27 Mayıs 2019 Pazartesi

Süper Lig'in kendimce en iyilerini de konuşmak isterim


Süper Lig'in en iyilerini de belirleyelim. Klasik konsept, sizler de yorum bölümünde düşüncelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. En iyi futbolcu, teknik direktör, takım, sürprizi, hayal kırıklıkları ve 11'ini konuşmak isterim.

Sezonun en iyi futbolcusunun Feghouli olduğunu düşünüyorum. Belki bu ödüller ve değerlendirmeler genele bakılarak yazılmalı ama finali konuşmak bence daha doğru. Ligin 2. yarısında muazzam bir katkı ve kazanılan şampiyonluktaki payını ne kadar konuşsak az kalacaktır. Yıldız futbolcu performansı gösterdi, yıllar sonra dahi konuşuruz.


Sezonun en iyi takımı Trabzonspor, en başarılı teknik direktörü de Ünal Karaman. Bülent Korkmaz'ı da ciddi bir aday olarak düşünsem de kazanan Ünal Karaman olmalı. Trabzonspor'la bir düşünmek lazım, bu büyük oranda hocanın başarısı. Kısıtlı transfer bütçesi, bir yandan eksilen kadro, mali sorunlar ama ortaya çıkan tablo da özlenen Trabzonspor var. Daha geniş bir kadro ve biraz da tecrübeleri olsa şampiyonluğun çok ciddi adayı olurlardı. Gelecek sezon bu yapı korunursa olacaklar da.


Yükselen yıldızların da Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür olduğunu söyleyebilirim. Ozan Kabak da bu ödüle ciddi aday olabilirdi. Trabzonspor'un kadrosuna baktığımızda bu tarzda çok ciddi gençler var ve hepsi de altyapıdan yetişme. Bu keyifli, kaliteli futbol içinde Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür'ün katkısı büyük oldu. Artık onlar adına da Avrupa'yı konuşabiliriz.


Yılın sürprizi ise Bülent Korkmaz ve Antalyaspor. Ligin başında küme düşer diye beklediğimiz bu takımla son ana kadar Avrupa'yı kovaladı. Yaz aylarının son gününde transfer yapabildiler, maddi sıkıntılar büyüktü, kağıt üzerinde de kötü kadroydu ama ortaya çıkan sinerji mükemmeldi. Yıllar içinde Bülent Korkmaz'ın teknik adamlığını çok eleştirsek de gün itibarıyla hakkını vermemiz gerekiyor.


Yılın en büyük hayal kırıklığı ise Fenerbahçe. Şu süreç beklenmiyordu. Ligin ilk yarısı bittiğinde 17.'ydi bu takım. Her 2 transfer döneminde de önemli görünen isimler alınsa da bir türlü takım olamadılar, sonuçlar çok istikrarsız geldi. Ligin son haftalarında taşlar biraz oturdu ve ligi 6. bitirdiler. Ligin ilk yarısına bakınca şu final başarılı ama genele yaydığımızda hayal kırıklığı büyük. Göztepe de son haftada ligde kalmış olsa da Avrupa kupası oynayacak kadrosu olan bir takımdı. Es geçmeyelim.


İtalyanlar bu ödüle "yılın bidonu" der. En kötü transfer de o oldu diyebiliriz, en büyük hayal kırıklığı yaratan futbolcu da. Slimani'yi düşündüm ben, gerçekten büyük hayal kırıklığı. Onun Fenerbahçe'ye imza attığı dönem biz de forvet arıyorduk ve çok kıskandığım bir transfer olmuştu. Tutmamış olması biraz da takımın oyunundan kaynaklı olabilir ama bu hayal kırıklığını değiştirmez. En kötü transfer ve en büyük hayal kırıklığı yaratan futbolcuda kazanan o.


Yılın transferi ise Trabzonsporlu Nwakaeme. 27 maçta 10 gol 10 asisti vardı ve takımın başarısında çok büyük pay sahibi. Hapoel Beer Sheva'dan 1.1 milyon avro'ya sessiz sedasız transfer edildi ve işi fiyat / faydaya vurduğumda ön plana çıkıyor. Onyekuru'yu da düşündüm aslında ama onun kira bedeli kadar Nwakaeme'nin bonservisi var neredeyse.


Yılın 11'ini de yazalım;
Mert Günok
Douglas - Luyindama - Epureanu - Novak
Belhanda - Sosa - Ljajic
Feghouli - Diagne - Nwakaeme

6 yorum:

  1. Epureanu mu allah askina marcao varken abi yapma gozunu seveyim,bizim oyunumuzu degistiren adam oldu marcao

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epureanu'da Başakşehir'in oyununu değiştiriyordu, hatta ligin kaderini belirledi sakatlığı.

      Sil
  2. Hepsine hemfikirim, ilk 11 kadrosunda bir degisiklik yaparim ama.. oda Luyindama yerine Marcao. Epuraneu hak ediyor. Usteki yorum yapan arkadas bence Epuraenu'nun hakkini vermiyor. Ama bence Epuraenu sag stoper, sol da Marcao. Bence Marcao'nun etkisi daha yuksekti. Epuraenu-Marcao yapardim.

    Bir de Novak'i yazman cok guzeldi. Hic hak ettigi degeri gørmuyor bence yorumcular ve yazarlar tarafindan. Bircok Trabzon maclarinin øzetini okuyorum ve hep Novak'in adini gøruyorum scoreboarda. Hakki yeterince verilmiyor. Beinsports Novak yerine Hasan Ali'yi secti ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir tabii, gümüş 11 yapsam Marcao'yu yazacaktım :) Bein Sports o gün bize yaptığından daha büyük ayıbı Trabzonspor'a yaptı.

      Sil
  3. muhammed demir sözleşmesi bitti yerli rotasyonu için nasıl olur sence erenin de gideceğini düşünürsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben isterim, bloga da yazacağım. Ama yurt dışından bir takımla anlaştığı söyleniyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir