18 Mayıs 2019 Cumartesi

Mert Müldür & Galatasaray, bugünün Kaan Ayhan'ı olacak gibi


Bir dönem Kaan Ayhan'ı konuşurduk. Bugün de genç diyebiliriz ama çok daha öncesinde ülkemiz takımlarına yazılır, transferi üzerinden beklenti doğardı. Ne zaman ki Düsseldorf'la Bundesliga 2'de oynadığı dönemde dahi Türkiye'yi düşünmedi, o gün bu transfer konuşulmaz oldu. Bugüne bakınca da doğru bir karar verdiğini görüyoruz. Bundesliga'nın konuşulan stoperlerinden biri oldu.

Bugünün Kaan Ayhan'ı da Mert Müldür olacak gibi. Lucescu'nun ısrarla Milli Takım'a davet ettiği ve "gençlerim" diye bahsettiği isimler içinde yer alan bir futbolcu. Mert Müldür için hakkını yemem, ilk kez onun döneminde takımda yer aldı ve hemen hemen hepimiz tanıdık. Kadroya aldığı diğer gençler ise zaten bilinen, Fatih Hoca döneminde de davet edilen isimlerdi.

Mert Müldür 20 yaşında ve Rapid Wien formasını giyiyor. Şu ana kadar 2 kez Türkiye Milli Takım formasını giydi. Bu sezon 10'u Avrupa Ligi'nde olmak üzere toplamda 36 maçı var ve bu maçlarda da 1 gol 4 asist sahibi. Onun için de savunma jokeri diyelim. Sağ bek olarak bilsek de stoper pozisyonda da rahatlıkla forma giyebiliyor. Hatta iki ayağını kullanabilmesi onu sol bekte dahi oynatır.

Savunma özellikli bir isim. Teknik ve pas özelliklerini ön plana çıkaramasam da savunma özellikleri çok daha iyi. Savunma tarafının öne çıkması ve 1.88'lik uzun boyu da onu stoper gibi oynatabiliyor. Gelişime fazlasıyla açık, savunma aksiyonunu güçlendirmek isteyen takımlar adına iyi bir alternatif olabilir.

Yine de aynı konuya gelmek durumundayız. Bu transfer için de bonservis söz konusu, o rakamın da en kötü ihtimalde dahi 2.5 - 3 milyon avro arasında olacağını düşünüyorum. Rapid Wien'in de Mert Müldür'ü satmak istemediği söyleniyor. Bu tarz potansiyel sahibi gurbetçilerin genelde Türkiye'yi düşünmediğini görüyoruz. Bu transferi düşünenler adına ihtimal çok değil.

12 yorum:

  1. Dediğin gibi savunmanın her tarafında oynayabiliyorsa temas kurmalıyız. Şener gibi ne alamayacağın belli bir isim yerine 3 pozisyona birden alternatif olabilecek, gelişime açık birini tercih ederim. Bonservis ücretinin o civarda olacağına katılırım. Yakın zamanda sözleşme uzattı kozlar kulübünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her tarafında oynayabiliyor, savunma aksiyonu gayet iyi durumda.

      Sil
  2. Avusturyali savunmaci?? seviye olarak türkiye ligine göre düşük ve yumuşak oyuncuyu tanımıyorum. Uzun ve ince yapılı görünüyor ceyhun gülselam a benzettim fiziğini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bayağı ön yargı yalnız. Çıkarımlarla futbol yorumlanmamalı.

      Sil
    2. Ceyhuna benzettiyseniz ne güzel. Ceyhun ligde gayet iyi oynuyor. Uçmasa da batmiyor. Fizikli ayağı iyi savunma aksiyonu fena olmayan bir 6 numara.

      Sil
    3. Mert Müldür çok daha üst bir potansiyel.

      Sil
  3. Savunma günü ağır basan bir bek oyuncusu bizim işimize yarayabilir sezonun tamamında olmasa da iş yapacağı maçlar olabilir. Savunmanın her yerinde oynayabilen bir oyuncu olması da avantaj. Bonservis olarak 5 e kadar çıkabilir Avusturya kulübü çünkü orası Almanya'dan sıkı takip edilen bir lig ve yeterince iyise oradan da isteyeni çıkarsa verebilir Mert'e o parayi...
    Burdan da şu anlaşılıyor ki eskisi gibi gidip gurbetçileri rahatlıkla transfer edemiyoruz artık. Bizim ekonomik cokusumuzun yanında oyuncular da nispeten bilinçli hareket ediyorlar eskiye göre.

    YanıtlaSil
  4. Berkay Özcan 'ın takımı hamburg 1.lige yukselemedi. Engin Baytar vari bir adam milli takımı seçtiği için de yerli statüsünde bu yaz aldık aldık tabi bjk fener bizden önce davranmazsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselemedi ama onların opsiyonu satın almalıydı. Yani Hamburg'da devam edecektir.

      Sil
  5. Meraklısına 5 eder ama cari fiyatı 3 u geçmemesi lazım.

    Şener Ozbayrakli ve douglas alınmalı. Douglas sağ açık gibi de oynayabilir yeri geldiğinde. Gökhan Töre alınmalı ve sozlesmesinin son senesine giren ve pek parlak bi sezon geçirmeyen Umut Bozok da yerli statüsünde olduğundan zorlanmalı.

    Mitroglu elde kalır muhtemelen, keşke fesh edebilsek ama marsilya kakaladigina dua ediyor hic düşünmüyorlar kadroda Mitroglu kulüp bulmak lazım. Mitroglu duracagina sözleşmesi 2020 de bitecek Cornelius ucuza kapatılır ne bordeaux ne atalanta düşünmüyor. Yedek pivot santrfor olur. XXX-Cornelius-Bozok şeklinde olabilir forvet hattı.
    Onyekuru gidici bonservis odeyeni çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olympiakos istiyor Mitroglou'nu, gitmesine şaşırmam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir