16 Mayıs 2019 Perşembe

Galatasaray 3-1 Akhisarspor, tarihe bir kupa daha yazıyoruz


Akhisarsporlu futbolcuların "algı" kurbanı olduğunu düşünüyorum. Şu maçta hakemle alakalı ne var? Penaltılar net, Miguel Lopes desek kırmızı kartı yemek için her şeyi yaptı, hatta Fatih Öztürk de atılabilirdi. Maç bitmemiş, her şey ortadaydı. Ya algının kurbanı oldular, ya da "nasıl olsa küme düştük, kaybedeceğimiz ne var ki" düşüncesinin rahatlığıydı.

Kötü bir Galatasaray izledik oysa. Kısmi rotasyon beklesem de orta sahada böyle bir değişim beklemiyordum. Rölanti oynadık, akıllar pazar günündeydi ve o temposuzluk içinde doğal olarak üretemedik. Badou Ndiaye ve Belhanda'lı orta sahanın bu kadar temposuz oynamasını anlamam. Tempo olmadığında bu isimlerden alabileceğin bir şey yok çünkü.

Akhisarspor'un planı doğruydu. Maçı mümkün olduğu kadar 0-0 götüreyim ve oluşacak açık alanda Manu'yla golü bulurum düşüncesi. Maçın temposuzluğu onlara yaradı. İlk yarıda neredeyse hiç pozisyon yoktu. 2. yarıda ise Galatasaray biraz daha risk alayım diye düşündüğünde Akhisarspor'un golü geldi. 

Hatalar zinciri o da. Selçuk İnan önde basayım derken geri dönemedi, Luyindama ilk yarı biterken yediği anlamsız sarı üzerine rakibini düşüremedi ve Badou Ndiaye'nin kafası zaten hiç sahada olmadı. Golden sonra gelen penaltı iyi bir reaksiyon nedeni olsa da uzun süre kafamızı kaldıramadık. Ne zaman tempo geldi ve biraz daha hareketlendik, pozisyonlar da beraberinde geldi. 

Akhisarspor ilk yarıda kapanırken, onları açamama nedeni bu. 1-0'ın ardından daha da kapandılar ve sadece kontra düşündüler ama kenardan gelen hamlelerle 4-1-4-1'e dönüş hızı arttırdı. Selçuk İnan / Donk değişikliğiyle birlikte 4-1-4-1'e döndük ve merkezde Belhanda / Feghouli'yle oyunun hızı çok arttı. Arkasında Donk'u bulan Belhanda çok daha etkili oldu. 

Selçuk İnan / Badou Ndiaye'li ve içinde 6 numara olmayan orta saha düzenleri bizde yürümüyor maalesef. Donk ya da Fernando'dan biri mutlaka gerekiyor ki Belhanda daha etkin olsun, orta saha bu kadar rahat geçilmesin. Bugün orta sahaya gelen hamlelerle maçı kazandık. Fatih Hoca'nın sezon boyunca kenar yönetimini eleştirsek de bu maçta, kısıtlı kulübeye rağmen çok iyi iş çıkardı.

Maçın 2-1'e gelmesi ve rakibin 10 kişi kalmasıyla da Galatasaray'ın etkisi büyüdü. Açık alanda ligin en iyi takımıyız, bunu her seferinde söylüyorum. Skoru erken bulsak maçı çok daha öncesinde bitirmek mümkündü ama zoru seviyor gibiyiz. Sonuca bakalım, Galatasaray tarihine bir kupa daha yazıldı. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık. Şimdi pazar gününü bekliyoruz.

23 yorum:

  1. yani bence de kupayı akhisar alabilirdi. maç ortada bile diyemem. akhisar ikinci yarı üstündü penaltıya kadar. diagnenin aldığı penaltıyla birlikte müthiş saçmaladılar. vara rağmen yaptıkları çok saçmalık. attıkları golden sonra manunun çirkefliklerini geçtim. her bişeye itiraz ettiler. bilerek tansiyon yükselttiler. bence hedef galatasaraya ceza aldırmaktı kupadan çok. oyuna gelmedik şükür. fatih öztürk devre arası olmayınca sezon sonu alınıcaktı. bu saatten sonra unutsun artık galatasarayda oynamayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabilirdi bence de, doğru oynuyorlardı. Daima bize ters gelen bir yapıları var.

      Sil
  2. Hakemlik hiç bir şey yok iki net penaltıyı verdi esas bu şaşırtıcı idi bu sezon yaşadığımız bazı maçları düşününce ..algı operasyonu tam gaz sürüyor ama olsun herşeye rağmen yürüyoruz ikinci en önemli kupaya akhisar maç önünden bu hakeme eleştirisi vardı neymiş bu hakemle kazanamiyormus ya arkadaş sormazlarmi insana bütün maçlarını bu hakemle oynadınız zaten toplam 5 galibiyetiniz var ayıp itibarsizlastırmak için beyhude çarpıtma.. takım çok rolanti oynadı büyük bölümde ne yaparsan yap akıllar pazar finalinde ama yinede oyunu bir şekilde tuttuk ve büyük bir efor sarfetmedik daha ziyade kupa töreni ve sonrasında kosularda yorulduk az daha sakatlıklar olacaktı. 😀😀 (feguli büyük oyuncu büyük karakter..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta hakem falan konuşulmaz. Kapılmış herkes algının peşine, doğru olan kararlara dahi itiraz halindeler.

      Sil
  3. maçtaki performansı yorumlayı unuttum :) performans olarak yine feghouli iyiydi. yediğimiz golden sonra gol atmayı isteyen tek kişiydi. yediğimiz golse saçmalık. çok kolay pozisyon verdik. aynen bence de orta saha sıkıntılıydı. aslında biçok maçta sıkıntılıyken bu maç daha kolay geçildi. yazın iki yönlü orta saha şart. en iyisinden. diagne her zaman dedim yine diyim. sistem kurbanı. maç içinde kanatlar paslaşmak istiyo ama o tarz bi santrafor değil ki diagne. dümdüz pivot. bulduğunu atacak cinsten ki. son golde gördük buldu mu da atıyo :) yalnız penaltı konusunda. selçukun açıklamasına göre terim diagne yazmış. bu takımın penaltıcısı kimse o atmalı. net olunmalı artık penaltılarda. bi keresinde garry sinan arasında da aynısı olmuştu. muallakta kalınmamalı. bu maç için fazla uzatmiyim. aklımız pazar günkü maçtaydı diyim. öyle olsun. pazar günü daha istekli daha galibiyeti isteyen bi takım isterim. bütün yük bikaç oyuncuya binmesin. öyle bi yenelim ki harbiden şampiyonluğu hak ettiler desinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi de beğendim ben, gayet çabaladı. Top tutuyor, faul alıyor, servis yapıyor, bence teknik özelliği de fena değil.

      Sil
  4. hayatım boyunca tarık çamdal dahil hiçbir futbolcumuzdan bu kadar nefret etmemiştim. diagne denen arkadaş için pazartesi kulüp aramalıyız. gs maçlarını izleyemez oldum. sinirim kaldırmıyor kanalı değiştiriyorum. inanın abartmıyorum. ellerim titremeye başlıyor hal ve hareketleri yüzünden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum bu yoruma :) Eleştirilecek çok tarafı olsa da abartıyorsunuz.

      Sil
  5. futbol namına hiçbir şey oynamıyoruz. 1.5 senedir durum değişmedi. kaos ve bireysel beceri ile bir şekilde ilerliyoruz. gelecek sezon da aynı şeyi yazacağıma eminim. terim winner ama takım top oynamıyor. allah aşkına görün artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Winner işte ne güzel, kazanıyoruz. Oyuncu grubu değiştikçe iyi oyun da gelir. Bu yapıda ancak böylesi oluyor.

      Sil
  6. Oyun için yazacak çok şey yok. Orta saha SOS veriyor, Diange ve takım arasındaki uyumsuzluk giderilemedi. İyi ki sezon bitiyor 4-5 hafta olsa işimiz zordu. Ben Akhisar'a çok üzüldüm. Sinirlerine hakim olabilseler en azından uzatmaya giderdi, beceremeyince kopma oldu. Kurumlara inanç yok oldu. Yenilen feveran ediyor, böyle maç içinde olunca zarar kendine oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk / Fernando ikilisi olmadan orta saha zor. Akhisar'a üzülmedim, kendi düşen ağlamaz.

      Sil
  7. Ön not: kupa ve lig maclarindaki kartların birbirini etkilemesi çok saçma kupada ilerleyen takıma bir ceza gibi nerdeyse. Kupada kırmızı gören futbolcu bu cezasını kupada çekmeli...

    İlk yarı bölüm bölüm iyi oynasak da ikinci yarı cidden çok kötü başladık ve sonuçta da golü yedik. Linnes maçın Feghouli ile birlikte en iyisiydi bizim adımıza ve penaltıyı da aldi. Bu dakikadan sonra ise final nasıl oynanmalı ve asla nasıl oynanmamalinin iki örneği vardi sahada. 1-1 olduktan sonra o saçma kirmiziyi görmek için ugrasmasa futbolcu Akhisar yine bizi yenebilirdi. Ama işte tecrübe farki çıktı ortaya. Bu arada dünku hakem gayet iyiydi. Kararlarda hiçbir sıkıntı yok ve hepsi de doğru o anlamsız tepkileri anlamak çok zor. Kötü ise de bize daha çok etkisi oldu. İlk yarıda bir penaltımiz vardı mesela. 1-1 den sonra bizim oyuncular bicildi hiçbir şey demedi diyemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray adına maç Donk oyuna girdikten sonra başladı. 4-1-4-1'le birlikte tempo yükseldi ve sonuca gittik.

      Sil
  8. Şu maçta hakemlik bir şey yoktu. Yani böyle yangın yeri yapılacak bir şey yok. Penaltı kararları doğru, kırmızı kart doğru, sarı kartlar doğru. Maç içinde vermediği kornerler, yanlış fauller vardı her iki takım açısından. Ben de medyanın "Galatasaray hakemle kazanıyor" algısına kurban gittiler diye düşünüyorum. Başakşehir maçına da zemin hazırlıyorlar gibi.

    Oyun olarak ilk yarı çok kötüydü. 10 şutumuz vardı ilk yarı ama hep boşa ve defans olarak da rezaletti. Oyuncuların kafası orada değildi ve taktik de tutmadı. Devre arası "Fatih Terim effect" ve oyuncu değişiklikleri maçı ve kupayı getirdi.

    Diagne için ne diyeceğim bilemiyorum. İlginç bir adam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Başakşehir maçında hakemden yana korkum yok bu arada. Cüneyt Çakır'ı verdiler, kendi kariyerini bitirmek istemeyecektir.

      Sil
    2. Akhisar ile yapılan süper kupa maçı, ilk yarıdaki Beşiktaş maçı.. Bu maçlarda da Cüneyt Çakır vardı ve rezalet 2 maç yönetmişti. Ama Ali Palabıyık, Fırat Aydınus falan olacağına Cüneyt Çakır olsun tabii :)

      Sil
    3. Galatasaray'ın kendi sahasında yapamaz, hele ki bu ortamda. Çok fahiş hata yaparsa kendi kariyeri biter.

      Sil
    4. Umarım dediğin gibi olur. Maç en az hata ile yönetilir ve sonuç olarak Galatasaray kazanır inşallah.

      Sil
  9. Rakipler ''Galatasaray kollanıyor'' algısı yaparken biz 3 kupaya doğru gidiyoruz. İşin en zevkli tarafı da burası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. kupa, Süper Kupa mı olacak :)

      Sil
    2. Alamaz mıyız sence ? :)

      Sil
    3. Alırız da bahsettiğin o muydu, ben anlamadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir