26 Mayıs 2019 Pazar

Son yılların en potansiyelli Türk Milli Takımı


Şenol Güneş'in Milli Takım'ın başına geçmesinden dolayı çok mutluyum. Olabilecek en iyi seçimdi ve herkesin hemfikir olması gereken bir isim. Başlangıcımız iyiydi, devamının da bu şekilde geleceğine inanıyorum. Euro 2020'e katılmamız oldukça olası görünüyor.

Genç, potansiyel sahibi bir takımımız var. Her ne kadar Lucescu bu yapıyı ben oluşturdum dese de zaten gençleşmeye başlayan bir ekipti. Fatih Hoca'yla başladı bu süreç, Lucescu'yla doğal olarak devam etti. Çağrılması gereken, herkesin gözünün önünde olan isimler.

Şenol Güneş'le birlikte ise yeniden takım olacağız, herkesin odaklanabileceği bir Milli Takım oluşacak. İlk aday kadrosunu da büyük ölçüde beğenmiştim, bu sefer çok daha iyi bir kadro var. 2 eleştireceğim nokta var, Oğuzhan Özyakup ve Emre Belözoğlu.

Emre Belözoğlu 39 yaşında ve neden bu kadar vazgeçilmez olduğunu anlamıyorum. Belki de bu genç yapı içinde "ağabey" rolüyle bulunması istenmiştir. Buna saygı duyabilirim ama Oğuzhan Özyakup konusunda kendisiyle çelişen bir Şenol Güneş var.

Beşiktaş'ta yüzüne bakmadığı, neredeyse en son opsiyon olarak düşünmeye başladığı bir isim. Buna rağmen Milli Takım'da yer veriyor. Kazanılması gereken bir isim, Milli Takım'ın en yetenekli futbolcularının başında geliyor. Tabii bu kazanım Milli Takım'dan ziyade Beşiktaş'ta olmalı.

Oğuzhan Özyakup'un yerine olması gereken isim Abdülkadir Parmak'tı. Özellikle sezonun 2. yarısı müthiş bir çıkış sergiledi ve Trabzonspor orta sahasının en iyi isimlerindendi. Trabzonspor'u oynadığı futbol ve bu isimleri yükseltmelerinden kaynaklı beğeniyorum.

Çok potansiyelli bir takım. Eskiden stoper bulamazdık, şimdi ise Ozan Kabak - Merih Demiral - Çağlar Söyüncü ve Kaan Ayhan gibi genç, kaliteli isimlere sahibiz. Sağ bekte Zeki Çelik'in arkasında Nazım Sangare de bu seviyeyi hak etmişti. Sıkıntı sol bekte duruyor ama kadroya alınabilecek en iyi sol bekler çağrılmış.

Orta saha ve hücum opsiyonları için de bunu yazarım. Burak Yılmaz - Cenk Tosun - Enes Ünal hattı da güçlü. Mevlüt Erdinç formu kaynaklı olabilirdi ama tercih meselesidir, saygı duymak gerekir. Cengiz Ünder de geri döndü bu arada, takımın 1 numarası olmasını bekliyoruz.

Ozan Tufan ve Ömer Ali Şahiner yeni isimler. Ozan Tufan, Fatih Hoca döneminin olmazsa olmazıydı ama son dönemi hayal kırıklıklarıyla dolu. Alanyaspor'da kendini buldu ve mutlaka kazanılmalı. Ömer Ali Şahiner de bu seviyeyi uzun zamandır hak ediyordu. Kullanılması halinde iyi bir jokerdir.

10 yorum:

  1. Cenk-hakan-abdulkadir-cengiz dortlusunu gormek isterdim tek libero okay falan,senol gunes yapabilir bunu hucumu seven biri nasil olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek ön libero kesin dener, Okay Yokuşlu bence tek aday. Trabzonspor düzeni iyi bir örnek aslında :)

      Sil
  2. milli takım min. 3-4 sene daha belini doğrultamaz yani mümkün değil. genç ve umut vadeden oyuncularımız var ama nasıl takım olmayı başaracaklar, kim liderlik edecek ??? milli takımdan hiç umudum yok. önümüzdeki 4-5 sene bişeyler beklemek hayal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım gayet güçlü, belini doğrultacak bir durum yok ki. Gayet iyi takım.

      Sil
  3. Abdülkadir Parmak hariç bu niye yok diyebileceğimiz bir isim yok. Emre ve Oğuzhan hariç de bu niye var diyebileceğimiz bir isim yok her mevkide yeterli alternatifimizin olduğu ender dönemlerden birisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna rağmen yabancı sınırı diyebiliyor Şenol Güneş.

      Sil
  4. Oğuzhan'ı alma sebebi 8 numara eksikliği, elde İrfan Can olsa da hepimiz biliyoruz ki potansiyeline ulaşmış bir Oğuzhan dünya çapında oyuncu olabilirdi, şu an o potansiyel geçti ama mental olarak yenilenirse hala milli takımın açık ara en iyi 8 numarası olabilir bubu ilerde göreceğiz.

    Milli takım için diğer ah çektiğim isim Emre Mor, potansiyel olarak Enes ile birlikte en potansiyellisi bence(Cengiz'den bile), bu sebepten diyorum inşallah o da düzelir mental olarak ama çok zor maalesef.

    Mert
    Zeki-Ozan-Merih-Hasan Ali
    İrfan Can-Okay
    Cengiz-Hakan-Cenk
    Burak

    Şahsen benim kadro dileğim böyle, Şenol hocanın 4-2-3-1 ve pas oyununu çok sevdiği düşünülürse tabi.(Beşiktaş'ta çift ön libero oynadı ama mecburiyettendi) Böyle bir kadro ile Fransa'ya karşı evimizde ufakta olsa bir şansımız olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ortamda alması tamamen şov diye düşünüyorum. Abdülkadir Parmak bekliyor, ona haksızlık oldu.

      Sil
  5. 2016 da liderler vardi ne kazandik rezil olduk döndük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimdi liderler? Arda Turan'lar mı. Lider mi kabul ediyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir