6 Mayıs 2019 Pazartesi

Plan basitti, bu planın da olmazsa olmaz noktası Luyindama'ydı


Luyindama'yı seviyor ve beğeniyorum. Sezona iyi girmiş ama bir noktada sallandığı günler olmuştu. O dönemde Luyindama'yı vuran, ondan olmayacağını, kötü stoper olduğunu söyleyen birçok isim vardı. Bazen stoper geç olgunlaşır, atlanan nokta bu. Luyindama'nın bazen maç içinde "odak" ve aşırı öz güvene bağlı sorunları olsa da çözülmeyecek şeyler değil bunlar.

"Christian Luyindama, Burak Yılmaz ile çıktığı 9 hava topunun 8’ini kazandı. 7 ikili mücadelenin ise 6’sında topu alan taraf oldu. "

Burak Yılmaz, Beşiktaş'ın en önemli kozu olsa da durdurulması imkansız bir isim değil. Beşiktaş'ın bu yükselişinde Ljajic ve Burak Yılmaz'ın formunun önemi büyük olsa da plan basit. Bu ikili arasındaki pas bağlantısı kesilmeli ve Burak Yılmaz'a alan verilmemeli. Galatasaray da bunu yaptı işte.

Burak Yılmaz zaten özellik itibariyle çok mücadeleci, fizik özelliğiyle ön plana çıkan bir isim değil. Luyindama ise oldukça atlet ve fizik özelliğiyle ön plana çıkıyor. Ağır bir isim olmaması önemli artı, haliyle de Burak Yılmaz'a karşı baskın oldu ve onu durdurmayı başardı.

Marcao'yla birlikte olabilecek en uyumlu ikililer. Biri daha çok top tekniğiyle, oyun kurmasıyla öne çıkıyor (ayrıca sol ayaklı). Luyindama ise biraz daha mücadele özelliğiyle ön planda. Bu tarzda rakibin forvetini durdurma işlerinde Luyindama ismini ön plana çıkarıyoruz.

Stoperlerimizin kilit noktada. Şampiyonluk yarışında da Ocak ayında attığımız bu adımlar bizi favori kılan noktalardandı. Savunamamak da en önemli sorunlardan biriydi. Geriden oyun kurmayı geçtim, işin "atletizm" boyutu da var. Hücumdan öte savunmasını güçlü kılan kazanıyor. Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki fark da buydu.

6 yorum:

  1. Marcao ve Luyindama, Galatasaray'ın Ujfalusi'den bu yana yaptığı tek nokta atışı stoper transferleridir. 8 senede o kadar para harcadık ama defansı toparlayacak hiçbir adım atamamıştık bu yıla kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer genç ve geleceğe dönük adım attık. Kıymetli yatırımlar da. Ujfalusi'nin dahi önüne koyarım.

      Sil
  2. iyi stoper ama gereksiz rahat tavırları ile gereksiz toplar kaybediyor. kendi etrafında dönüş hareketi hele çok anlamsız.

    ayrıca el kol kullanmayı azaltmalı.

    YanıtlaSil
  3. O boyuna rağmen çok hızlı ve atlet bir oyuncu. Burak Yılmaz'i iyi izlemiş ve yapılması gerekeni yaptı. Savunmadan çıkarken risk alıyoruz biraz rakibe gel bize önde bas dercesine davranıyoruz oralarda daha çok birlikte oynadıkça bu ikili bunu da asacağımızı umuyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir