23 Mayıs 2019 Perşembe

Belhanda & Al Hilal, sürekli söylediğim şeylerden biri de "zamanlı ayrılık"


Fas basınının iddiası. Al Hilal'in Belhanda'yı 13 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edeceği yazılmış. Ocak ayında da Belhanda'nın Suudi Arabistan'a transferi konuşulsa da Fatih Hoca izin vermemişti. Oyun düzeninde Belhanda'nın büyük bir önemi var ve Ocak ayındaki kaybı "şampiyonluk" yolunda büyük yara olurdu.

Yaz dönemi farklı, havuz çok daha geniş. Ocak ayında büyük para kazansanız dahi o parayı gerçek anlamda harcayabilmek zor. Elinizde kalan 10 milyon avro'yu mecburen Diagne'ye veriyorsunuz. Belhanda da bu rakama gitse olmayacak bir isim için anlamsız paralar ödenebilirdi. Ocak ayında bu transfere vermemek ve oyuncunun değerini daha da parlatmak doğru karardı.

Sattığın kadar al dengesinde bazı değerleri gözden çıkarmanız gerekecek. Bonservis getirisi için de Belhanda en olası isim. Bahsedilen 13 milyon avro çok büyük bir rakam ve hayır demek güç. Elimizi fazlasıyla rahatlatacak ve transfer için çok daha rahat aksiyon alabilmemizi sağlayacak bir rakam. Henüz Mayıs ayı bitmedi, şu ana kadar doğru işler yapıldığını söylemeliyim.

Gidişi üzer, kendisine hakkım sonuna kadar helaldir. Şu ana kadar Belhanda'yı savunmuş olmam da gurur vesikamdır. 2 şampiyonlukta da çok önemli katkı sağlamış bir isim. Mücadelesinden asla ödün vermediğine de inanıyorum. Belhanda'yı beğenmeyenlerin beklentisi farklıydı, yıllar içinde çoğu doğru noktaya gelse de bugün dahi bir şeyler söyleyenler olacaktır.

Belhanda'daki sorun dengesizliği. Çok fevri hareketleri var ve takımını yalnız bırakma potansiyeli var. Bazı anlarda ufak bir şeye dahi takılabiliyor. Aşırı hırstan kaynaklı, vurdumduymaz bir tavır değil. Keşke olmasa tabii. Fenerbahçe deplasmanı mesela. 2. yarıya Belhanda'sız çıkmak zorunda kaldık, o da kendini biliyor.

Bahsedilen rakam büyük. Sürekli söylediğim şeylerden biri de "zamanlı ayrılık". Belhanda için de zaman geldi. Böyle bir rakama satışıyla da daima iyi hatırlanacak, alkışlanacak bir isim olacak. 13 milyon avro büyük rakam, birkaç transfer için bizleri ferahlatacaktır. Bu tarzda başka bir satış beklemesem de Mariano / Fernando için de bonservis beklentim var.

Belhanda'nın varlığında dahi orta saha değişimi gerekiyor. Klasik 10 numara değil, oyunun iki tarafında katkısı var, temposu ve mücadelesi oldukça yüksek. Fatih Hoca'nın vazgeçmemesi bundan. Olası Belhanda satışında yerine düşünülecek isimler klasik 10 numaralar olmaz. Tempolu, oyunun iki tarafında katkı verecek 8 numaralar gerekecek. Trabzonspor'un orta saha tarzını doğru buluyorum, bizim de hızlanmak adına böyle bir değişime ihtiyacımız var.

27 yorum:

  1. Belhanda Galatasaray'a çok faydalı oldu. Evet yaktığı anlar ve sorumluluğu kart görürüm korkusu ile kaldıramadığı anlar olsa da, şampiyonlukta en büyük pay sahibi oyunculardan. Giderse eğer, kendisini iyi anacağız. İlk geldiğinde yaşadığı sorun, biraz Sneijder kaynaklı değişimin yönetim tarafından becerilememiş olması ve Belhanda'dan beklentilerin onun futboluna uygun olmaması. Transfer dönemine gelecek olursak, özellikle merkez orta saha konusunda çok aktif olmak gerekiyor. Ayrılıkları söz konusu olan Belhanda, Fernando gibi isimler var. N'diaye zaten ayrılacak. Merkez komple değişmiş olacak zaten. Hoca kendi kalemlerini çoktan belirleyip vermiştir ama scouting hamleleri de çok kritik olacak. Téji Savanier ismi yazılıyor, mantıklı bir seçim olabilir. Ama yeterli değil, en az 3 veya 4 isim gerekecek. Selçuk da ayrılabilir, Donk bir sene daha yaşlanmış olacak. Sanırım en çok yoğunlaşacağımız bölge burası, ardından forvet gelir. Diagne'ye gelecek tekliflere göre...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif doğruysa kabul ederim, kalırsa da beni bozmaz. Belhanda düşüncemi zaten biliyorsunuz :)

      Sil
  2. belhanda satılmazsa eğer yanına ona benzer bir 8 almak lazım,emre akbabayı denedi orada ama emre bir 8 numara değildi,hatta geçen sene feghouli ile birlikte sık sık oynadılar, bence hocanın düşüncesi ofansif bir orta saha daha almak, he tabi belhanda giderse en az 2 tane gerecek,açıkçası şöyle bir teklif varsa tabi ki satmamız lazım ama feg ile o uyumları + bir tane kreatif bir yaratıcı ofansif orta saha ile daha heyecanlı şeyler olabilirdi seneye, hayırlısı umarım doğru seçimler yaparız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkalarına da yine tempo sahibi bir 6 gerekebilir. Fernando'yla devam etmek doğru değil sanki, güvenemiyorum.

      Sil
    2. azubuike gibi birşey lazım 6 numaraya,azubuike yi alabiliriz aslında ama bu seviyeyi kaldırabilir mi emin değilim

      Sil
    3. Azubuke mi olur başkası mı bilmem ama ciddi bir tempo silahına ihtiyaç var. Tarz noktasında katılıyorum.

      Sil
  3. zamanlı ayrılığın zamanlı olabilmesi için alternatifinin de cepte bulunması gerekiyor

    gomiste zamanlı ayrılık olmadı ve tarihin en kötü cl grubundan 4 puanla 3. olabildik.

    büyük takım oyuncusu set hücumu oyuncusu bulmak bu devirde baya bi zor aga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zamanlı ayrılık derken bunu düşünerek hayal ediyorum. Eminim ki alternatifi ceptedir, liste vardır. Yönetim ne kadar uyar bilmiyorum.

      Sil
  4. Yönetim geçen seneden ders çıkardı diye düşünüyorum. Bu sene transfer sezonu açılmadan planları yapmaya başladık ve Babel ile Nijeryalı stoperi kadromuza kattık. Umarım kadro yenileme işlemi son güne kalmadan yapılır ve yeni bir forvetsizlik faciası yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum, en azından düşünmek istiyorum.

      Sil
  5. Şimdiye kadar ki katkısı kesinlikle önemliydi ama isteyeni varken ve iyi teklifler varken satmak gerekir. 13 milyon çok iyi para bizi ihya edebilir.

    YanıtlaSil
  6. son 2-3 sezondur hep böyle 15m€ bandına yakın paralar konuşuluyor ama aslını hiç görmedik bu miktarlarin. 5-10 arasi bi bonservis olur. daha yukarısı mümkün değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 - 10 arası olmaz. Ocak ayında 10 milyonu verdiler, hoca bırakmadı, ikna etti.

      Sil
    2. transferi olursa 7-8m€. bu burada dursun :)

      Sil
    3. 7-8 için Belhanda gibi değerli bir isim satılmaz. İstediğin istediğin yerde dursun :)

      Sil
  7. 4 gol attık başakşehir e. hepsinde payı var. ve hala "belhanda'ya rağmen şampiyon olduk" diyenler var. bu artık takıntı da değil cahillik!

    çok iyi bir futbolcu. 10 milyon gibi bir rakama satarsak harika olur. ama kalırsa da üzülmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusundaki düşüncemi biliyorsun. Israrla kötülemek, dayanaksız eleştirmek bir noktada kişisel nefret demek. Bunu da ben ciddiye almıyorum artık.

      Sil
  8. FFP anlaşması gereği -8.5 milyon avrodayız. Belhanda dışında 1-2 isimle daha vedalaşmamız gerek. Biri Diagne diğeri de yüksek olasılıkla Fernando olur. Bunların dışında para edecek Feghouli ve iki stoperimiz var. Bu transfer sezonu takım adeta baştan kurulacak. Bu başkan ve I love you Abdürrahim bu işin altından nasıl kalkacak doğrusu şüphem var. Umarım Terim transferin bu iş bilmezlere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu fark etmiştir. Her alanda tek güvencemiz Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -8'de falan değiliz, o nereden çıktı :) Fatih Hoca -3 ile başlayacağız dedi.

      Sil
    2. Hocanın gözünden kaçmış veya sen yanlış anlamışsın. Hesap ortada: Luyindama için 5 St. Liege+ Diagne için Kasımpaşa'ya şampiyonluk bonusu 3+ Belhanda için D Kiev'e 0.5 şampiyonluk bonusu.

      Sil
    3. Bonuslar ffp durumuna dahil değil, bu kesin bir bilgi. Diagne için şampiyonluk bonusu diye bir şey de kap açıklamasında yok. Ben yanlış anlamadım.

      Sil
  9. Geçen Haziran döneminde 1.5 paramız var derken 250 bin avro olduğunun anlaşılması ve finanstan sorumlu liseci profesyonelin kovulmasıyla sonuçlanan süreci hatırlayalım. Belhanda için D. Kiev'e ödenmesi gereken şampiyonluk bonusunun FFP kapsamında olduğu için paramız kalmamıştı bu nedenle İtalya'dan anlalışılan 1 milyon avroya kiralanacak Cornelius kiralanamamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonus yüzünden değildi o. Kira bedelleri bu kapsama giriyor, o hesap edilmemisti.

      Sil
    2. Ayrıca herhangi bir bonus ödenmes kalmadı. O ilk şampiyonluk içindi. Medyada yazılmış ama yanlış bilgi.

      Sil
  10. Zamanlı ayrılık bence en çok fernando ve marianoya yakışıyor. Fernando son 5-6 maç topladı diye diğer maçları unutuyoruz. 8 oynayacak kadar oyunun icinde bir adam değil. Fernando ndiaye belhanda 3 lüsü sahadayken merkezi kaptirdigimiz çok maç oldu.

    Mariano zaten fiziken bitik savunmada yumuşak karın. Linnes ve nagatomo güvenilir en azindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de onlara yakışıyor. Mariano zaten bitti, Fernando da ertesi sezon biter diye düşünüyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir