11 Mayıs 2019 Cumartesi

Galatasaray biraz daha bekleyebilir, sakin oynamaya çalışabilir


Beklenen 11. Belhanda'nın yokluğunda Badou Ndiaye'nin oynayacağından emindik. Bir ihtimal, Emre Akbaba sağa atılır, Feghouli merkeze alınır mı gibi bir düşünce olsa da şu ortamda alışık olduğumuz yapıyı bozmamak gerekiyor.

Rizespor'un yapısı daha farklı. Hatta iç saha / deplasman fark etmiyor, ana odaklarında hücum var. Çok tempolu, hareketli bir takım. Haliyle de daha çok atanın kazanacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Rizespor hücumda ve işin tempo tarafında iyi olsa da savunma kısmında bir o kadar sorunlu.

Böyle bir maçta da bol bol açık alan olur, git gel yaşanır. Belhanda'nın yerine Badou Ndiaye'nin olması avantaj olabilir. Hem işin baskı kısmında, hem de açık alanları değerlendirme tarafında iş görebilir. Bugün biraz daha 10 numaraya yakın oynayacak gibi duruyor. Malatyaspor karşısında beğenmiştim, bu oyunun tekrarını dilerim.

Fernando / Donk ikilisi zaten bizim şampiyonluk yolundaki ideal ikilimiz oldu. Burada Donk 6 numara, Fernando da Beşiktaş maçında olduğu gibi 8 numarada oynayacaktır. Fernando da işin hücum tarafında ekstra işler yapıyor, özellikle boş alanı iyi kullanmasıyla. Genel olarak olabilecek en iyi orta saha hattı bu.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Donk Fernando Badou
Feghouli Diagne Onyekuru

Galatasaray biraz daha bekleyebilir, sakin oynamaya çalışabilir. Topu rakibe verdiğinde çok daha iyi işler yapıldığını Beşiktaş karşısında gördük. Onyekuru, Feghouli ve Badou gibi silahlarla da bulunan boş alanları iyi kullanabilirler. Savunma tarafında güvenliyim, orta saha üretim konusunda sıkıntılı gibi dursa da bu tarz maçlarda böyle oynamak gerektiğini düşünüyorum.

12 yorum:

  1. Oo maç öncesi yazı da mı yazacaksın artık ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçından önce de yazacaktım ama işler çıktı, bakamadım. Düşünüyorum yazmayı, çünkü maç öncesinde farklı yazılara o maçlar alakalı yorumlar geliyor. En azından maç önü, kadrolar geldiğinde daha sağlıklı yorumlamış oluruz :)

      Sil
  2. geriye düşürsek şu orta saha ile maçı çevirmek çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu orta saha yapısiyla bence de güç. Geri düşmemek gerekiyor.

      Sil
  3. bizim takımı biraz tanıyorsam şu maç da puan kaybı olur başakşehiri haftaya yenmek zorunda kalırız,2 maçı da kazanıp şampiyon olmak varken en zoru yolu seçeriz maalesef yine

    YanıtlaSil
  4. Gönlümden geçenler Rizeyi yeneriz Başakşehir de berabere kalır veya yenilir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün kazanırsak, Başakşehir'e Ankaragücü karşısında hiç şans vermiyorum.

      Sil
  5. Sabır yok savaşacağız lider döneceğiz inşallah !

    YanıtlaSil
  6. Anlaşılan o ki iyi oynayamasak da döve döve yenecez bundan sonra

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir