi büyük. Luyindama'dan kaynaklı -5 milyon avro transfer bütçesiyle başlıyoruz. Satış yapmamız şart kere şart, ele geçecek geliri de mümkün olan en ekonomik şekilde kullanmalıyız. Bunun da yolu bonservisi olmayan ya da kiralayacağımız isimlerden geçiyor.

Babel 32 yaşında bir futbolcu. 32 yaşında bir isim için de konuşulan rakamlar (eğer doğruysa) yüksek. Bunu kimse inkar etmemeli. Yüksek ve garanti bir ücret veriyoruz. Babel'ın kalitesi ve buraya odaklanması halinde neler yapacağı net olsa da geri dönüşü olmayacak bir iş. Babel'ın çıkışı kadar düşüşleri de var, Beşiktaş performansında bunu gördük.

Beşiktaş dönemi müthiş başlamıştı ama aynı doğrultuda düşüşe geçti. Yeni sözleşme durumu da bunda etken olabilir, kafa olarak koptuğunu görmüştük. Gelgitleri çok ve bu tarz eleştirileri yapıyorduk. Fulham'da ise iyi bir dönem geçiriyor. Takımı küme düşse de Babel'ın performansı etkileyiciydi.

6 aylık bir sözleşmeydi, belki de kendini kanıtlamaya çalışıyordu diyelim. Her şeye rağmen piyasa yaptı, bana sorarsanız Premier Lig'de dahi kalabilirdi. 30'lu yaşlarda Hollanda Milli Takım'ına geri dönmesi boşuna değil. Katar'dan Deportivo yolunu tuttuğundan bu yana geri dönen ve Beşiktaş formasıyla da kalitesini yakalayan bir Babel var.

Bu transferi sadece maliyet üzerinden eleştiririm. Babel'in kalitesinden kuşkum yok, neler yapacağını da biliyoruz. Fizik kalitesini üst seviyede tutuyor, çalışkan bir futbolcu. Bu tarz kanat forvetleri de farklı severim. Fenerbahçe'li Sow da buna örnekti. Solda, direkt en önde ya da forvetin yanında biraz daha serbest rolde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kafasını buraya vermesi halinde de fark yaratabileceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın Babel tarzında bir kanata ihtiyacı vardı. Şut atamıyoruz en basitinden, Babel buna dahi güzel çare olacak. Fatih Hoca da mutlaka bu transfere onay vermiş ve çok istemiştir. Donk'un fiziğinden yola çıkarak yaptıklarını düşünüyorum, Babel de aynı familyadan. Yeteneği tabii ki daha üst seviyede.

17 yorum:

  1. 1- söylenen rakam çok çok yüksek. yoksa iyi futbolcu.
    2- onun gelmesi demek trezeguet gelmiyor demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet'i zaten alamazsın, 7 milyon avro bonservisin yok. Babel'in maliyetinden çıkarım yapsa, ffp dengesinden bahsediyorum. Bonservis yok.

      Sil
    2. maaşı düşük mü sanki. takmışsın bonservis de bonservis. yaşı ortada hala imza parası. ne meraklısınız kazık yemeye.
      11 milyona gidecek belhanda haberin yok.

      Sil
    3. Bu yorumun geleceğinden adım gibi emindim, ffp dengesi demem bundan. Anlatırdım ama gerek duymuyorum, ezberledim çünkü :)

      Sil
  2. Birinci tercihim eger ikna edilebilirse Brahimi olurdu. Onun da søzlesmesi bitiyor. Cezayir'in iki yildizi Feghouli ve Brahimi takimimizda guzel olurdu. ben 36'lik Ribery'yi bile 32'lik Babel'e tercih ederim. Garanti katki demiyormuyuz. Bunu ikiside verebilir ama Ribery'nin sayesinde forma ve reklam gelirleri de Babel'den kat ve kat fazla olurdu. Ben Arfa da sol kanat icin dusunulebilir alternatif olarak. Hatta kendisi olurda Belhanda ve Feghouli'den biri ayrilirsa olabilir. Bircok bølgede oynayabiliyor. Onun da søzlesmesi bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brahimi zor, bize düşeceğini hiç sanmıyorum. Yoksa benim de tercihim o olurdu :)

      Sil
    2. Ebedi dosta Brahimi söylentileri var.Umarım söylenti seviyesinde kalır.

      Sil
    3. Anlamadım, son adsız arkadaşım.

      Sil
    4. fb almasın da bize de gelmedin

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Alacağı maaş hariç tarz olarak doğru bir transfer. Güçlü ve gole yakın bir kanat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ama maaştan bağımsız da yorumlayamıyoruz.

      Sil
  5. premier lig sürekli takip ettiğim bi lig. babel gerçekten bi titan. liverpool ile oynadıkları maç hala aklımda. kloppun tek önlem alamadığı oyuncuydu. sürekli hırslı istekli koşan savunma yapan takımı ateşleyen bi yapısı vardı. az daha liverpoola puan kaybettirecekti. normalde genç oyuncuları daha çok severim. yalnız babel başka. bunu tek maça bağlayarak söylemiyorum. diğer maçlarda da takımı ayakta tutmaya çalışan tek isimdi. belki biraz da mitrovic. yalnız babelin çeyreği bile değil. bu ortamda düşmeleri süpriz değildi zaten. yani gelmesini isterim. 2 sene falan iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o ateşi ne kadar korur bu sorun. İstikrarsız yapısı var, bazen odağı öyle böyle kaybetmiyor.

      Sil
  6. kiralik bruma mi yoksa böyle babel mi ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir