21 Mayıs 2019 Salı

Ryan Babel Galatasaray'da


Uzun zamandır konuşulan bir transfer. Galatasaray'la adı anılmaya başladığında blogda değinmiştik. Yerli / yabancı basın fark etmeksizin hemen hemen herkes bu transferin bittiğini yazıyor. Beklenti de buydu aslında. Hayırlısı olsun diyerek başlayalım.

Bu tarz transferlerde önce "ffp" durumu konuşulur. Yıllık ya da imza ücreti üzerinden "bu rakam çok fazla" demeden önce hangi şartlarda transfer yapılabileceğini konuşalım. Sattığın kadar al durumu atlanmamalı ve Luyindama'dan kaynaklı -3 milyon avro'yla başlayacağımız bir dönem.

Mutlaka sattığımız isimler olacak ama bonservis vermeden yapabileceğimiz her transfer bizler adına çok değerli. Babel için de böyle bakmak, olası imza ücretini de "bonservis" gözüyle görmek lazım. Fulham'la sadece 6 aylık bir sözleşme imzalamıştı. Fulham belki düştü ama o 6 ayda bıraktığı etki önemliydi.

Premier Lig'de 5 gol 4 asistle oynadı ve o tempoda asla sırıtmadı. Beşiktaş dönemini zaten biliyoruz. Son sezonundaki düşüşü "sözleşme durumuyla" alakalı diye düşünüyorum. Gidecek mi kalacak mı, yeni sözleşme mi yapacak derken Babel'i kaybettiler, o da kafa olarak koptu.

Hollanda Milli Takım'ına yükseldi bu süreçte. Deportivo'da da 6 ay geçirmiş, devamında Beşiktaş'a gelmişti. Beşiktaş performansını olumlu bulanlardanım, o performans kendisini Milli Takım'a döndürdü. Bugün Hollanda'nın genç ve ciddi potansiyel sahibi bir kadrosu oluştu. O yapı içinde 32 yaşında dahi yer bulabiliyor.

Fatih Terim'in onu forvette kullanacağını düşünüyorum. Podolski'nin bu yaşlarda tamamen forvete evrilmesi gibi düşünün. Açık alanda haldır haldır koşturmak yerine bitiriciliğini ve fiziğini daha ön plana çıkarmak anlamına gelecektir.

Babel fizik olarak çok iyi durumda. Bitiriciliği güçlü, şutör, fizik özelliğiyle ön plana çıkabilecek ve hücumda sizi rahatlatabilecek bir isim. Yaşı ne olursa olsun, bonservisinin olmaması da büyük bir avantaj. Fatih Hoca da bu tarz isimleri kullanmasını çok iyi biliyor, mutlaka katkı alacak.

15 yorum:

  1. 4-4-2 ye evrilir miyiz dersin Burak ? Diagne ve Babel 2 li oynar mi ? Diagne sirti donuk pivot oyununu oynayabilir mi yoksa satilip yerine bu tarz bir forvet mi bakarlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha hamlelerini görmek lazım, mevcut isimlerle 4-4-2 imkansız. Diagne / Babel ikili oynar, iyi de tamamlarlar birbirini. Babel daha serbest rolde iş görür.

      Sil
  2. sol açık oynar diye düşünüyoruz biz. ama babel statik değil, zekası da yüksek. ileri uç düşünüyor olmasın terim? bir çeşit alan carvalho gibi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de forvet kullanacağız, beklentim bu.

      Sil
  3. Sence en fazla kaç milyon euro maaş verilmeli abi ? 2.5 m konuşuluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 milyon avro maaş doğal. Premier Lig'den geliyor, Hollanda Milli Takım'ının as oyuncusu.

      Sil
  4. Doğru bir transfer takıma katılıp direkt katkı verebilir. Ffp açısından da doğru bir transfer Belhanda satılırsa eğer onun yerine de Manuel Fernandes'i yine bonservissiz alırsak elimiz çok rahatlar. Belhanda'dan gelen parayı da Luyindama ve orta saha transferlerine harcariz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tipte isimler yalnız. Fernandes daha ağırlıklı hücum silahı, Belhanda oyunun iki yönünde, tempoda ve mücadelede var.

      Sil
    2. Orta sahaya ona göre isimler transfer ederiz

      Sil
  5. İlk 11’de Onyekuru ve Babel aynı anda oynar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar tabii. Bence Babel forvet oynayacak ağırlıkla.

      Sil
  6. Mitroglu yu sozlezmesini uygun şartlarda fesh etmeli yada başka bir takıma kiralamalıyız. 1.5 sene için 4.1m euro vereceğiz. Temposuz en önemli sorun bu.

    Cornelius vasat bi adam ama sozlesmesinin son senesi Atalanta yok pahasına satar yada kiralar. Enerjisi çalışkanlığı uzun boyu bizim işimizi görür. Ne Diagne ne Mitroglu hakan şükür vari pres yapıp savunmayı yıpratan adamlar değil. Ama Cornelius hem hava hakimiyeti olan hem çalışkan hızlı bir adamdır kötü bitirici ama çok daha faydalı oynar. Yedek forvet Cornelius olsa sevinirim bonservis maaş kiralama maliyeti gibi sorunu da olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olympiyakos istiyor deniyordu, o ayrılığın bize herhangi bir zararı olmaz. Hücum için bence de çalışkan, hareketli bir isim gerekiyor.

      Sil
  7. bu senenin en iyi transferi olabilir. gelicek transferlere bakmadan söylüyorum. premier ligin sıkı takipçisi olarak müthiş bi iş oldu bu transfer. 32 yaş diyip geçmemeli. ondaki enerji gençlerde yok. hücumun her yerinde kullanabilceğimiz harika bi transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'de temposu sırıtmadı, hala Milli Takım'da. Büyük koz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir