3 Mayıs 2019 Cuma

Galatasaray'ı konuşsak da Trabzonspor'u da yok sayan bir ödül töreni düşünün


Asrın saçmalığı üzerine birkaç kelam etmek gerek. Galatasaray'ın Bein Sports'un yapmış olduğu "yılın süperleri" ödül törenini protesto edip katılmaması üzerine oluşan tablo. Onlar da Galatasaray'ı protesto kararı almışlar gibi.

Hatta bunun üzerine lig bitmeden şampiyonu da tayin etmişler. Güzel komediydi şu ödüller, oldukça eğlendim. Yılın 11'inde Galatasaray'dan kimse yok, Hasan Ali Kaldırım ve Trezeguet'i de bir kenara bırakalım, Başakşehir / Beşiktaş karması işte. 

Şu an ne durumda olursa olsun, en yakın rakibine 12 gol fark yapmış olan Diagne'yi 11'e almamak neyin şovuydu bilemedim. Trezeguet diyelim ya da, ligin 2. yarısında nerede kendisi? Onyekuru'yu eleştirsek de 12 gollü bir kanattan bahsediyoruz. 

Emre Belözoğlu'nun da bu sezon ne oynadığını merak ediyorum. Belhanda burada olmayı hak etmedi mi. Ya da madem tek yarılık performansları kıstas alınabiliyor, nerede Feghouli? Mariano ve Linnes de teker teker Gökhan Gönül'den iyi sağ bek performansı vermişlerdir. 

İlla Galatasaray'dan gitmeyeyim. Douglas performansını unutuyor muyuz? Trabzonspor'lu Novak yok ve Hasan Ali Kaldırım 11'de, tekrar ediyorum, neyin şovu bu? Sosa, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı gibi isimleri de konuşalım. 

Trabzonspor bana sorarsanız sezonun takımı. Ünal Karaman da doğal olarak sezonun teknik direktörü. Bu işin Okan Buruk'u falan da olsa bile sezonun teknik direktörü Ünal Karaman'dı. Ama Abdullah Avcı kazanıyor işte, neyi başardığını merak ediyorum.

Ligin en yüksek maaş ödeyen takımı. İstediği transferi yaptıran, yediği önünde yemediği ardında, türlü desteği almış, son yılların en rahat takımı. Ne başarıldı bu takımda bilmiyorum, Abdullah Avcı neyin klişesi?

Yılın yükselen ismi Dorukhan Taköz olmuş. Yükselen bir isim olduğuna katılsam da yine "tek yarılık performanslar" üzerinden ödül verilebildiği ortamda Ozan Kabak nerede? 12 milyon avro'ya Stuttgart'a gitti bu adam, yarım sezonluk performansla. Şampiyonlar Ligi oynadı.

Cengiz Ünder'in yılın lejyoneri ödülü alması dahi şov. Büyük işler yapsa da sezonun yarısını sakat geçirdi. Zeki Çelik ise 1 sezon içinde Fransa Ligi'nin en iyi sağ bek performanslarından birini gösterdi. Takımı Lille müthiş iş başardı, niye Zeki Çelik ödül alamıyor? Gözden uzak diye mi?

11 yorum:

  1. Başakşehir-Beşiktaş karması yapmaları son derece doğal. İlk ikiyi Başakşehir ve Beşiktaş'tan oluşturmak istiyorlar. Ama Galatasaray varken başaramayacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçından sonra konuşacağım ben..

      Sil
  2. dediklerinin hepsine katılıyorum ama bunu taraftarlar oylamadı mı? Ayrıca bence katılmadığımız için böyle olmadı, böyle olduğu için katılmadık

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle ne idüğü belirsiz, tamamen reklam amaçlı ve gayri resmi bir komedi showdur verilen bu ödüller. Belirttiklerinizin hepsine katılıyorum. Ayrıca taraftar belirlemedi mi diye yorum yapan arkadaşa da şunu söylemek isterim. Online taraftar oylaması sonucun %30'luk kısmı, jüri oylaması ise sonucun %70'lik kısmını oluşturur. Ha keza bu ne kadar adil yapıldı ya da online sonuçlar hakkaten %30 alındı mı ? Bu bile şaibelidir. Kısacası ligin ilk 2 sırası belirlenmiş oldu. Ozan Kabak, Trabzonspor ve Diagne yorumlarınızın hepsine katılıyorum. Ayrıca bu ne çeşit bir ödül törenidir. Yılın ödülleri ya takvim yılı bitince ya da sezon bitince verilir. Bu ödül törenininin ise hiç bir mantıklı açıklaması yok. Geçen sezon ise, şampiyon takımdan oyuncu yok. Bu sezon ise sezon daha bitmedi. Kısacası ne işe yaradığı anlaşılmayan, saçma sapan, körler sağırlar birbirini ağırlar ödül törenidir bu. Şu takımı satsalar da kurtulsak artık gereksiz desteklemeler, kayırmalar ve saçmalıklardan.

    YanıtlaSil
  4. bi defa ödül töreni zamanlaması saçma ve yanlış.bu ayda neyin ödülü aga

    2017-2018 sezonu ödülleri mi? yok
    2018-2019 sezonu ödülleri mi ? yok . daha sezon bitmemiş

    ödülller sezonlara göre yapılır.ve zamanlama olarak genelde ağustos eylül aylarına denk gelir.yeni ligin başlamasından önce eski sezonun ödülleri verilir.
    ve beinsports dünyanın en saçma ödüllerini mayıs ayının başında verdi.

    bu arada digital oylama olayına kesinlikle inanmam.digital olanın üzerinde çok rahat şekilde oynamalar yapılır.onunçün digital oylama saçmalıktan başka bişey değildir.
    böyle ödüllerin aday adaylarını iyi bir kurul belirler ve oylamayıda teknik adam ve futbolcular yapar.

    bu arada 2017-2018 sezonu ödülleri 12 eylül 2018 de verilmiş.
    bu sezon niye 2 mayısta ödül veriliyor enteresan ve saçma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa seninle aynı fikirdeyim, çok duygulandım :(

      Sil
  5. Mukemmel yazi, eline saglik hocam. Uzerine diyecek fazla bir sey yok.

    YanıtlaSil
  6. Beş para etmez onların verdiği ödüller... Kupayı alıp cevabı verelim. Galatasaray katılmadığı için mi bizim oyuncularımıza yer verilmedi yoksa zaten yok muydu ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir