13 Mayıs 2019 Pazartesi

Danny Welbeck & Galatasaray, yeniden gündem olur mu dersiniz?


Welbeck ismi sezon öncesinde de konuşuluyordu. Hatırlayın, Ağustos'un son günlerinin en önemli isimlerinden biriydi. Yönetimin "Gomis'i satıp iki forvet birden alacağız" söyleminin altında yatan ve hocaya söz verilen isimlerden. Tabii o günlerde Gomis gitti gitmesine ama ne Welbeck geldi, ne de başka biri.

O günlerde hocanın oyunu biraz daha hızlandırmaya çalıştığını düşünüyordum. Ön alanda biraz daha hareketlilik arıyordu. Bugün Babel'i konuşuyoruz mesela, yine aynı düşünceden kaynaklı. Sol kanatta bilsek de forvette de kullanabileceğiniz, hareketli ve atlet bir futbolcu. Welbeck de aynı tarzda, hatta biraz daha hızlı.

Welbeck'in sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve Arsenal'de kalmayacağı da resmen açıklandı. Bu sezon yaşadığı sakatlıklardan ötürü pek fazla sahne alamadı. Sezonu da çöpe attı diyebiliriz, neredeyse hiç izleyemedik. Kariyeri boyunca bu sakatlıklardan sık çekti. Transferini düşünecek takımların en büyük çekincesi bu olacak.

Bu kadar sakatlığa rağmen, bir futbolcunun yaşayabileceği en iyi kariyeri gördü aslında. Manchester United altyapısından yetişti ve uzun yıllar bu takımın formasını giydi. Arada Sunderland'de kiralık olarak forma giydiği dönem de oldu. Sonrasında Arsenal'e 20 milyon avro'ya gitti ve 5 sezondur da burada forma giymekte. Bu kariyere rağmen henüz 28 yaşında.

Forvet özellikli bir kanat. Babel'de olduğu gibi ileri uçta da kullanmak mümkün. İyi diyebileceğim bir bitirici, çok hızlı ve teknik özelliği de var. Seviyesi, oyun aklı oldukça yüksek. Oynadığı takımlar kalitesini gösteriyor, bundan kuşkum yok. Sorun sakatlık durumu olur, bu da düşündürücü nokta. Bonservisi elinde olsa da maliyeti olacak bir futbolcu.

Fatih Hoca'nın kalemi bir isim olduğu için transferi adına ihtimal veriyorum. Babel'i almamız halinde bile Welbeck ihtimali bitmiş olmaz. Birlikte kullanabilirsiniz. Kanatta biri, forvette biri ya da 4-4-2 gibi bir düzende ileri uçta ikisi birden oynayabilir. Oyun aklı, atletizm ve kalite de o oranda yükselir. Bir tarafım bu transferi fazlasıyla düşünüyor.

10 yorum:

  1. İngiliz bir futbolcuyu getirmek de zor oluyor işte. Genelde ülke dışına çıkmayı tercih etmiyorlar. Bir ihtimal varsa, gelmesini isterdim. Severiz böyle topçuları. Aynı tip olmasa da benzer noktaları var Kewell ile. Büyük bir takımda olması, sakatlık geçmişi yüzünden aksayan kariyeri, oynadığı mevki vs.
    Kewell daha büyük potansiyeldi tabi o ayrı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtimal doğabilir. Yaz aylarında düşünülmesi biraz da onun kabul etmesinden kaynaklı olabilir.

      Sil
  2. Fizikli bir oyuncu ilerde çok iyi iş yapar Türkiye'de savunmaları yıpratır üstüne bir de yeteneği ve bitiriciligi de ortalamanın üstünde diyebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziğinden, kalitesinden şüphem olmasa da sakatlık durumu problem.

      Sil
  3. 2000 takımından sonra en potansiyelli hücum hattiydi kewell lincoln arda baros ve keita. Orta saha almadılar deli gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunması da sorundu o takımın ama en büyük problemi dediğin gibi orta sahasıydı.

      Sil
  4. bu arada yabancı sayısını 12 ye indirmekte fayda var.
    maç esame listelerinde 12 kişi yazıyorsun zaten.diğer 2 oyuncu götürülmüyor maça.buda gereksiz bir şişkinlik yaratır kadroda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +2 sorunsuz isimlerden seçildiği ürece (Linnes ve Donk gibi) gerekli bence. Lazım olabiliyor, geniş kadrolar lazım.

      Sil
  5. yazının başlığını görünce bile heyecanlandım, öyle söyleyeyim işte. sağlıklı ve güçlü bi welbeck burada akaaaar gider...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir