3 Mayıs 2019 Cuma

Kimin kimyasının bozulduğu ortada değil mi?


Kimin kimyasının bozulduğu ortada değil mi? Şu süreçte Galatasaray ve Fatih Terim'le aşık atmak Abdullah Avcı'nın haddine düşmemeliydi. Buradaki olay oynanan futbol değil, içine girilen ruh hali. 8 puan önde olmak, bir şekilde kazanmak ve arkanda hissetmiş olduğun güç sana "zehirlenme" olarak geri döndü. Sakin olamadın ve ipler senin elinden çıktı.

8'de kapanır, 18'de. Fatih Hoca böyle söyledi. Çok iyi bir Galatasaray izlemiyoruz, türlü sorunlarla uğraşıyoruz, her hafta eleştiri yapıyoruz ama potadayız işte. Sürekli konuştuğumuz konu her hafta karşımıza çıkıyor. Bu haftaları iyi oynuyoruz, bu haftaların en büyük favorisiyiz. Galatasaray'ın kimliği ve geni bunu söylüyor. 

Şu ortamda da 8 değil 15 puan farkla önde olsan dahi temkinli olmalısın. Hele ki adın Başakşehir'se. Camia değilsin, arkanda taraftar yok. İç ya da dış saha fark etmiyor, favori çıkamıyorsun maçlara. Yarın "takım" olup olmadıkları üzerine de konuşacağız. Çok büyük bir antipati oluştu, bunu da sağlayan kendileri.

Yılın "süper" teknik adamı seçildi. Çok haklı bir gurur dimi. Tanımayana sorsak, büyük bir destan dahi der. Oysa ligin en rahat transfer yapan takımından bahsediyoruz. Yıllık maaş listesine baksak ligde 1. durumdalardır. Oysa "bonservis" vermedik diye algı yaparlar. O ara yaş ortalamaları 35 olur, geriye dönüp baktığımızda da ülke futboluna kattıkları herhangi bir değer olmaz.

"Beraberlik hakkımız oluştu" yorumuna katılmıyorum. Düşünmemiz gereken son şey. Konyaspor maçında da bu muhabbet vardı ve oluşan tabloyu gördük. Beşiktaş karşısında kazanmamız bizi yüksek oranda şampiyon yapar. Bence Başakşehir'in her şartta işi bitti de, Beşiktaş'ın da umutlarını kırmak anlamına gelir. Olası beraberlik Beşiktaş'ı potada tutmaya devam eder. Bunu istemem.

İşin psikolojik tarafındayım. Beşiktaş galibiyeti güzel mesaj da olacak ve belki de bu iş son haftaya kalmayacak bile. Konyaspor deplasmanında fırsat kaçırdık, şimdi o kredi geri döndü. Krediyi düşünmeden, her maça kazanma parolasıyla çıkmalı ve 3'de 3 gelmeli. Top Fatih Hoca'da. Son paylaşımları da oldukça beğeniyorum, stada gelecek taraftar bu işe kenetlenmeli.

20 yorum:

  1. hocamız poz vermek yerine işini yapmalı. 3 maç 9 puan alsak lig bitiyor. daha ne olacak? bir dönem hayata küsmüştük şimdi tabloya bak. tekrar ediyorum 9 puana lig bitiyor!

    ama takım öyle kötü ki kimse inanmıyor. sorsan "winner" camia...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi birkaç "hoca kötü gitse de vursam, sevmiyorum onu" diye bekleyen insan inanmıyor. Gayet herkes inanıyor, bunu görüyorum. Az çok bir çevreye hakimim, hepsini görüyorum. Ortam gayet güzel. Hoca işini yapıyor, merak etme. Eleştiri elbette olacak ama içimizde şu düşünce yapısı, en azında böyle haftalarda olmamalı.

      Sil
  2. Galataray varsa umut vardır, inanç vardır 14 sene beklese sevdasindan vazgeçmeyen şimdi milyonlara ulaşan inananları vardır. kimlerin umut ve hayallerini samiyen çimlerine bırakıp boynu bükük ayrıldığını tarih yazıyor bu senede böyle olacak tarih yine sarı kırmızı yı yazacak bir kez daha arşivler açıldığında gelecek yıllarda o zamanki çocuklar soracak babalarına şimdi süper amatör ligde oynayan basaksehir o basaksehir mi baba diye..Baba evet o diyecek o zaman kollanan , korunan desteklenen her istediği transferi yapabilen dikensiz gül bahçesinde yürütülen ,sıfır sorunla ,sıfır başarı, sıfır kupa alan ama "dahi" ilan edilen bir hocaları vardı ama sonra iklim değişti bahar geldi şirazeleri kaydı ya ışte oralardan buralara geldiler diye anlatacak ..galatasaray olduğu ne umut biter ne inanç ne sevda......meşaleleri ve bayrakları hazır, safları sıkı tutun çocuklar..

    YanıtlaSil
  3. Avci panikliyor herhalde. Yillardir kendi oyuncularindan maksimum alirdi. Son zamanlar cok sabit bakis acisi olustu onda. Hele kadro secimi ve mac ici mudahelelerinde. Adebayor ileri ucta Robinho'nun ønunde niye oynamiyor anlamiyorum. Santraforsuz oynamaya basladiklarindan bu yana puan kaybediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robinho'ya göre oynama meselesi, kendi futbollarından ödün vermelerine yol açtı ve dengeleri bozuldu. Doğru yorum.

      Sil
  4. Yılın züperleri waaaaooovvv, gözlerimiz kamaştı...bu haberi okuyunca Allah dedim simdi sampiyonluk kupasi gorundü iste...A.Avcı icin Basaksehir, zengin babanın ogluna aldigi pahali oyuncaktir..Ne kadar göz kamastirsa da yılların emegi bir kulübün yaninda forsu yoktur...Gün itibariyle,kurcalaya kurcalaya bozulan oyuncagin pili de bitmistir...Bu yigitlerimiz icin artik pahali oyuncaklari geride birakip saf emek ve becerinin gerektigi kulüplerde ter döküp bozulan kimyalarini yeniden duzeltme vaktidir...Eyyyy s.günes, attın kapagı milli takima artik sırtın pek..kafan rahatlayinca takim da rahatladi rüzgar arkanda ödülü de kaptin..Federasyon Terimle kanli picakli, ligi de sana vermek isterler haliyle ama birisi oyunu bozmazsa ...o kim ? Tabi ki GS ve onun sevdalisi milyonlar..Eyyy GS camiasi, vakit, iste bu anlattigim kara düzeni yıkma vaktidir...Cok yumruk yedik ama yikilmadik, vakit,bölüm sonu canavarlarini alt etme vaktidir.Ha gayret be az kaldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırslanmamız, daha da odaklanmamız lazım. Hepimizi sinirlendirdi o gelişme, bence de iyi oldu :)

      Sil
  5. BJK maçında tatava yapmadan net bir şekilde seviye farkını sahaya yansıtmak gerekiyor bu ülkede kaybedilmesine rağmen Porto ve Benfica ile oynanan 4 maçtaki futbol seviyesine uzun yıllardır kimse çıkmadı bu takımlar aşırı iyiydi bize göre ve üste çıkamadık. Geçen yılki bjk hakkını teslim etmekle birlikte rakipleri aşırı formsuz ve oturmamış ekiplerdi.

    Özellikle ligin ikinci yarısı Luyindama ve Marcao ile takım çok net seviye atladı hem 2. hem 3. bölgede isabetli pas lideriyiz ve uzun yıllardır olmadığı kadar organize maçlar çıkardık tabi takımdaki istikrar sıkıntısı bariz bununda büyük ölçüde maçı maçını tutmayan ortasaha özelliklede başta Ndiaye sonra Fernando ya bağlıyorum ki yaz dönemi buralara net isimler gelecektir diye tahmin ediyorum. Donk 11 başlar diye düşünüyorum ortasahada. umarım bahsettiğim maçlardaki ciddiyeti ve oyunu yansıtırız.

    Formada gözüken beşiktaş büyük ölçüde Burak Yılmaz performansıyla buralara geldi oyun olarak çıkabileceğimiz seviyeye o yaşlı bekleri dengesiz stoper hattı berbat kanat rotasyonuyla çıkmaları çok zor bize deplasmanda kafa tutabilmeleri ancak bizim izin vermemiz ve lakayıt oyunumuzda mümkün olur başka şansları olduğundan bir hayli şüpheliyim özelliklede şampiyonluğun kokusunu almış Fatih hocaya karşı.

    Maçı verip şampiyonluğu kaptırmamız bu seviyelerde yıllar yılı çok iyi bir apolote sahip olmamızdan ötürü ciddi bir sıkıntı olur açıkçası malum fener gibi bu seviyelerde hep rezil olmuş bir camia değil aksine alnımızın akıyla çıkmışızdır umarım yine öyle bir maç olur.

    Hocam sizinde bu ortamlarda yıllardır pozitif veya negatif tepkileri hep bir dengede tutmanız aşırılıklardan uzan kalıp seviyeli reaksiyonlar verişiniz cidden taktir edilesi herkesin birbirine kamyon kamyon laf soktuğu hakaret ettiği ortamlarda küçük iynelemeri bile oldukça nadir yapıyorsunuz bu sakinliğiz keşke rakiplerde dahil olmak üzere daha fazla taraftarda olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen aşırı sinirleniyorum ben de, patlama noktam oluyor. Bunu yine de belli dozda yapıyorum, nasıl olsa mesaj gidiyordur diye. Teşekkür ederim düşüncen ve bloga kattıkların için. Yıllardır yorum yapıyorsun :)

      Sil
  6. Hoca böyle zamanlarin ilacidir, istatistikler ortada, ayrica yenilmedigimiz takdirde hakemler haricinde kimse sampiyonlugumuzu engelleyemez, Trabzon evinde yenilmez cok zor, kendi evimizde de kolay kaybetmedigimize göre bana göre pazar günü dügüm cözülür simdi destek zamani elestiri degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de düğüm pazar günü çözülecek, bunu yazmıştım da. Başakşehir beklediğim gibi dağıldı, Beşiktaş'ın durumu da pazar günü belli olacak.

      Sil
  7. Abdullah Avcı'nin bu halleri bizim basinimizın eseri. Adam basaksehirden başka bir yerde hiçbir şey yapmadı biz onu guardiola yaptık onun da bir yerleri kalktı. Fatih hocaya laf etmeye kalkti. Abdullah Avcı'nin kimyası o gün bozulmuştu. Milli takımda da Selçuk İnan'i en iyi deoneminde oynatmayan Hamit Altıntop'tan tavır yiyip hiçbir şey yapamayan basının karşısında ezilip buzulen bir adamdi Abdullah Avcı bugün başakşehir gibi hükümet ve federasyon destekli bir takımdan kendi halinde bir Anadolu takımına gitse eminim ki hiçbir şey yapamaz.

    YanıtlaSil
  8. EKREM İMAMOĞLU geldiğinden beri BAŞAKŞEHİR formsuz ve düşüşte.Ayrıca iyi yönetilemiyor.

    YanıtlaSil
  9. Dahi teknik direktör Avcı'nın, Türkiye'nin en iyi kimya hocası Fatih Terim'den ders alması gereken şu zamanlarda, yılın süperleri zırvası bizim için çok güzel oldu bence. Çok önemsenecek bir durum olmaması bir yana, Fatih hoca bundan çok güzel konuşmalar çıkarır, futbolcularıyla da paylaşır. İşin tamamen psikolojik yönünden bahsetmek istiyorum. Diagne özelinde belli bir hırs ve hedeflenme görüldü. Buna Donk, Onyekuru gibi oyuncuları da dahil ediyorum. Bu süperler zırvası ve Başakşehir'in puan kaybı derbi öncesi belki ufak bir ayrıntı, belki birçok ana etkinin yanında bir yan etki ama önemli iş görecek bir durum çıkardı bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Avcı da olmadan oldum havasına girenlerden. Yıllardır da bunun cezasını çekiyor.

      Sil
  10. abi güzel diyosun da, adil bi ortam yok, eşit şartlarda yarışmıyoruz. başak'dan olmadi ya , şimdi bjk şampiyon yapılmaya çalışılacak. özellikle hüsnü güreli'den sonra bjk inanılmaz kollaniyor. konya maçı son dk , var'a rağmen verilmeyen net penaltı. penaltı verseler 3-2 konya alcak maçı. bi önceki hafta kayseri 3-1 yapti ama temiz golü iptal ettiler ; vs vs. bu maçta da bjk'yi çok net kayıracaklar ki hakem de mete kalkavan ile beraber , beşiktaş'ın en önemli iki hakeminden biri olan bulent yıldırim. fb maçını hatırlarsınız, sabaha kadar oynansa bize 3 puan vermiyeceklerdi. yine öyle bi hakem etkisi bekliyorum, umarım yanılırım diyeceğim ama şu ortama zerre kadar güvenim yok. tek güvencem , hocamın sözü : "herkesin adaleti şaşar ama allah'ın adaleti şaşmaz" ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın da ne yapalım, oturup kaybetmeyi mi kabullenelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir