26 Mayıs 2019 Pazar

SC nostalji #111; Eren Derdiyok


Şampiyonluk kutlamalarında yer alması gerekiyordu. Takımla sahneye çıkmasa dahi, en azından daha öncesinde tribünleri selamlayabilirdi. Aynısını 2014 - 2015 sezonu şampiyonluk kutlamalarında Eboue ve Gökhan Zan için de yapmıştık. Ufak bir detay değil, beni üzüyor böyle şeyler.

Geçen sezon şampiyonluk kutlamalarında Tarık Çamdal vardı mesela. O an takımla çalışıyor olabilir ama transferi boyunca herhangi bir katkısını görmedik. Tepki olacağı da belliydi, kimse neden yuhalandı diye sorgulamasın.

Eren Derdiyok'la Serdar Aziz'in durumlarını da ayıralım. Ocak döneminde kadro dışı bırakılma kararlarının bugün doğru olduğunu görsek de sonrasında yaşanan süreci unutmayın. Eren Derdiyok'un Galatasaray aleyhine tek bir hareketini hatırlamıyorum. Aksine, kendi içinde olmamasına rağmen her başarıyı alkışladı.

Ligin ilk yarısında da beğenin ya da beğenmeyin katkısı var. Forvetsiz günleri bir şekilde atlattıysak bunda mutlaka emeği var. Ligin ilk yarısında 18 maçta 10 golü var, hiç kötü bir rakam değil. Ben de eleştirdim, ben de çok tutmam, her ihtiyaç olunan anda bir şekilde sakatlanması benim de hoşuma gitmez ama mücadeleden kaçtı da diyemem.

Galatasaray'a mutlaka daha iyi umutlarla transfer edilmişti. Kasımpaşa'da beğendiğim isimlerden biri olsa da Galatasaray'da beklenti yükseldiğinde bunu kaldıramadı. Aslında kariyerli bir isimdi. Leverkusen, Hoffenheim gibi takımlarda geçmişi var. İsviçre Milli Takım formasını da 60 kez giymiş bir isim.

Kariyeri boyunca bu sakatlıklardan çok çekti. Zaten o sakatlıkların getirisi de Kasımpaşa'ya gelişi oldu. 4 milyon avro bonservis, 2 milyon avro yıllık ücret verince doğal olarak beklenti büyüyor. İyi dönemleri olsa da genel performansı düşüktü. Bir şekilde "alternatif" dedik, formanın hakkını verdiği anlar da var.

Tudor döneminde yükselmesini bekliyordum, olmadı. Fatih Hoca döneminde ise Gomis'in önünde dahi ciddi şanslar bulduğu anlar var. Anlık performansları olsa da yine cevap veremedi. Bu sezon Porto deplasmanı ve Fenerbahçe maçı kırılma noktası oldu diye düşünüyorum. Sakatlıklardan kaynaklı "sorumluluk" açıklaması vardı hocanın. Orada cevap veremedi.

Kariyeri adına en iyisi olsun isterim. Şampiyonluk kutlamalarında yer almadığı için de üzgünüm. 30 yaşında, normal şartlarda en iyi olması gereken zamanlar. Önemli de bir kariyer. Biz nasıl x takımlardan serbest kalacak isimler için "olabilir" diyoruz, Eren Derdiyok için de olabilir diyecek takımlar olacaktır.

6 yorum:

  1. Kutlamalara cagirilmaliydi olmaması içimi burktu. Herhangi bir takıma gidip orda çok başarılı olur umarım. Performans olarak çok kötü diyemeyiz ne adamlar geldi gitti Galatasaray'a hiçbir iş yapmadan dünyaları yediler Eren ise ortalama bir performans sergiledi. Senin deyiminle "Hakkım helaldir" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzüldüm. Vedayı hak ediyordu. Güzel de mesaj bırakarak ayrıldı. Yolu açık olsun :)

      Sil
  2. şampiyonluk kutlamasına kesinlikle gelmeliydi. sonuçta emeği var. kritik goller attı. ben de ağır eleştiririm eren'i. ama efendi bir insan. veda etmeliydi. ayıp edildi. başakşehir'e cesurca penaltı atması bile önemliydi.

    bana kalsa gs tarihinin en nefret edilesi adamı diagne kadar emeği var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon yaptığı iyi işler var. İhtiyaç olunan anlarda sakatlığı üzerinden sorumluluk almadığı da doğru ama olsun :)

      Sil
  3. Eren vurdumduymaz tembel yada profesyonellikten uzak bir oyuncu değil di. Türkiyede yetişmediği için farklı biz herkesten bizim gibi duygularıyla gazla yaşamasını istiyoruz. Eren'e biraz ayıp ettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığı son açıklamaları beğenmedim. O yüzden de fazla mı duygusal yaklaştım, ne gerek vardı diye sordum kendime.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir