31 Mayıs 2019 Cuma

Nerede kalmıştık dediğimiz gün "21 Aralık 2017"


Nerede kalmıştık dediğimiz gün "21 Aralık 2017". O tarihten bu yana Süper Lig'de teknik direktör değiştirmeyen tek takım biziz. Son olarak Şenol Güneş ve Abdullah Avcı ayrıldı işte. 21 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en güçlü kale olarak görülse de Beşiktaş'taki son 1.5 yılı başarısızlıklarla doluydu. Abdullah Avcı ise Başakşehir'deki sınırsız imkanlarıyla son 2 yılda çok uğraşsa da şampiyon olamadı. Bana sorarsanız o da başarısız, bunun nedenlerini daha önce konuşmuştuk.

Beşiktaşlı arkadaşlarım kızmasın da, birkaç taraftar hesabının paylaştığı görseli anımsadım. Şenol Güneş üzerinden "kimleri göndermedi ki" diyerek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin değişen teknik adamlarını paylaşıyorlardı. Riekerink, Tudor, Mustafa Denizli, Hamza Hamzaoğlu diye uzuyor liste. Haklı bir görseldi, gerçekten de Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı ilk 2 yılda büyük fark yarattı. Fatih Hoca'nın Galatasaray'a gelmesinden sonra ise rüzgar değişti ve bugüne geldik.

Galatasaray'ın başında tamamladığı 9 sezonda 8 kez şampiyon olmuş bir teknik adamdan bahsediyoruz. Başarı garantili olduğunu söyleyebilirim. En zor şartlarda dahi bu işi başardı. 8 puan geriden geldik, hiç kolay iş değil. Buna rağmen hala "oyun" eleştiren var. Bugün, Galatasaray eğer bir yarışın içindeyse ipi göğüsler diyebiliyorsak bu fazlasıyla Fatih Hoca sayesindedir. Biraz bunları görelim derim.

Bence de güçlü bir oyunumuz yok, ben de daha iyisini istiyorum. Mevcuda bakmak lazım, şampiyon olmak için doğru oynadık. Bu oyuncu grubu böyle oynayabilirdi, hoca da maksimum katkıyı aldı. Ocak ayında yapılan stoper hamleleriyle bile çehremiz ne kadar değişti gördük. Bu yaz dönemi bir değişim daha diyorduk. Bekleyelim derim. Hatalarını anlamış bir Galatasaray'ı Ocak ayında gördük. Yaz günlerinde olanları tekrar yaşamadık.

"İstikrar" mühim. Fatih Hoca'nın hiç aralık vermeden, uzun yıllar Galatasaray'ın başında olduğunu hayal edin. Bugün kurduğu hanedanlığın yanına kim yaklaşabilirdi ki? Gerçi yine yaklaşılamıyor, Türkiye için ulaşılmaz bir teknik direktör. Galatasaray'ın başındayken de en keyifli günlerimizi yaşıyoruz. Ben keyif alıyorum, sizler de keyif almayı deneyin. Galatasaray'da en başarılı ve en yakışan teknik adam kendisi. 2. bir isim yanına yazamazsınız.

Şimdi hedef 23 diyeceğiz, yarın 24. Bu arada Avrupa'da da yapabileceğimizin en iyisini yapmaya, yeniden kendimizi hatırlatmaya çalışacağız. Yabancı kuralı durumu yine hortladı mesela, yarın başka zorluklar da çıkaracaklar. Kenetlenmeliyiz. Şampiyonluk dünde kaldı, bugün ise yeni sezon için adım atma, düşünme vakti. Galatasaraylılık biraz da doyumsuz olmak demek. 32 yaşındayım ve gördüğüm kupaları saymayı denedim de. İşin içinden çıkmak gerçekten zor. Bu başarılarda da Fatih Hoca'nın imzası fazlasıyla mevcut.

Kimin "kimya" bozduğu ortada. Fatih Hoca'dan bu yana en istikrarlısı dahi teknik adam değiştirdi, bazıları 2. hatta 3. tura döndü. Niye bu istikrar bozulsun? Bunu hala içimizdeki "Fatih Hoca" sevmeyenler için söylüyorum. Gomis'in zam istemesini dahi "teknik heyete yazarım" diyen insanlar var. Eleştirmek güzel, illa farklı görüneyim diye eleştirmek ise komik.

7 yorum:

  1. Galatasaray ve Fatih Terim'in, en büyük ve en önemli ortak noktası kaostan beslenmeleri. Bu sene mesela neler yaşadık. Yönetimi ibra edilmeyerek devrilmeye çalışılan Galatasaray şampiyon oldu.

    YanıtlaSil
  2. Maçtan sonra Rütbeni Bileceksin calinmaliydi statta maç biter bitmez Abdullah Avcı'ya iyi nispet olurdu. Ligdeki konumlara gelirsek bu sene çok kritik bir şampiyonluk daha alırsak arayı açar gideriz bizi kimse tutamaz artık çünkü maddi anlamda çok rahatlatir bizi ve yine maddi olarak arayı çok açarız rakiplerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa da güzel mesaj oldu :)

      Sil
  3. Fatih hocam biraz da oyun plânı taktik üzerine kafa yorsa sadece agresiflik arzu presle top oynamak mi, ajax gibi ikili mücadeleye fiziksel temasa fazla girmeden teknik taktik organizyon ve üstünlükle topa hükmetmek mi? Türk futbolunun sorunu genel sorunu.

    Okan buruk erol bulut abdullah avcının eski yardımcıları bizim hocanın yardımcıları malum. Hoca biraz ders aldı da 😊 kondisyoner levent hoca gibi işin teorisini bilimini az çok bilenlere başvurmaya başladı. Çaycı Ahmet lukunkuyu önerdi about ekibi marcao luyindama... Hoca zamanla değişiyor ama biraz yavaş değişiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok vasat bir yorum, kimin yazdığını da tabii ki tahmin ediyorum :)Hocanın taktik planı ortada, görmek isteyen yıllardır görüyor, gördü. Yazıda bahsettiğim biraz da bu zihniyetti, bazı şeyleri dışarıda aramamak gerekiyor :)

      Çaycı Ahmet şunu önermiş gibi ne kadar düşük seviyeli bir yorum :) Scout ekibini kuran kim? Ya da zamanında Capone gibi bir isim de mi çaycılardan geldi.

      Çaycı dostlar kusura bakmasın, sizi aşağılayan ben değil, bu yorumu yazan arkadaşım. Belirtmek istemezdim, kusuruma bakmayın.

      Sil
  4. Ne kadar büyük bir şans değil mi. Burada dahi Metin Oktay'a teşekkür edelim, ikna eden o :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir