29 Mayıs 2019 Çarşamba

Soru şu, Fernando ne kadar iyi olarak kalabilir?


Fernando'nun Galatasaray kariyerini ikiye ayırıyorum. Geçen sezon başlangıcı ve yaşadığı sakatlığa kadar ki süreç, diğeri de biten son sezonun şampiyonluk haftaları. Çok büyük bir futbolcu ve lider. İyi bir Fernando'nun da kendi pozisyonunda ülkemizin en iyisi olduğunu söylemek lazım. Soru şu, Fernando ne kadar iyi olarak kalabilir?

Sık sakatlanır oldu ve bu süreçler uzun sürüyor. Geri dönüşü problemli olabiliyor. Bir anda tempo ve fizik güçten uzaklaşmış bir Fernando izliyoruz. Toparlandığında ise farkını ortaya koyuyor. Kazanılan son şampiyonlukta da büyük pay sahibi. Son haftaların sihri biraz da Donk / Fernando ikilisinin bir arada kullanılması oldu.

Fatih Hoca, Fernando'dan 8 numara performansı almaya çalışıyor. Rakip ceza sahası içine sürpriz koşuları sonrası gol ve asistlerini izledik. Belki müthiş bir pasör değil, hatta bu konuda Melo'yla da kıyaslayamayız ama düzende iş gördü. Geriden oyun kurmak, saha içinde liderlik yapmak ve orta sahada sertliği sağlamak için Fernando önemli.

"Kulübün ne istediğine bakacağım, onları bekleyeceğim ve ben de duruma göre kendi yolumu çizeceğim."

Sözleşmesinin son yılına giriyor. Son haftaları iyi bitirse de istikrarsız bir görüntüsü vardı. Kalması sürpriz olmaz, kalırsa da katkısı olur ama gidişi olası görünüyor. Bonservis için Diagne ve Belhanda gibi isimler ön plana çıkarılsa da Fernando da ciddi bir aday. Josef De Souza'ların Suudi Arabistan'a nasıl gittiğini gördük, böyle bir şey bekliyorum.

O da geleceğini garanti altına almak isteyecektir. Dediğim gibi, 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Bu yaşa gelen ve piyasa oluşturan isimler de "para" için daha cesur kararlar alabiliyor. Yeri doldurulabilir, ondan gelecek bonservis geliri de fazlasıyla işimize yarayacaktır. Biraz daha modern orta saha düzenlerinde farklı tipte defansif orta sahalar gerekebiliyor. Daha hızlı, topla dripling yapabilecek ve tempo sahibi.

23 yorum:

  1. 5m euroya satsak daha ne isterim sertliği sağlayan Fernando değil Donk 'tu bence. Fernando yerine 10 tane adam yazarım daha genç daha tempolu ve daha az yıllık ücrete oynayacak. Fernandonun yıllık maliyeti 4-4.5 arası. primlerle. 2m garanti paraya iyi 8 numaraları getirirsin.

    Mariano da satılmalı. Douglas'ın hucum gucu Mariano'dan az değil. Fernando ve mariano dan 7-8m gelebilir. İyi bir 8 no bonservisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu zaten 8 gibi kullandık, daha çok pas etkisini kullanmaya çalıştık. Yorumuna katılıyorum, Donk olmasa tek başına Fernando çok sırıtırdı.

      Sil
  2. Fernando'nun alternatifini bulmadan yollamak büyük risk olur, Douglas'ın Mariano'ya alternatif olabileceği konusunda çoğumuz hemfikiriz ama Fernando gelene kadar Melo'dan sonra o göbeği doldurmakta çok sıkıntı yaşadık,aslında yıllardır o ritmli,boğucu ve devlere kafa tutan oyunu oynayamama sebebimiz yeni Selçuk-Melo ikilisini bulamamaktan kaynaklanıyor. Bjk'nin yeni Atiba-Oğuzhan'ını,Fb'nin yeni Appiah,Emre B.,Aurelio'sunu bulamaması en büyük aksaklık oluyor. Ama biz daha çok forvet ve 10 numara pozisyonundaki oyunculara odaklı bir ülkeyiz.Orta sahaya gerçekten 2 canavar 8 numara yerleştirmeden ancak son 2 sezonda oynadıgımızın belki bir tık üstünü oynar ve Avrupa'da fark yaratamadığımız sezonlara devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifi bulunmuştur diye düşünüyorum. Mutlaka tüm planlar yapılmıştır. Maalesef bonservis geliri için bazı isimlerle yollar ayrılacak.

      Sil
    2. Diagne'nin de alternatifini bulmadan göndermek hata olur fernando'nunda marianonun da vs. zaten kadro dar satıp alamamak da var ama o tarafını plânlamışlardır.

      4m yıllık verip 32 yaşında sıradanlaşan fernando yu tutmak çok mantıklı değil. Ha teklif gelmezse bedavaya göndermem oynatırım 1 yıl daha. Ama satilir.

      Sil
    3. Herkes için bu geçerli. Ben de senin gibi bunun planlarının tamam olduğuna inanıyorum.

      Sil
  3. kesinlikle gitmesinden yanaydım haftalarca eleştirdim. ama son 5-6 hafta mükemmel oynadı. sanırım talibi de yok. 1 sene kalıp sonra gitsin bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talibi yoksa kalır tabii, bu da beni bozmaz. Fernando'yu severim. Sorun şu ki aynı istikrarda devam edecek mi?

      Sil
  4. fernando garanti oyuncu hafız.
    kalitesi ve kariyeri tartışılmaz.
    yollamak gereksiz ve riskli bir hamle olur.tıpkı gomis in yollandığı gibi.

    bu arada bu yüksek kariyerli ve kaliteli kadro planlamasını kim yaptı dursun özbek zamanında merak ettim.2 şampiyonluk geldi bu yapılanma ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando statik oyuncu çapa bize 2 tane 8 lazım

      Sil
    2. Garanti değil, garanti olsa her maç aynı katkıyı verir. Sık sakatlanıyor, her gittiğinde de en az 2 ay yok ve toparlaması zaman alıyor. Bu mu garanti. Kalite, kariyer konu değil. Gomis yollanmadı, o süreç bambaşka. Gomis'in istediği o şartlarda ben de kendisiyle yolları ayırırdım. Yerine kimseyi alamamak yönetimin beceriksizliği.

      2 8 yorumu doğru. Ben ona 2 tane Belhanda diyorum.

      Sil
    3. ben oyuncudan çok (çünkü bunlar iyi profesyonellerdir) suçu yönetim ve teknik heyette bulurum bu durumlarda.

      teknik adam tercihleri iletişimi durumu değiştirir.fegulide benzerdi.

      maaşların ödenip ödenmemeside yönetim payına düşer

      bu iyi ve kariyerli profesyonellerden sen kendi payına doğru işleri yaparsan faydalanman yüksek ihtimaldir.fernando arıza bir oyuncuda değil ayrıca kafa olarak.

      Sil
    4. Sen Fatih Hocam 2 sene şampiyon yaptı diyemediğin için birilerinde suç bulman doğal :)

      Maaş ödenip ödenmemesi değil konu. Takımın bir anda en çok kazananı olmak istemesi. Tüm kamp dönemi yüz ifadesi gözümün önünde. Yıllık 3.5 milyon kazanan bir futbolcuydu. Veremezsin, o gün verirsen yarın her çıkış yapan zam ister. Futbolcular seni tefe koyar.

      Fernando'ya arıza diyen olmadı. Sık sakatlanıyor diyorum, ben de demiyorum. Bu zaten ortada.

      Yabancı kontenjanı konusundaki mantık sınırlarını zorlayan, illa farklı görüneyim tarzındaki yorumunu silmek durumunda kaldım bu arada. Neden yayınlanmadı deme.

      Sil
  5. yolla fernandoyu makul bonservise, al nampalys mendy'i; diz önüne 2 8'i, sonra takımı izle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hayalimde daha tempolu, topla dripling özelliği olan birileri var :)

      Sil
    2. En kötü Amartey'i alırsın tempolu 6 oynar. 5 e alırsın kiralarsın yada. Ferri 8 e yakın bir 6 numara. Daha iyileri de var.

      Sil
    3. Amartey sağ bek de oynar aslında :)

      Sil
  6. Donk ve bir yerli takviyesi ile yerini doldurabiliriz. Bonservis gelecekse satabiliriz. Maaşından da kurtuluruz hem bu sayede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli takviyesi kim peki?

      Sil
    2. Taylan'i yazmıştın geçen gün ya da güvenebileceksek Abdussamed, Celil gibi isimler olabilir

      Sil
    3. Taylan net 8, çok farklı futbolcu. Abdüssamed sakat olmasa haklısın ya da Celil. Ama Celil de bu seviyede yetmeyecek sanki.

      Sil
  7. Ben güvenemiyorum maalesef. Adam sakatlık yaşadı mı eski formunu bulması aylar sürüyor. O yüzden bence elden çıkarmak en iyisi olacaktır. 5 milyon euro bile kazansak iyidir yaşı ilerledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden sorguladım ben de. Sık sakatlanıyor ve dönüşü uzun sürüyor. Yoksa elbette kalitesine lafım olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir