23 Mayıs 2019 Perşembe

Doğaçlama değil, her zaman olduğu gibi çok daha öncesinden planlayarak ilerliyorlar


Dortmund'un transferlerini gördükçe heyecanlanmamak mümkün değil. Tüm Avrupa için yazabilirim, transfere en hızlı giren takım oldular. Sezon başında ligi 2. bitirmek, Bayern Münih'le şampiyonluk yarışı vermek başarı sayılabilirdi ama sezon boyunca yaşananları görünce "hayal kırıklığı" yazabiliriz.

Bir ara Dortmund / Bayern Münih arasındaki fark 11'di. Galatasaray'ın Başakşehir karşısındaki 8 puanlık farkı kapatmasından daha büyük bir hikaye. Galatasaray / Bayern Münih ya da Juventus gibi takımların benzer tarafı da bu, şampiyonluğa inandıkları an en büyük favoriler. Farklar kapanıyor, önde giden takımın ayarları bir anda bozuluyor.

Sezonun genelinde ne kadar iyi futbol oynasalar da her kırılma noktasından kırılmadan geçemediler. Bazı anlarda alternatif sorunu oldu, özellikle orta saha için oyun çok hızlı akmadı. Bunu da düşünerek ilk adımlar orta sahanın hücum tarafına geldi diyebiliriz. Daha alternatifli ve kaliteli bir takım olacaklar.

Sezonun ortasında Pulisic'i 64 milyon avro'ya Chelsea'ye satmışlardı. Nico Schulz, Thorgan Hazard ve Julian Brandt için toplam verdikleri bonservis bedeli ise 77 milyon avro. Hazard ve Brandt gibi transferleri sezon ortasından bu yana konuştuğumuzu ekleyelim. Doğaçlama değil, her zaman olduğu gibi çok daha öncesinden planlayarak ilerliyorlar.

Hoffenheim'den sol bek Schulz için 30 milyon avro bonservis verdiler. Alman Milli Takım'ına yükselen, Bundesliga'nın en iyi sol beklerinden biri. Bu noktada Guerreiro'nun satışı olası olabilir ya da joker yapısından yararlanacaklar. Schmelzer düşüyordu, oradaki kaliteyi ciddi anlamda yükselttiler.

Gladbach'lı Thorgan Hazard'ı ise 25 milyon avro'ya aldılar. 3 yıldır Gladbach'da müthiş bir istikrar yakaladı ve piyasa değerinin altına transfer edildiğini söyleyebilirim. Bundesliga'nın en iyi hücum silahlarından biri. Sol kanatta, forvetin arkasında ya da sağ kanatta rahatlıkla oynayabilir. Oyun aklı, teknik özelliği çok yüksek.

En önemli hamle ise Leverkusen'li Julian Brandt'ın transferi. Sözleşmesindeki maddeyi kullanarak sadece 25 milyon avro karşılığı bu iş bitti. Henüz 23 yaşında ve 2-3 yıl içinde çok daha büyük rakamları konuşacağız. Bundesliga'nın en iyi oyuncularından biri ve onca talip arasında bu işi bitirebilmek önemliydi.

Kendisini sol kanat olarak tanısak da bu sezon itibarıyla ağırlıklı olarak orta saha oynadı ve büyük çıkış yakaladı. Leverkusen'in Kerem Demirbay transferi biraz da onun yerini doldurmakla alakalı. Dahoud iyi durumda değil, Witsel / Delaney'le de ağır kalıyorlardı. Brandt'ın transferi orta sahayı hızlandırmak ve hücum aksiyonu için olabilecek en iyi transfer.

Bir de 9 alırlar mı diye düşünüyorum. Favre'nin oyun düzeninde gerçek anlamda bir santrafor gerekmese de ön tarafta sorun yaşadılar. Çoğu maçta sahte 9 gibi Gotze'yi kullandılar. Alcacer ise kenardan geldiğinde iş yaptı, 11'de tutunamadı. Oraya bir alternatif lazım ve bu oyun yapısında da daha çalışkan, ön alana hareket getirecek bir isim gerekiyor. Frankfurt'lu Haller geliyor aklıma, keşke gerçekleşse.

Şampiyonluk aşkına :)
Destekleriniz çok önemli, kimse es geçmeyecektir diye düşünüyorum.
Sayfamdaki tanıtımlara atacağınız 1-2 tık da destek olmanız için yeterli olacak :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

3 yorum:

  1. Dortmund'u gerek formasindan gerek de oyun tarzı ve kulüp politikaları dolayısıyla çok severim ama onlarin hocaları da bizdeki kimya meselesine benzer şekilde ilk iki belli üçüncü kim olacak diyerek Bayern'i ezmeye çalışmıştı sonuç olarak Bayern geldi geçti...
    Brandt ve Thorgan çok önemli etki yapacaktır onlar için schulz da iyi bir isim bu tarz isimleri Bayern toplardı genellikle büyük paralar verip ama Dortmund daha hızlı davranmış bu kez tebrik etmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mandzukic de konuşuluyor şimdi, çok iyi hamle olur.

      Sil
    2. Biraz daha kazanan bir takım oluşturmak istiyorlar galiba

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir