16 Mayıs 2019 Perşembe

Bu fotoğrafta 8 yılda 12 kupa var, 13.'sü de ufukta


Bu fotoğrafta 8 yılda 12 kupa var, 13.'sü de ufukta. Selçuk İnan ve Muslera'nın Galatasaray kariyeri üzerinden anlatılacak o kadar hikaye ve başarı var ki. Bu süre zarfında dip yaptığımız günler de olsa da o günlerde dahi kalkan kupalar var. Rekorlarla dolu, muhteşem kariyerler. Her ikisine de teşekkür etmek gerekiyor.

Selçuk İnan'ı konuşmak lazım. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve kendisiyle devam edilmeyeceğini düşünüyorum. Maalesef son sezonlar yıpratıcı oldu. Tempo ve güçten çok uzaklaştı. Kendisiyle alakalı "şu rolde daha iyi olabilir" gibi düşüncelere girdiysek de buna cevap veremedi. Önemli bir futbolcuydu, Galatasaray'ın kırılma noktalarındandır.

Biraz da kendi düşünecek. Muhteşem bir sözleşmesi var ve düşen performansı sonrası bu durumun eleştirilmesi fazlasıyla doğal. Selçuk İnan'ın çok daha büyümesini beklerdim. Hayalimdi, 4-3-3 gibi bir düzende, orta sahanın en gerisinde Pirlo gibi "regista" oynayabilir mi diye düşünüyordum. Kariyeri bu şekilde uzardı, hiç denemedi bile.

Akhisarspor maçı finali oldu diyebilirim. Şöyle düşünün, Selçuk İnan'ın kullandığı frikik dahi kaleye zor yetişir halde. Oysa en iyi özelliklerinden biri değil miydi? Tempo yok, ayakta duramıyor. Şu ortamda nasıl katkı sağlayabilir ki. Son olarak kaptanlık melekelerini dahi kaybetmiş olarak buldum. Diagne'nin kullandığı penaltı tam bir skandal.

Selçuk İnan sahadaysa penaltıyı o kullanır, biz böyle öğrendik. Takımın kaptanısın ve kenardan "sen kullan" diye talimat gelmiş. Orada topu alır ve penaltıyı kullanırsın. 2. penaltıyı Sinan Gümüş kullandı mesela, olay Diagne'lik mevzu değil. Selçuk İnan'ın kaptanlık melekelerini de kaybetmesi. Kendisinden geriye kalmayan bir özellik daha.

Muslera'yı da kaptan olarak çok eleştirmişimdir ama son haftalarda gerçek anlamda "liderlik" yapıyor. Takımı toparlayan, ayağa kaldıran, isyan eden isim oldu. Kalecinin kaptan olması, saha içindeki her aksiyona dahil olması zor. Penaltı pozisyonu buna bir örnekti. Saha içinde "lider" çok önemli ve bunun eksikliğini fazlasıyla hissediyoruz.

9 yorum:

  1. Saha içinde kaptanlık yapacak bir oyuncu görebiliyor musun veya potansiyeli olan birisini? Ben esasen Fernando'dan bekliyordum ama olmadı... Şuan gerçekten bu konuda eksiğiz, bu da önemli bir detaydır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'dan ben de bekliyorum ama yapamadı. Nagatomo bir derece desem, o da doldurmuyor.

      Sil
    2. Marcao ya da gitmezse Belhanda, kaptanlık yapabilir.

      Sil
  2. Selçuk oynayacagina Celil oynasın. Suat Kaya konyadan geldiginde direkt kiraya verilmişti ertesi sezon hoca değişti takımı sırtladı 1991 92

    YanıtlaSil
  3. selçukta müthiş bi form düşüklüğü var. sanki sahada yok gibi bişeydi. adını bile zor duydum penaltıya kadar. penaltıda da eğer maç sonu açıklamasını dinlediysen terim diagne yazmış ilk penaltıcı olarak tahtaya. o yüzden atmamış selçuk. yalnız kenardan niye selçuk atsın gibi bi müdahele geliyo onu anlamadım madem böyle. fotoğrafta musleranın hakkı çok. 12 kupanın yüzde 50si onun sayesinde. 14 yaşımdayken kaçak kaçak bi mekanda maç izliyodum. kontra yakalanmıştık. muslera kalesinden müthiş depar atıp ceza sahası dışında rakibin ayağından top çalıp taça atmıştı. o sıra bağırdım helal muslera adamsın diye olup olmadık her yeri yumrukladım. sonra mekandan attılar :) o sene tek başına şampiyon yapmıştı bizi 14-15 sezonu. bigün muslera takımdan ayrılırsa hüngür hüngür ağlarım sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form da değil, kalite düştü artık. Ayaklar hiç gitmiyor, inanılmaz güçsüzleşti.

      Sil
  4. Uzun süre takımda kalır mı bilmiyorum ama Marcao iyi bir kaptan olabilir bizim için. Selçuk'a gelecek olursak son finalde oynasin diye hoca bir jest yapmak istedi sanırım ama kupaya mal oluyordu bı jest nerdeyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan konusunu bilmiyorum. Jestten ziyade orta saha rotasyonuydu sanki, ihtiyaç vardı buna.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir