30 Mayıs 2019 Perşembe

Donk'un forvet olarak oyuna girip, kazandırdığı maçla başlamak lazım


Şampiyonluk yolundaki kırılma noktalarını konuşamadık. Domino etkisi gibi, oluşan her kırılma anı birbirini tetikledi. Bu herhangi bir maç da olabilir, transfer de ya da olay. Siz de düşündüğünüz kırılma noktalarını "yorum" bölümünde paylaşabilirsiniz. Benim için birkaç konuşulması gereken an var, onlardan bahsedeceğim.

Antalya deplasmanında, Donk'un 87. dakikadaki attığı golle kazandığımız 1-0'lık maçla başlamak lazım. Özellikle sezonun ilk yarısında "kadro" konusunda büyük sorunlarımız vardı. Yaz dönemi hem transfer hem de çalışma anlamında iyi geçmedi. Antalyaspor deplasmanında da Eren Derdiyok yoktu ve elimizdeki forvet sayısı sıfırdı. Fatih Hoca o gün kazanmak için önce Maicon, sonra da Donk'u ileri uca attı ve sonuç geldi. Fatih Hoca o gün şartlar ne olursa olsun şampiyon olacağımıza herkesi inandırdı.

Fatih Hoca'nın her zaman söylediği en önemli sözlerden biri de "kaybederken dahi gurur duyabilmek". Bu da özellikle Şampiyonlar Ligi için geçerli. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız ve kendi sahamızda 3-2 kaybettiğimiz Porto maçında da bunu yaşadık. Benim için en keyifli ve gururlu futbollarımızdan biriydi. O dönemde de eleştiriliyorduk, iyi sonuçlar alamıyorduk. Feghouli'yi kazandığımız gün, böyle özetleyebiliriz. O Feghouli de ligin sonunda kazandığın şampiyonlukta 1 numaran oldu.

Göztepe deplasmanında kazandığımız 1-0'lık maçın da önemli bir kırılma anı olduğunu söylememiz lazım. Deplasman sorunu yaşıyorduk ve ligin 2. yarısındaki ilk deplasman maçıydı. Puan kaybına tahammül olunmayan haftalar diyelim. Belki o gün puan kaybetsek Ocak ayındaki transfer harekatı gerçekleşmeyecekti. Şampiyonluğa inandığımız günlerden biri daha. Yağmur ve çamur kaplı zeminde ortaya koyulan mücadele bizleri umutlandırdı.


Mitroglou'nun uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 kazandığımız Akhisarspor maçını unutamayız. Hatta şampiyonluğun en önemli hikayelerinden biri. Daha rahat geçmesini beklediğimiz bir maç olsa da çok zorlandık. Sezon itibarıyla da Akhisarspor, Galatasaray'a oldukça ters gelmişti. Bu maçta da son ana kadar Galatasaray'ı zorladılar ama son saniyelerde Mitroglou sahne aldı. Belki de o golle şampiyon olduk. Mitroglou sadece bu golle dahi iyi hatırlanabilir.

3-2 kazandığımız Bursaspor deplasmanını da unutamayız. O kadar kötü bir ilk yarı oynuyorduk ki skor 2-0 olduğunda hiç umudum kalmamıştı. 45+'larda gelen Badou Ndiaye golünün galibiyet, hatta şampiyonluk habercisi olacağını bilemezdik. Bu tarz geri dönüşler de şampiyonluğun olmazsa olmazlarından. Feghouli'nin sürüklediği ve maçı kazandırdığı bir gün daha.

Son olarak 3-2 kazandığımız Rizespor deplasmanı. Oradaki hikaye bambaşka. Feghouli'nin erken golü, Diagne'nin kaçırdığı goller ve penaltı, Rizespor'un 10 kişi kalmasına rağmen 2-1 öne geçmesi ve Diagne'nin dirilişi. Sırat köprüsünde yürüdü resmen, maçı 2-2'ye getirecek penaltı da kaçmış olsa o an Galatasaray kariyeri bitecekti. Bence cesaret işiydi ve golü attı. O rüzgarla da 90+7'de maçı kazandıran golü atmış oldu. Bu maç da bana sorarsanız Galatasaray'ı şampiyon yaptı.

9 yorum:

  1. Bence en büyük kırılma noktası Mitrouglu'nun Akhisar'a attığı gol. O gol gelmese belki de şampiyonluk umutları iyice tükenecekti. Onun haricinde bu sene tüm takımların ve TFF'nin Galatasaray düşmanlığı yapması da bizi hırslandırdı ve şampiyonluğu tetikledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılmalar birbirini tetikliyor bir bakıma :)

      Sil
  2. Rizespor maçı çok kritikti o maçta Diagne'ye ettiğim küfürleri başka hiçbir furbolcumuza etmedim etmem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen. hayatımda ilk defa sinirden kanalı değiştirdim. böyle totemlerim yoktur. ama sinirim dayanmadı.

      Sil
    2. Değiştirdiniz ama o Diagne maçı kazandırdı, belki de şampiyonluğu getirdi. Futbol böyle bir oyun :)

      Sil
  3. Saha içinde olmasa da, Feghouli’nin FT’den son bir şans istediği an aslında en büyük kırılma noktası :)

    11/12’den beri büyük oyuncu performansı görmeden şampiyon olamıyoruz.

    Ligin ilk haftalarında olsa da, Maicon’un Erzurum’a attığı gol de önemli. Köşe vuruşunu kullanan oyuncu Ömer Bayramdı. Öyle ya da böyle bu takım bir şekilde kazanıyor demiştik o akşam. Bilmiyorum, yanılıyor olabilirim. O maçı arenada izlediğim için öyle hissediyor olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder'den bu yana ilk kez yıldız performansı izledik diyorum ben :(

      O gol de kırılma noktalarından, doğru. Kötü oynuyor ve gol atacak gibi değildik.

      Sil
  4. Şu anda gözü dışarda yakalayabilirse iyi bir transfer yapmak istiyor. Umarım olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir