29 Mayıs 2019 Çarşamba

Ülkenin ihtiyaç duyduğu vizyon, kalite bu işte


Ülkemizdeki "yabancı kontenjanı" tartışmaları bitmiyor. Bu konuyu yazmaktan, yorumlamaktan, hala anlamakta zorlanan insanlara anlatmaktan bıktım. Anlayamıyorlar, zorunda olduğun için oynatmakla iyi olduğu için oynatmak arasında çok fark var. Futbolda iyi olan oynar, iyi oynayan oynadığı için de kazanırsın. Zorunda olduğun için oynatmak zorunda kaldığında Selçuk İnan, Mehmet Topal gibi isimlerle sevr anlaşmasını yapıyorsun. Bu da senin ekonomini iyi kılmıyor.

"Yılda 45 maç oynuyorum. Yabancı sınırı beni etkilemiyor, diğer arkadaşlarımı da etkileyeceğini zannetmiyorum. Gelen oyuncunun kalitesine göre de değişir. Ben yabancılardan çok şey de öğreniyorum. Futbolcumuzda sıkıntı bu değil. Pasaport değil yetenek oynar"

Bu konu hakkındaki en iyi yorumunu Ömer Ali Şahiner yaptı. Kendisi çok büyük bir örnektir. Yılda 40 - 45 arası maç çıkıyor ve oldukça istikrarlı. Kimse onu kesemiyor, formayı alamıyor. Kaliteli futbolcuların arasında daha iyi bir futbol oynuyor ve gelişim sağlıyor. İyi olduğu için oynuyor, kimsenin böyle bir zorunluluğu yok.

Ülkenin ihtiyaç duyduğu vizyon bu işte. Bunu söyleyebilen, cesur hareket eden futbolcularla kazanacağız. Günün sonunda Ömer Ali Şahiner uzun zamandır hak ettiği yer olan Milli Takım'a yükseldi. Kendisini takdir etmek ve örnek almak gerekiyor. Türk futbolcuları için müthiş bir örnek. Biraz kafayı kaldırmaları ve daha iyi olmak için kendilerini zorlamaları gerekiyor.

Bize iyi futbolcular gerekiyor. Sayısal çokluğun kimseye faydası yok. Sadece futbol olarak da değil, kafa olarak da gelişecek, vizyon sahibi futbolcularla büyüyeceğiz. Gün itibarıyla son dönemin en yetenekli Milli Takım'ına sahibiz. Futbolcularımız rahatlıkla Avrupa'ya açılıyor ve gelişim sağlıyor. Ülke sınırları içinde iyi olan da zaten oynuyor, Ömer Ali Şahiner gibi istikrar sağlıyorlar.

Bu şekilde ekonomini de düzeltmen daha rahat, aynı şekilde Avrupa'da yürümen de. Ozan Kabak'ı Galatasaray tutabilirdi ama belki de 2 - 2.5 milyon avro gibi yıllık ücret verecekti. O para altında da Ozan Kabak ezilebilirdi. Açılsın futbolcu, nereden burada sınırlıyoruz? Marcao'yu 4 milyon avro bonservis ve 800 bin avro yıllık ücrete aldın. Belki yarın çok daha büyük paralar kazandıracak sana.

Bu konularda daha cesur hareket ediyorsun işte. Biz Bruma'yı yatırım olarak aldığımızda 6+0+4 sarmalında doğru dürüst forma dahi veremiyorduk. Pasaport değil yetenek oynar, niye bunu anlamak güç? Niye son 2 dönemin Milli Takım hocaları bunu mazeret olarak öne sürüyor? Fatih Hoca bu kuralı Milli Takım'ın başındayken getirdi. Biri ne yapmış, diğerleri ne yapıyor? Fatih Hoca bu yüzden ülkede en büyük, vizyonu kimseyle kıyaslanamayacak noktada.

3 yorum:

  1. Ve bunu destekleyen insanlar da var, inanabiliyor musun :)

    YanıtlaSil
  2. Futbol oynamak isteyen bir şekilde oynuyor ama 3 büyüklerde dünyanın parasını alıp İstanbul gibi bir şehirde yaşayan ve oynasam da oynamasam da diyenler de karşı çıkıyor işte

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir