26 Mayıs 2019 Pazar

Belki yine şampiyonuz ama kulübemiz sıfır, yerli kalitemiz ise çok düşük


Israrla söylüyorum. Hatta Ümit Milli Takım'ının açıklanan kadrosu üzerinden detay da verdim. Takımın yerli kalitesi çok kötü durumda. Bu geçen sezon da böyleydi ve yine aynı şeyleri yazıyordum. 

Israrla "kulübeyi güçlendirmeliyiz" diyordum. Belki iyi bir kadro yazıyorduk ama alternatif üretmek çok zordu, özellikle yerli noktasında. Buna rağmen geçen sezon şampiyon olduk. Yazın bu yönde hamleler beklerken geldiğimiz nokta aynı. Belki yine şampiyonuz ama kulübemiz sıfır, yerli kalitemiz ise çok düşük.

Sivasspor ve Hatayspor deplasmanları aynı şeyi anlattı. Yerli ağırlıklı oynadığımız ve avantajın elimizde olduğu maçlar. Bir anda seyir değişti ve her iki maçı da kaybettik. Buna bireysel hataları, yetenek eşiğinin düşük olmasını ya da rehaveti ekleyebilirsiniz.

Sivasspor maçında oynayan yerlilere baktığımda bir tek Emre Taşdemir'i tutarım diyebiliyorum. O da potansiyelinin hatırına. Bu sezon benim için sürpriz katkıydı, Nagatomo'suz günlerde orayı iyi doldurdu. Yıllarca uzun süren sakatlıklarla uğraşsa da bir şekilde geri döndü. İyi bir kamp döneminin ardından gelecek sezon için iş görecektir.

Muğdat Çelik'i da mücadelesiyle kayırırım. Gider diye düşünüyorum, bir noktada onun da tıkandığı oldu ama mücadele etmedi, düştü diyemezsiniz. Sahada olduğu her dakikanın hakkını vermeye çalışmıştır. Sivasspor maçında attığı 2 gole bakın, ikisi de usta işi bitiriş. Sinan Gümüş gibi isimlerle zaman harcarken Muğdat Çelik'i görmemek beni şu dakika üzdü.

Sinan Gümüş'le olmayacağını geçen sezon da yazıyordum. Sözleşmesi bitti, umarım yenilenmesi gibi bir düşünce yoktur. Kafa olarak burada değil, kopmuş artık. Eskiden "olmadan oldum" havasında derdim, bugün yorum dahi yapmak istemiyorum. Gittiği takımda günün birinde Dünya'nın en iyisine dönüşse bile Galatasaray'da devam etmesini istemiyorum.

Yunus Akgün de hayal kırıklığı. Gençler şans bulsun diyoruz ama iyi olan "genç" zaten şans bulurdu demek istiyorum. Ozan Kabak örneğinin üzerinden çok geçmedi. Yaz kampı dahi görmemesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde bir an olsun sırıtmadan oynadı. Peki Yunus Akgün şans bulduğu maçlarda ne yaptı. 3 gol attığı bir kupa maçı var, onun dışında sahada yok.

Semih Kaya'yla alakalı fikrim de değişti. Sparta Prag'dan 0 bonservisle alabileceğimizi düşünsem de onun bulacağı şansı Işık Kaan Arslan ya da Ogün Çalışkan gibi gençler daha kötü kullanmaz. Zaten elimizde Donk da var, stoper alternatifi konusunda sorun yaşamayız.

Ahmet Çalık / Ömer Bayram ikilisi de Anadolu'dan yapılacak x transfer için ideal takas futbolcuları. Galatasaray seviyesinin gerisinde kaldılar. Ömer Bayram sezona iyi girse de iş ona kaldığında maalesef zayıf kaldı. Ahmet Çalık da uzun zamandır burada ama gelen şansları iyi değerlendiremedi. Kadroda yer doldurmaya gerek yok.

Selçuk İnan'ı konuştuk. Çok uygun şartlarda kalmayı kabul ediyorsa devam edilebilir. Ne olursa olsun bu takıma çok şey verdi ve simge bir isim. Son 15 - 20 dakikalarda yine katkı verebilir. İş 90 dakikaya baktığında yetmiyor, bel dönmüyor, ağır kalıyor. Bu da işin acı gerçeği.

Yedek kaleciye de ihtiyacımız var. Muslera'nın her ne kadar iyi bir istikrarı olsa da en kötü ana dahi hazır olmalı. Eray İşcan'lı Real Madrid deplasmanına dönmemek gerekiyor. İsmail Çipe'den olmayacağını Hatayspor deplasmanında da yazdım, yine şaşırtmadı. Kalecilik meziyetleri geride, sezonun başındaki iyi etkiye aldanmışız.

16 yorum:

  1. yorumlarına katılıyorum. sadece tek bir noktaya değinmek istiyorum: hatay ve sivas maçlarında aynı kadro, sadece kalede ismail yerine muslera olsa yine de iki maçı 0-2 'den verir miydik? bence vermezdik. ama tabi bu yerli kalitemizin iyi olduğu anlamına gelmiyor. sadece bu iki maç özelinde değerlendirmeyelim bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark etmiyor. Sahadaki yerli de cevap veremiyor oyuna, bir anda silinip gidiyor. Sivasspor maçında 7-8 tane de gol yiyebilirdin, adamlar 22, sen 4 şut atmıştın bir ara.

      Sil
  2. Gelecek sezonun kaderini yerli takviyeler belirleyecek. 14 harika yabancı dahi alsak katkı yapacak yerli alamazsak ligi kaybederiz. Ancak bu iş çok zor. Oyuncu da az para da. Senin yazdığın gibi genç gurbetçi pazarında işe yarayacak kimleri bulduklarını scout ekibimize sormak lazım. Cenk Tosun, Çağlar Söyüncü, Enes Ünal gibi isimleri kiralamak kısa vadeli ama şahane çözüm olur. Bir diğer hamle Necati Ateş, Engin Baytar tarzı ilk anda akla gelmeyen ama takım kimyasına uygunluğundan dolayı kapasitesinin üzerinde verim verebilecek isimleri bulmak olur. Böyle dar rotasyonla başarılı olamayız. Bu sene bilenmiş bir FB, BJK ve şahane bir geçiş dönemi yaşayan Trabzon bekliyor bizi. Son olarak geçmiş tecrübelerden yola çıkarak transfer işini Abdurrahim Albayrak’a bırakmayacağımızı umut ettiğimi belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli mühim. Maç çeviremiyoruz, nedeni fazlasıyla kulübenin zayıflığı. Hatta mümkünse 11 için bile 2-3 yerli yerleştirebilmek büyük avantaj.

      Sil
  3. farkli bişey sormak istiyorum. 4-1-4-1'de, 6 no önünde iki 8 no oynuyoruz genelde. bi belhanda daha olmalı takımda diye bi yorumun vardi. çünkü ndiaye farklı tip bi oyuncu. hakan çalhanoğlu haberleri var. gelir gelmez orası ayrı ama dediğin sisteme uyar mı ? DOS'un önünde belhanda-çalhanoğlu ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Çalhanoğlu cuk olur, hakkı anlamsızca verilmez. Zor tabii, bugün satılsa en kötü 15 milyon avro bonservisi var.

      Sil
  4. Çalhanoglunda bu takima zarar verir,Sneijder den bile kombini zor bir oyuncu. Çalhanoglu için geri 4 lü hariç diğer 5 oyuncu ona göre seçip dizmeniz gerekiyor. Tam mevkisi yok temposu düşük savunmasi zayıf. Yunus Mallı çok daha kullanışlı misal.

    Berkay Özcan zorlamalı Hamburg 2.ligde kaldı. Deniz Turuc de önemli sağ iç 8 no sağ kanat oynar.

    Semih 1 yılda kiralamamalı Ahmet Çalık satılabilir. Emre Çolak uzak durur inş hiç hazzetmediğim çalım becerisi var diye oyun aklı görüşü var sanılan aslında olmayan bir adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Çalhanoğlu da gayet mücadele içinde, hücumda birçok yerde oynayabilen bir isim. Yunus Mallı da iş görür ama Çalhanoğlu onun çok üzerinde.

      Sil
  5. Bursa düştü Muhammed Şengezer yada Ankaragücünden Altay alınıp kendi kulüplerine bedelsiz ve oynatma şartıyla 1 yıl kiralamamalı. Yedek kaleci Fatih olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı bu yazdığın. Ne olacağını göreceğiz. Altay'ın sözleşmesinin son yılı, belki 1 yıl daha orada kalması ve sezon sonunda bedelsiz almamız iş görür.

      Sil
    2. Bedelsiz olursa bjk fb ts hepsi salça olur

      Sil
  6. Hakan'ın yeteneği ve kalitesi noktasonda katılıyokat ama katılmadığım nokta şu, arkadaş Hakan'ı 8 numara olarak yazmış ki bu çok çok saçma olur. Hakan'ın oynaması gereken yer kesinlikle 10 numara, birazda kanat oyun kurucu olarak sol açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sol oyun kurucu olduğunu düşünüyorum, ideal yeri orası :)

      Sil
    2. Tabi görüşlerde farklılıklar olabilir, ama 10 numarada daha verimli yinede belirteyim. :)

      Sil
  7. Vedat Muriç in vatandaşlığı varmış milli değil kosova milli ama tc vatandaşlığı varsa ligde kontenjan doldurmaz. Ve pres yapan fizikli hedef santrfor görevini Mitroglu dan iyi yapar çok daha enerjik çünkü. Tamam klas değil 2 seviye altta ama bize sahadaki rolü görevi yapacak adam lazım, Cornelius bu yüzden istendi. Yerli vedat da rotasyonda iş görür. Vedat yada Umut Bozok alınmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir