12 Mayıs 2019 Pazar

Sneijder'den bu yana görmediğimiz yıldız futbolcu performansını özlemişiz


Sneijder'den bu yana "yıldız futbolcu" performansını özlemişiz. Herkes bu performansı Belhanda'dan beklese de onun tarzı farklıydı. Daha takım oyununa yönelik, işin biraz daha mücadele tarafında. O etkiyi beklememiz gereken asıl isim Feghouli'ydi. En azından benim.

Feghouli'nin ismi geçmiş dönemde Fenerbahçe'yle de geçmişti. O günlerde "gelmez" deniyordu ki gelmedi de. Valencia'yla sözleşmesi bittiğinde West Ham yolunu tuttu ama orada beklentiyi karşılayamadı. Belki de uyum sağlayamadı, bilemem.

Sakatlık dönemi oldu. Maalesef geçen sezonun yaz dönemini boş geçti ve sezon boyunca da bir türlü toparlayamadı. Sahne aldığı anlar olsa da genel etkisi düşüktü. Tüm beklenti "kamp görmesi ve bu sezon yapacakları" üzerineydi ki ligin ilk yarısında da kendisini izleyemedik.

Hoca haklıdır, haksızdır bilmem. O gün söylediğim, Feghouli gibi bir ismi kenarda bırakma lüksümüzün olmamasıydı. Yerine oynayan isim Sinan Gümüş, ötesi var mı? Ama şu düşünceye de saygı duyarım, belki de ligin ilk yarısında o sürecin yaşanması gerekiyordu.

Bu sayede Feghouli kazanılmış olabilir, bilemem. Şu ana bakıyorum, ligin 2. yarısında yaşananlara. Kendi sahamızda kaybettiğimiz Porto maçı takım adına da kırılma noktasıydı. O gün kaybetsek dahi ayağa kalıp, isyan edebileceğimizin mesajını vermiştik. Ateşi de Feghouli yakmıştı.

Ligin 2. yarısında tüm takım yükseldi. Feghouli ise kendi kalitesine ulaşmış oldu. O kalite, ligimizin çok üzerinde. Ligde 28 maçta 8 gol 6 asist oldu. Ligin ilk yarısında 1 golü var, o da 17. haftadaki Sivasspor maçı. Kalan istatistiğin tamamı ligin 2. yarısında geldi.

Şampiyon olmamız halinde tahtaya yazacağım ilk isimdir. Feghouli'nin bu performansının tanımı "yıldız futbolcu" tabiriyle yorumlanır. Şapkadan tavşan çıkarıyor işte, bir anda atacağı yol ya da yapacağı asistle birlikte maçı kazandırıyor.

Yeni sezonda Galatasaray'da kalmasını diliyorum. Feghouli'nin yerini doldurmak zor, böyle bir kaliteyi bu kadar alamayız. Eminim ki o da memnun, hoca da artık kendisini tutuyor. Sinerjiyi asla bozmam, henüz 29 yaşında. En iyi dönemleri olmalı.

14 yorum:

  1. kalır büyük ihtimal. belhanda ise 5-10 arasina satılır. iyi bi 10no olmalıyız ya da soso oraya geçer, sağa transfer yaparız. sola babel, bruma vs gibi iyi bi oyuncu alırız diye düşünüyorum. ve tabi ndiaye yerine iyi bi 8 no olmalı. 6'da fernando-donk bi sezon daha taşır. ve tabi santrafora bi ayar çekmeliyiz.sonra tadından yenmez. tabi önce bu sezon şampiyon olalım da, sonrasinda feghouli hariç komple değişebilir ileri hat...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda daha yüksek rakama gider, düşük yazdın.

      Sil
  2. Tudorlu sezonda yapılan transferler içinde en çok Feghouli heyecanlandırmıştı beni. Kanattan oyun kuran, gol atan klas ayak. Bu sene o yüzünü gördüm. Terim bırakmaz kısmetse seneye iyi bir ŞL performansı bekliyorum. Umarım rüzgarı yakalamışken ayrılayım demez. Yanılmıyorsam sözleşmesinde 4 milyon avroya(alındığı bedele) serbest kalır maddesi vardı. Gerçi o maddenin bir süresi vardı detayı hatırlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de en çok o heyecanlandırmıştı, profili yüksek bir isim. Bu yaz 10 milyondu çıkışı, ertesi sezon 4.8

      Sil
  3. 3.850 + maç başı + prim alıyor, sözleşmeye koydurduğu madde gereği 4.250m euroya çıkışı var.

    Biri Feghouli ile anlaşırsa 4.250 öder alır. Ha buna rağmen tutmak istiyorsan 3.850 yi zamlarsin 4.5 verirsin yıllık kalır.

    Kalmasın bu şartlarda. Fernando da satılsın mariano da Belhanda da... 10 üstü veren varsa diagne de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon 10'du, ertesi sezon çıkışı 4.8 oluyor.

      Sil
  4. Bu yaziyi cok begendim zira su an takimda zevk alarak izledigimiz belki de tek futbolcu Soso, ilk geldiginde Mariano da üstün yetenekli imaji cizerek sag tarafa odaklanmamizi sagliyordu ama bu sene düstü, Sneijder'den sonra beklenmedik isler yapabilen tek oyuncumuz gercekten tam yerinde bir yazi olmus, umarim haftaya da bu oyununa devam eder.
    Basaksehir yasli bir takim onlara karsi dinamizmle öne gececegimizi düsünüyorum ve Feghouliye onlari sasirtmada büyük görev düsüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Feghouli ligin 2. yarısında özel işler yapıyor. Gerçek anlamda yıldız futbolcu performansı bu.

      Sil
  5. topçunun kralı. hep söyledim. onsuz geçen haftalar yazık günah. belhanda'yı severim. iyi futbolcu. ama şöyle bi fark var.

    belhanda gibiler maç kazanır, feghouli gibiler şampiyon yapar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı isimler, ben bu yüzden ısrarla kıyastan kaçınıyorum. Beklenti Belhanda üzerinden kurulsa da bu işleri yapacak isim Feghouli'ydi.

      Sil
  6. İstikrarlı bir performans sergiliyor. Birkaç oyuncudan daha bu şekilde saglam bir performans alabilsek hücumda çok rahatlariz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezonu bilmiyorum artık, yeni sezonda bakacağız o katkılara :)

      Sil
  7. fernando nun yanına donktan daha iyi ve dinamik bir 8 numara alınabilir.

    onyekurunun geri dönmesi durumunda ise zaten babel alınıyor.doğru tercih

    bu durumda daha genç ve koşan bir forvet arkası transferi gerekiyor belhanda nın yerine.belhanda iyi oyuncu ama arıza mental açıdan.

    oraya golcü ve asistçi bir oyuncu düşünürsek tirezege yada max kruse olabilir.bu durumda defansif olarak biraz arızalar verebiliriz ama gol konusunda sıkıntı ortadan kalkar.

    feguli bence kariyerinin ve bu kariyer sayesinde elde ettiği tecrübenin zirvesinde .genelde kuzey afrikalı oyuncular biraz geç açılıyorlar.ben arfa da buna benzerdir.genelde oyuncuların en verimli olduğu dönemler 27-32 yaş aralığıdır.ve genelde de maaş olarak en yükseğe çıktıkları dönemdir.nedeni gayet basit.o yaşa kadar belli bir tecrübe öğrenme dönemi geçiriyorlar.

    özetle babel tirezege feguli önlerinde cagne dörtlüsü fena bir düzen olmaz.
    + fernando nun yanına klas bir 8 numara gerekiyor.

    defans 4 lüsü ve kalecinin değişeceğini sanmıyorum.oralar dolu.
    sadece emre taşdemir ve ömer yollanırsa sol ayaklı bir sol bek transferi yapılabilir.

    luyindama ve marcao nun genç yerli alternatifleri de olmalı.semih ve ahmet çalık tan olmayacağını gördük.

    sinan gümüş gelecek sezon olmayacağı için ona verilen süreler yunus akgüne verilmeli gelecek sezonda.en az 1000 + dakika süre almalı.ligde

    mugdat ile yollar ayrılmalı.yaştan dolayı.alternatif oyuncu biraz genç ve gelecek vaat etmeli.

    doğan can davas,yunus akgün,celil yüksel ve alt yapıdan 2-3 oyuncu daha 23 kişilik kadroya dahil edilmeli.gelecek sezon gençlere daha fazla süreler vermek gerekiyor.

    tabi bu arada benim bir maçta izlediğim u16 takımında da (2003 doğumlular) çok yetenekli isimler var.bunlardan biri selman. not et hafız:)
    selman faruk dibek
    https://www.transfermarkt.de/selman-faruk-dibek/profil/spieler/655900

    özel bir yetenek

    stoper emin bayram var misal.fiziği 16 yaşına göre mükemmel.o fizikle a takımında sırıtmaz.

    https://www.transfermarkt.de/emin-bayram/profil/spieler/655902

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando da gidebilir bence, klasik 6'lı düzenleri pek tutmuyorum. Trabzonspor bu konuda iyi bir örnek. Dinamik iki tane 8 bulunmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir