4 Mayıs 2019 Cumartesi

Franck Ribéry & Galatasaray, Bild'in haberini ciddiye almak gerekiyor


Bild'in haberini ciddiye almak gerekiyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ribery'nin Galatasaray'a geri dönmeye sıcak baktığı yazılmış. Kendisine Arap kulüplerinin de teklifi olduğu söyleniyor. 36 yaşına gelse de çok büyük futbolcu, 1-2 sezon da olsa izleme ihtimali insanı ister istemez heyecanlandırıyor.

Ribery'de sıkıntılı taraftar var. Önceliği elbette yaşı, 36 yaşında olması mutlaka tartışılacak. Sakatlık durumu da sorun. Son yıllarda ciddi sakatlıklar yaşıyor ve oynadığı sezonun neredeyse yarısında takımındaki yerini alamıyor. Yaş ilerledikçe de bu sakatlıklardan geri dönmek kolay değil. Her şeye rağmen Bayern Münih'de devam edebilmesi büyük olay.

Ribery'nin de Robben'in de Bayern Münih için önemli figürler olduklarını söyleyelim. 10 yılı geçen sürede burada oynuyorlar ve büyük başarılar elde edildi. Tabii her şey geçmiş yılların emeği değil, bugün dahi fark yaratabilecek kapasiteleri var. Bu durumda transferini cazip kılar. Türkiye Ligi'ni düşünerek Ribery'nin fark yaratmama ihtimali yok.

Maddi durum da problem. Bonservisinin olmaması avantaj olsa da yıllık ücreti mutlaka yüksek olacak. Zaten takım içinde çok yüksek ücretleri olan isimler var, bu durumu es geçmemeli. Şartlar oluşursa ve takımın maaş bütçesi biraz olsun aşağı çekilirse bu iş olabilir. 1+1 yıllık kontratla tabii. Ribery'nin Galatasaray için fedakarlık yapması gerekiyor.

Kendisini sol tarafta tanısak da yaşı ve fiziği itibariyle forvetin arkasına çekilebilecek bir isim. Galatasaray'a gelmesi halinde oynayacağı pozisyonun burası olduğunu düşünüyorum. Ribery'nin oyun aklı ve bitiriciliğinden mümkün olduğu kadar faydalanılır. Oyun içinde kendisine özgürlük veririz ve etrafında biraz daha mücadeleci isimlerle onu taşıyabiliriz.

Fatih Hoca ne düşünür bilmem. Büyük bonservisler ödememiz imkansız. Bu tabloda yıldız futbolcu alamazsınız. Almamız gerekir mi bu da bir tartışma konusu. Ribery'e nasıl baktığını bilmiyorum, çok sıcak olmama olasılığı yüksek. Bu da yaş haddinden kaynaklıdır. Gelmesi halinde ise hayır demem, 1 yıl da olsa izlemesi keyifli olabilir.

Beni seven herkesin destek olmasını beklerim, 1-2 tık atmadan geçmeyin :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim.

10 yorum:

  1. Yok be Burak! Allah aşkına, 80 yaşına gelmiş adamın peşinden mi koşacağız!? Bild' in haberine, aksine, güvenmemek lazım. Tam anlamıyla, Fanatik tadında bir yayın. Yapacak haber kalmamış, baktılar ki, Ribery 36lık. Bununla ilgili nasıl haber yazarız!? Galatasaray' a dönecek haberi yaparız. Adamın geçmişinde, başka olayı mı var ki!? Geçiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peşine düşebiliriz, ben şaşırmam. 1 sene de ciddi katkı alırız, hala çok büyük futbolcu.

      Sil
    2. Bu yas takintiniz ne arkadaslar? Pepe 35 yasinda ligin en stoper performansini izletti. 35'inde Quaresma istese mac cevirebiliyor ve asist kralliginda ikinci sirada. Daha Emre Beløzoglu, Robinho, Arouna Kone'u var bu ligin. Valbuena'da ne fizik ne kondisyon var, ama adam teknigiyle ve tecrubesiyle Fener'i kumede tutuyor. Hemen gøzunuzun ønundekini cabuk unutuyorsunuz. Hele ki su an bahsetidimiz adam Ribery. Drogba ve Eto'o'yu da unutmadim. Ben Ribery'yi 1+1 olarak isterim. Uyum sorunu yasamaz. Ribery-Belhanda-Feghouli buyuk zevk verir. Hepsi ayni dili konusuyor.

      Sil
    3. Pepe ve Ribery farklı, diğerleri daha farklı örnek. Düşüşte isimler değil Pepe ve Ribery. Maliyet ve sakatlık sorun. Yoksa yaşa ben de takılmıyorum.

      Sil
  2. Büyük hata olur. Sakatlanmadan 20 maç bile oynayamayacak adama dünyanın parasını vermek içinde bulunduğumuz ekonomik krize benzin dökmek demek. Öte yandan bu kadar ilkesiz, onursuz bir kulüp olduysak Emre Belözoğlu'nu alalım. 1 sene katkı verir. Bu kadar da maliyetli olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ribery olayı daha farklıydı. Haklıydı da bence. Sen o hakkı kendisine vermemeliydin. Parasını ödemeyen sensin. Burada Özhan Canaydın'ı konuşalım.

      Sil
  3. Vereceği katkıyı bilemem sakatlık sorunu da varsa biraz oynamadı mi soğuyabilir futboldan burası Türkiye sakatlıklar büyük etki ediyor oyuncu performanslarina... Ayrıca bize sol kanat lazım forvet arkası olarak emre Akbaba oynar bir şekilde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık sorunu var. Bence de en büyük problem bu.

      Sil
  4. ajax modeli olursa gelebilir hafız

    nedir ajax modeli?

    ilk 11 i n yarısı genç 23 yaş altı
    ilk 11 in diğer yarısı ise tecrübeli yani 27-32 arasında

    ribery fizik olarak fazla ağırlaşacak bir oyuncu değil
    böylesine yüksek tecrübeye ihtiyaç oluyor takımlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajax modeline çok takıldın ama takıldığınla kalacaksın maalesef :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir