28 Mayıs 2019 Salı

Stuttgart düşse de Ozan Kabak Bundesliga'da kalmayı hak etti


Stuttgart'ın küme düşmesini beklemiyordum. Köklü camiadır, bir şekilde kurtarırlar noktasındaydım. Olmadı, play-out maçında Union Berlin'e elendiler. Ozan Kabak'ın Stuttgart'a transfer olurken bunu düşündüğünü sanmıyorum. En azından 1.5 sezon Stuttgart'ta forma giyip, bir sonraki ciddi transfer için ara durak olur diye düşünmüştür.

Gerçi Stuttgart'ın genel performansından bağımsız, Ozan Kabak iyi bir dönem geçirdi. Bu sezon ilk profesyonel yılı olsa da dolu dolu geçti. Galatasaray'daki sadece 6 aylık performansı onu 11 milyon avro gibi bir bonservise Bundesliga'ya taşıdı. Bundesliga'daki yarım sezonunda da çabuk uyum sağladı ve dikkatleri çekti.

Stuttgart küme düşse de Ozan Kabak'ın Bundesliga'da kalmayı hak ettiğini söyleyebilirim. Takımın küme düşmesiyle birlikte 15 milyon avro'luk çıkış opsiyonu devrede. Bu parayı verdikleri an Stuttgart'ın söz söylemeye hakkı yok. Bundesliga içinden de bu parayı verebilirler diye bekliyorum. Henüz 19 yaşında ve çok ciddi potansiyel.

Fatih Hoca'nın Ozan Kabak'la alakalı planı daha farklıydı. Sezon sonuna kadar takımda kalmasını ve bu işin yaz döneminde gerçekleşmesini istiyordu. Luyindama'yı yaz aylarında zorlayacaktık ve bence daha makul rakamlar konuşulacaktı. Fatih Hoca'dan bağımsız gerçekleşti bu transfer, tamamen yönetim parmağıyla.

Ozan Kabak büyük bir karakter gösterdi. 7.5 milyon avro'ya serbest kalabilse de 11 milyon avro'luk ciddi bir bonservis bedeli kazandırdı. Potansiyeli elbette bu rakamın üzerinde ama sadece 1.5 yıllık sözleşmesi kalmıştı. O ortamda kazanılabilecek en büyük rakamdı. Bu sayede de Luyindama ve Diagne gibi transferler geldi.

2-3 yıl içinde mutlaka Bayern ve Dortmund gibi takımları konuşacağız. Şu aşamada Schalke 04, Hoffenheim ve benzeri takımlar için gündeme gelecektir. Stuttgart'ın küme düşmesiyle bir ara transfere daha ihtiyacı var gibi. Orada da kalabilir, Bundesliga'ya geri dönüşlerinde takıma liderlik etmesi dahi çok olası. Henüz kariyerinin ilk sezonuydu ve müthiş bir tecrübe kazandı.

4 yorum:

  1. Ozan inş huzurlu ve düzenli oynayabileceği bir takıma gider.

    Bu arada Salih Uçan'ın Galatasaraylı olduğu biliniyordu Emre Çolak 'tan Celil den Atalay Babacan dan hatta Oğuzhan dan bile potansiyeli yüksekti. Emre Çolak gibi çelimsiz direncsizde değildir atletik 1.85 boyunda bileklerine hakim oyuncudur boşa düşen Salih riskine girilmeli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Uçan denebilir, şaşırmam buna. Yetenekli isim, her ne kadar kafa olarak aramızda olmasa da :)

      Sil
  2. Forma giyebileceği bir takıma gitmeli illa 1. Ligde oynamak için ısrar etmemeli. Almanya 2. Ligi de sağlam lig önemli transferler yapılıyor ordan da

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir