7 Mayıs 2019 Salı

Hikaye Marco Polo üzerinden dönse de bana göre başrol Moğollardı


Eski bir haber olduğunu bilsem de "dizi" dünyasına yeni yeni hakim oluyorum. Marco Polo'nun yayınlanan 2 sezonunu keyifle izlerken, "3. sezonu" heyecanla bekliyordum. Ta ki Netflix'in Marco Polo'nun 3. sezonunu iptal ettiğini öğrenene kadar.

Nedenini de yüksek maliyet olarak söylemişler. Yüksek bütçeli olsa da bunun hakkını veren bir iş olduğuna inanıyorum. Yarın Disney+ gelecek ve bu furyanın devamı mutlaka olacak. Netflix'in de Marco Polo'yu iptal etmesi yerine bu tarzda birkaç iş daha çekmesi gerekiyordu.

Bu tarz "tarihle" alakalı işleri seviyorum. Vikings'in içinde birçok fantastik öge olsa da kendi dönemini anlatan en iyi işlerden biriydi. Marco Polo'yu elbette o seviyeye koymuyorum ama kendi dönemini anlatma noktasında oldukça iyi bir işti.

Tarih, iktidar çatışması ve strateji noktasını ayırıyorum. Moğollar'ın kendi dönemlerinde neden çok güçlü ve yenilmez olduklarını anlatıyorlar. Kubilay Han'a bakın, müthiş bir lider ve stratejist. Her zaman bir sonrasını düşünüyor, o çağa göre oldukça modern düşünüyor.

Hikaye Marco Polo üzerinden dönse de bana göre başrol Kubilay Han ve Moğollar. Marco Polo onun ufkunu açıyor ve bir noktada danışmanlığını yapıyor. Etrafındaki isimlerin geneli de yabancı ama çok önemli görevleri var.

İlk sezonda Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul aşkı gibi, Kubilay Han'ın Song Hanedanlığını bitirerek Çin'i ele geçirmek istemesini izliyoruz. Cengiz Han'ın bile başaramadığı bir şey. 2. sezonda ise en yakını olan Naib Vekili Ahmed'in ihaneti ve sonrasında yaşananlar. Devlet içinde yapılanma ve müthiş bir plan.

Oyunculuklar, çekimler, Orta Asya hissiyatını ve kültürünü sonuna kadar yaşatmalarını beğendim. İzlemeyenlerin mutlaka kaçırmaması gereken bir iş. Özellikle de tarih severler adına. 3. sezonu olmayacak olsa da yayınlanan 2 sezon kaçırılmamalı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir