1 Mayıs 2019 Çarşamba

Bana sorarsanız Galatasaray - Beşiktaş maçını kazanan şampiyon olacak


Şampiyonluk yarışı öyle bir hal aldı ki herkesin kendine has avantajı var. Başakşehir'in son haftalardaki düşüşüne rağmen 2 puanlık farkı, Galatasaray'ın ipleri kendi elinde tutması, Beşiktaş'ın ise son haftalardaki yükselen formu ve Burak Yılmaz.

Konyaspor'la berabere kalmayı beklemiyordum. Lig liderliğini almamız ve kalan 4 haftaya psikolojik avantajla girmemiz gerekiyordu. Bu tabloda liderlik için Başakşehir maçı beklenilebilir. Konyaspor karşısında alınan beraberlik diğer takımlar adına da katkı oldu. 

Tüm hafta "ipler elimizde" diyorduk ve 5'de 4'den bahsediyorduk. Kredi hakkımızı ilk maçtan kullandık. Gerçi her koşulda Beşiktaş'ı kendi sahamızda yenmemiz gerekiyordu. Maçın havası mutlaka daha farklı olacak ve kazanacağımıza inanıyorum. Bu maçı kazanan da bana sorarsanız şampiyon olacak.

Kapanan savunmaları açmakta zorlanıyoruz, Konyaspor'un da son haftaları kötü olsa dahi bize ters gelen bir oyunları vardı. Rizespor ve Sivasspor deplasmanlarının Konyaspor deplasmanına oranla geçilebileceğine inanıyorum. Katı savunma yapan takımlar değiller, tam da "yediğinden fazlasını atman lazım" diyeceğimiz maçlar. Özellikle de Rizespor deplasmanı.

Beşiktaş ve Başakşehir'i ise geçen sezon olduğu gibi yenmen gerekiyor. İç saha ve Galatasaray'ın son haftalardaki "kimliği" avantaj. Beşiktaş, geçen sezon ki Beşiktaş değil, bunu unutmamalı. Geçen sezon kırılgan yapıları vardı, şu an ayaklar yere daha sağlam basıyor. Dikkatli olmalıyız ve coşkuyu bir an olsun kaybetmemeliyiz.

Başakşehir'in şampiyon olacağına inanmıyorum. İç saha / deplasman fark etmiyor, oynayacakları her maçta puan kaybına açık bir takım. Sivasspor deplasmanı da zor olacak, Ankaragücü de ters gelecek, Galatasaray deplasmanları da var. Beşiktaş'ın ise Trabzonspor deplasmanı da zor olacak. Bu haftaki derbi konum belirlese de o maçta da işleri kolay değil.

4 yorum:

  1. Beşiktaş maçı beraberlik gibi geliyor bana... Kazanmak içinse Beşiktaş'ın Rize ve Ankaragucu maçlarında kötü oynadığı dakikaları dikkatli incelemeliyiz.

    YanıtlaSil
  2. 9 puan alamıyorsak lanet olsun öyle winnerlığa..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir