2 Mayıs 2019 Perşembe

Max Kruse & Galatasaray, bize gelir mi diye düşünmek hayalcilik olmaz mı?


Max Kruse ve Lucas Leiva. Her iki ismin de Galatasaray adına ortak noktası 2016 yazı. Ağustos ayına gelene kadar ki süreçte çok iyi isimlerle ilgilensek de transferler gerçekleşmemişti. 2016'nın Temmuz aylarının gündemi de bu ikiliydi. Hain darbe girişimi bu transferlere engel oldu.

Max Kruse, o dönem İstanbul'u gezmiş ve Galatasaray'la anlaşmıştı. Aynı durum Lucas Leiva için de geçerli. Darbe girişimi sonrasında bu isimler Galatasaray'a gelmekten vazgeçti. Leiva'nın transfer süreci biraz daha uzasa da yine gerçekleşmedi. Galatasaray'ın tüm seyrini değiştirebilecek isimlerden bahsediyorum.

Leiva, Lazio'ya gitti ve hala orada. Max Kruse ise 2016'nın Ağustos ayında Werder Bremen yolunu tuttu. İstikrarı hiçbir dönem değişmese de bu sezon en iyi dönemlerinden birini yaşıyor. Bundesliga'da 31 maçta 11 gol 10 asisti var. Forvet pozisyonunda ligin en iyilerinden biri.

Her dönem karakteri tartışılsa da bu adam hep aynıydı. Poker en önemli hastalıklarından biri, bu uğurda Alman Milli Takım kariyerini dahi yakmayı göze almış bir isim. Buna rağmen her geçen dönem daha da yükseliyor. Bugün 31 yaşında ama çok daha büyük takımların radarında devam ediyor.

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Şu an itibarıyla Werder Bremen ve Gladbach'ın tekliflerini reddetmiş durumda. Dortmund ve Roma'nın onu istediği söyleniyor. Bu şartlar altında da "bize gelir mi" diye düşünmek hayalcilik oluyor. Parayla da ikna edilebilecek noktayı geçmiş durumda.

Kariyerinin son büyük sözleşmesi gibi görünse de üst seviyede devam edecektir. Dortmund ihtimali varsa da orayı es geçmez. Dediğim gibi, ligin en iyi forvetlerinden. Sahte 9'un tanımı gibi. Yıllar onu biraz daha forvet arkasından forvete evirdi. Bitiriciliği, teknik özelliği ve oyun aklıyla da en ileri uçta takımını yönlendiriyor.

Böyle bir ismin ülkemizde elbette farkı büyük olur. Forvet ya da arkası fark etmez, o oyun aklıyla ligimizin fersah fersah üzerinde. Türkiye için transfer ihtimalini zor, hatta imkansız görüyorum. İhtimal olsa şartları zorlamak isterim, bu adam için ödenecek yıllık ve imza ücreti boşa olmaz. Hayalllerde 4-4-2 var ya, o düzenin kalitesini böyle bir isim belirler.

4 yorum:

  1. İhtiyacimiz olan tarz...çift forvet oynamak istiyorsak doğru isim ama gelir mi çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Çift forveti tamamlayacak isim. Kruse ismi yine de hayal gibi geliyor bana :(

      Sil
  2. forvetsiz oynadığımızda yani pivot santraforsuz düzenlerde iş yapabilecek bir isim.
    ajax ı barçayı city yi izledikten sonra uzun boylu yeteneksiz santraforların devrinin (büyük takımlarda) bittiğini görebiliriz.
    cagne yi az zararla göndermeden doğru kadro mühendisliği yapmak oldukça zordur bro
    güzel oyun pas oyunu istiyorsak doğru isimlerle kadro mühendisliğini yapacaksın.
    bu doğru isimlerin genel ortak özelliği gol ve asist sayılarının birbirine yakın olmasıdır.10 gol 9 asist yada 14 asist 8 gol. misal.hefefin bu tarz oyuncular olmalı.
    tirezege kruse bunlardan ikisi ve alınabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet'e bonservis verip cidden alabilirsin, para havuzu var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir