26 Mayıs 2019 Pazar

Feghouli, Onyekuru ve Belhanda gibi isimler hep ilk sıralarda


Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa'da oynanan maçlara bakıldığında toplamda 52 maç oynamışız. Bu 52 maç içinde 45 kezle en çok forma giyen isim Muslera olmuş. Bu sezon sakatlık veya ceza yaşamadı, oynamadığı maçlar Türkiye Kupası'nda. Onun ardından 44 kezle Onyekuru, 40 kezle de Feghouli geliyor. Burada Feghouli enteresan. Süre olarak bakıldığında daha aşağıda olmalı. Ligin ilk yarısında neredeyse yüzüne bakmadık, şans bulduğunda da birkaç dakika oynuyordu.

En çok gol atan futbolcularda ise 16 golle Onyekuru ilk sırada. Ligin 2. yarısında, o takıma, takım da ona alıştığında etkisi büyüdü. Garry Rodrigues'in ardından sol kanada geçişi, takımın güçlenmesi, onun da biraz daha sisteme ayak uydurması etken. 13 golle Feghouli 2. sırada. Feghouli'nin gollerinin neredeyse hepsi ligin 2. yarısında geldi. Takımın kazandığı tüm kupalarda başrol diyebiliriz. 11 golle de Diagne 3. olmuş. Penaltı da diyebilirsiniz ama 11 gol çok iyi bir sayı.

En çok asist yapan futbolcularda da 7'şer kezle Feghouli ve Belhanda ilk sırada. Kazanılan kupalarda Feghouli'yi 1, Belhanda'yı da Onyekuru'nun ardından 3. sıraya yazarım. Feghouli takımın yıldızı, Belhanda ise sistemin ana parçası diyelim. Belhanda'yı bu denklemden çektiğimiz an düzen diye bir şey ortada kalmaz. Tabela da yapıyor işte, takımın asist kralı. 5'er kezle de Badou Ndiaye ve Mariano 3. sırayı paylaşmış. Mariano tamam da Badou Ndiaye benim için sürpriz oldu.

Skora en fazla katkı yapan futbolcularda ise Onyekuru (16 gol 5 asist), Feghouli (13 gol 7 asist) toplamda 20 kezle ilk sırada. Her ikisi takımın gol yükünü taşıyan isimlerdi. Feghouli'nin kilidi açabilme noktasında da çok büyük meziyetleri vardı. Ligin 2. yarısında bu istatistik çok daha büyüdü. Diagne (11 gol 1 asist) 12 kez skora katkıyla 3. olmuş ama onun katkısı sadece gol tarafında. Bu istatistikte Belhanda'nın (4 gol 7 asist) 11 kez skora katkısı daha kıymetli. 

Ortak noktalar var. Muslera'nın en çok maça çıkan isim olması bir Galatasaray klasiği diyelim. Gol / asist ve gole katkı noktasında Feghouli, Onyekuru ve Belhanda gibi isimler hep ilk sıralarda. Doğal olarak da şampiyonluğun en önemli isimleri oluyorlar. Bunu desteklememiz, daha güçlendirmemiz gerekiyor. Onyekuru gidiyor gibi duruyor, Babel de bu etkiyi vermeli. Bana sorarsanız Belhanda ve Feghouli'yi satmamamız gerekiyor (çok çılgın rakamlar gelmedikçe). Bu yapıyı sil baştan kurmak çok kolay değil.

11 yorum:

  1. işimiz çok basit aslında.. defans hattımız belli. yedek stoper genç nijeryalı. önlerinde fernando kalsın 1 sene daha. donk hem onun yedeği hem de gerekirse stoper yedeği.
    feghouli ve babel de garanti. douglas sanırım ileri de de oynayabiliyormuş. hem linnes hem feghouli'nin yedeği olabilir. yedek santrfor kostas zaten.
    kısacası diagne ve belhanda gidici. ha bi de mariano gitmeli. bu 3 adamdan 22 milyon falan kazanabiliriz.
    1 santrfor, 2 adet de nefis mc.. başka ihtiyaç yok. ama o 2 mc cidden "oyyy" dedirtmeli hem zeki hem pasör hem koşan hem basan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha kritik, 2. bir Belhanda daha gerekecek. Bu konuda yazdım ama biraz daha detaylandıracağım.

      Sil
  2. belhanda ve feghouli uyumunu bozmak bana da doğru gelmiyor,bazılarında sadece satma kafası var, arkadaş sen büyük takımsın ve kupa kazanmaya oynuyorsun, senin satman değil o oyuncuyu tutman gerekiyor takımda,tamam bir satış yapmamız gerekiyor ffp den dolayı ama birçok taraftara göre herkesi göndermemiz lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. bir Belhanda daha gerekiyor. Eldeki Belhanda'yı göndermek bana mantıksız geliyor bu yüzden.

      Sil
  3. Onyekuru keşke takımda kalsa ama mümkün görünmüyor. Belhanda'nın gitmesi konusu ise sadece 10 numara pozisyonu ile alakalı değil. Eğer Belhanda giderse o bölgeye ya komple bir 10 numara (hem oyun kurabilen hem iyi şut çeken vs..) lazım ya da Belhanda yerine şutör bir 10 numara alınır ise arkasındaki isimlerin (defansif orta saha ve merkez orta saha oyuncularının) oyun kurma rolünü üstlenmeleri lazım ki Ndiaye gibi bir oyuncu ile o olmaz. Belhanda giderse arkasındaki 2 oyuncu da değişir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda giderse sıkıntı büyür. Dediğin gibi bütünüyle orta saha yapısı değişir ama 4-2-3-1 gibi bir düzene de dönülmez.

      Sil
  4. Yeni sezonda orta saha çok mühim mutlaka güçlü ve maçın tamamında ayakta kalabilen bir orta sahamızın olması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. bir Belhanda diyorum ısrarla.

      Sil
    2. Sürekliliği olan ve zihnen daha sağlam bir Belhanda yanina da bir box to box lazım

      Sil
  5. belhanda satılırsa para için satılır. ve öyle olursa da tüm orta saha, hatta takım düzeni yeniden inşa edilmeli. belhanda takımdaki köprü. diagne'den iyi bi para gelir de belhanda kalır umarım. giderse önce iyi bi 8 no bakılmali. çünkü o da 8 no. daha sonra 10 no aranmali. tabi orta saha düzeni nasıl olacaksa artık ona göre oyuncu bakılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes için bu geçerli. Muslera dahi para için satılabilir mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir