22 Mayıs 2019 Çarşamba

Badou Ndiaye'nin en büyük hayal kırıklığı olduğu noktasında hemfikirizdir


Sezonun benim adıma ön plana çıkan isimleri olduğu gibi hayal kırıklıkları da var. Her fırsatta yazıyorum gerçi, 1 numaram belli. Feghouli'nin sezonun en iyi ismi olduğu kadar da Badou Ndiaye'nin en büyük hayal kırıklığı olduğu noktasında hemfikirizdir.

Yer yer başka hayal kırıklıkları da oldu. Garry Rodrigues mesela. Geçen sezon öyle bir performans göstermişti ki bu sezon onun altında kalmıştı. Gomis'in gidişi gibi etkenler olsa da ben bu durumu daha çok "olmadan oldum" havasına bağlamıştım.

Son bölüme kadar Fernando ve Nagatomo gibi isimleri de bu listeye eklerdim. Fernando son haftalarda müthiş geri döndü, şampiyonlukta pay sahibiydi. Ligin ilk yarısını ise ağırlıklı olarak sakat geçirdi, sahada olduğunda da tempo ve sertliğinden eser yoktu.

Nagatomo da aynı şekilde. Yazın Dünya Kupası, Ocak ayında Asya Kupası derken zorlandı. 33 yaşında ve bu tempoyu kaldırmak kolay değil. Sezon içinde yaşadığı "ciğer sönmesi" gibi şanssızlıklar da var. Ligin ilk yarısında, hatta 2. yarısının da büyük bölümünde kayıptı. Son dönemde ise fena dönmedi, özellikle büyük maçları iyi oynadı.

Mitroglou için de hayal kırıklığı derim. Akhisar maçında attığı golün hatırı büyük olsa da beklenti bu değildi. Marsilya'da tüm gücü ve tempoyu sıfırlamış. Zaten çok hızlı bir isim değildi, iyice yavaşlamış halde geri dönmüştü. Hazırlık kampı yemesi ve toparlaması gerekiyor. Eğer kalacaksa gelecek sezon ondan beklentim daha yüksek olacak.

En büyük hayal kırıklığımız ise Badou Ndiaye. Bu konuda çokça yazdım. Lokomotiv Moskova'yla oynanan ilk maç haricinde aklımda kalan müthiş bir performans hatırlamıyorum. Badou Ndiaye'den amansız tempo, topla dikine çıkışlar, hücum yardımı beklersiniz. Hiçbirini göremedik. Son haftalarda tribünde oturması kadar da doğal bir şey yoktu.

18 yorum:

  1. Katılıyorum. Ben de tıpkı senin gibi Fatih Terim'in elindeki Ndiaye'den Tudor dönemine göre daha fazla katkı bekliyordum ama olmadı işte. Adam İngiltere'de futbolu unutmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam Fatih Hoca'nın kalemiydi. Geçen sezon gidişi üzmüştü, bu sezon beklentim bu yüzden yüksekti.

      Sil
  2. Maalesef, diri diri adam yiyin bir performans beklerken tribune cikti. Yinede severim, yolu acik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severim, büyük para kazandırdı sonuçta.

      Sil
  3. Benim icin Mitroglou pek hayal kirikligi degil. Bizim beklentimiz yanlisti. Marsilya'daki dønemini Takip eden herkes biliyordu bu adamin en az 1 kamp dønemi gørmesi gerek bizle diye transfer olmadan ønce. Bunu bizim yønetim de gørurdu eger biraz profesyonel calisip beyinlerini kulansalar. Ben Mitroglou'yu cok begenirim Benfica døneminden bu yana, ama hicbir beklentim yoktu bize geldiginde cunku durumunu az da olsa takip ediyordum. Bana hayal kirikligi
    1) Badou
    2) Ømer Bayram , bu tam olarak hayal kirikligi degil, az cok biliyorduk dusuk kalitesini, Akhisar'da guzel oynuyordu,yinede Yuto'ya iyi yedek dedik. Ama bu kadar da køtu olacagini tahmin etmezdim. iyi oynamayi birak , hic idare bile edemedi. Hazir geldi cunku, Emre bile 1-2 sene oynamadan daha ilk macinda iyi gøruntu verdi.
    3) Emre Akbaba, o da performans uzerinden degil de bu kadar sakatlanmasi ve takimdan bu kadar ayri kalmasi bizlerin beklentisi degildi. Pek sakatlanmaz ve Istikrarliydi Alanya'da. Ben ikinci yari Akbabayi hic de aramadin dogrusu. Bana gøre ilk 11 icin hicte ønemli bir isim degil. Iyi bir alternatif ama kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal kırıklığıydı. Hiçbir zaman çok hareketli bir isim olmadı, ağırdı ama fiziği de bu kadar kötü değildi. Bunu beklemiyordum. Kamp yemesi halinde daha iyi iş çıkarabilir tabii.

      Sil
  4. Deplasman maçlarını hatirlamak lazım. Donk ve Fernando nun pasif kaldığı ndiayenin koşmak dışında bi şey yapamadığı top yapan tek adamın tabi kart almazsa belhandanin olduğu 3 orta saha merkez oyuncusuna rağmen sahada top yapamayan birbirinden kopuk rakip karşısında sinen takımı unutmamak lazım.

    Mitroglu da Diagne de istenen takım oyuncusu hedef santrfor görevini yapabilecek adamlar değil. Mitroglu düzelmez son 2 sezonu tamamen bitik zaten. Asıl Diagne kalırsa takıma oyun olarak adapte olursa daha faydalı olabilir. Tabi iyi bir teklif gelirse satılmasında sakınca yok alternatifi hazırsa satilmali. Geçen seneyi unutmadık. Transfer kolay bir mevzu değil 10m euro çok büyük para da değil günümüzde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşsa da pozitif bir etki vermedi. Topla dikine çıkmadı denemedi, çok fazla 6 numara gibi odakladı kendini. Böyle bir farkı kalmaz ki.

      Sil
  5. Konuyla ilgisi yok ama ekonomik kriz var malûm. Eskisi gibi her 2-3 yilda bir yayin ihalesinin dolar bazında katlanması artık mümkün değil.

    Ekonomik acidan bu dönem son şansımız. Çünkü şampiyonluk gelirleri geldi ustune stad isim hakkı vs. Riva'dan 2 yıl sonra o çapta olmasa da son kez toplu para girişi olacak.

    3.3 maas alan ve yaşı gelmiş oyuncularla mariano fernando hatta iyi teklif gelirse belhanda belki Diagne de satilmali. Muslera ve feghouli hariç tavan 2m euro olmalı. Doğru transferleri (al/sat) yapabilirsek kısa vadeli borçları halledebiliriz. Ama yine ribery vs dersek sampiyonlar ligi geliri bile yetmez. Ndiaye misal 2.75 alçak adam mi bizim şartlarımızda böyle bir lüksümüz israfimiz olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceğe dönük işler yapmalıyız, doğru transfer tarzı Marcao ve Luyindama gibi.

      Sil
  6. 2017 yazında Belhanda ndiaye fernando tercihi kağıt üstünde doğruydu. Bu sene yenileme için yine doğru zaman, şampiyonluğa aldanmamak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Değişim gerekiyor, maalesef o kurşunun süresi 2 yıl sürdü, hatta sürmedi bile :(

      Sil
  7. Kapanan savunmayı dikine çıkışlarla delip geçmek imkansız bu yüzden bu özelliği çöpe gidiyor. Tempo noktasında ise kendini hiç zorlamadi. Ayağı daha sağlam oyunu okumasını bilen nerde ne yapacağına doğru karar veren ve mücadeleci özelliği de nispeten olan bir isim lazım orta sahaya. Meireles geliyor aklıma tarz olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık scout ve teknik ekip görüşüp karar verecektir. isimlere göre yazarız :)

      Sil
  8. Ndiaye Fernando yerine fransiz Gonalons nasıl olurdu roma sevilla ya kiralamıştı 89 lü ama kalitesi var oyun görüşü vs.

    YanıtlaSil
  9. Jordan Ferri bile fernando ndiaye ikilisinden iyidir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir