21 Mayıs 2019 Salı

Yeni sezonun en büyük soru işaretlerinden biri, kalacak mı gidecek mi?


Yeni sezonun en büyük soru işaretlerinden biri, kalacak mı gidecek mi? Premier Lig'deki çalışma izni ne durumda bilmiyorum. Eğer hala izin alamayacak durumdaysa ve kiralanma ihtimali oluşacaksa en doğru adres Galatasaray olacaktır. Bunu üç cephe de ister.

Onyekuru burada mutlu ve oyununun geliştiğini o da görüyor. Galatasaray da ister, Onyekuru sürekli üzerine koyan bir isim oldu ve gelecek sezon çok daha önemli bir koz haline gelebilir. Everton da ister, 1 yıl daha Şampiyonlar Ligi oynaması Onyekuru için çok daha büyük bir piyasa sağlar.

Yine de şu an dahi talibi çıkar ve iyi paralara satılabilir. Bonservis söz konusu olduğunda da şansımız kalmaz. Everton'da da kalabilir diyeceğim ama Onyekuru'nun Premier Lig'de geleceği olabilir mi emin değilim. Özellikle de Everton'da.

Şampiyonluk hikayesinde 2. sıraya Onyekuru'yu yazarım. Uzun süre anlayamadık kendisini. Yine gol atıyordu ama kafamızdaki futbola bir şekilde oturmadı. Ligin 2. yarısından itibaren anlamaya başladık, son haftalarda ise değeri daha net ortaya çıktı.

Aslında Onyekuru'nun da verdiği yanıt önemli. O da kendini kötü kılan, istatistiğe oynuyor imajı veren futbolundan biraz uzaklaştı. Takım oyununa yöneldi, takımın hücum düzeninde ona özel bir plan ve setler oluştu. Bu andan itibaren de Onyekuru'nun değeri ortaya çıktı.

Forvet özelliği ön planda, iyi bir bitirici. Şutör diyemem ama ceza sahası içindeki etkisi büyük. Hızlı, belki aşırı teknik değil ama oyun aklı yükseliyor. Takım oyununa uymaya başladı, gol atmasının yanında arkadaşlarını da besliyor. Soldan geldiğinde içeri çıkarıp, pozisyon hazırladığı anlar oluşmaya başladı.

Bu adam 21 yaşında, gelecek ay 22 olacak, unutmayalım. Her geçen gün oyunu daha da gelişip, olgunlaşacak. Keşke kiralama ihtimali olsa, Babel de gelmişken o pozisyonda çok güçleneceğiz. Gitse dahi asla unutmayacağım ve daima iyi hatırlayacağım bir isim olacak.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde daha da büyüyeceğine inanıyorum. Garry Rodrigues'in varlığında sağ tarafta oynamak zorunda kalıyordu ve orada etki göstermesi zor. Oyununun yükselişinde asıl pozisyonuna geçmesinin de faydası oldu.

12 yorum:

  1. söylenen rakamların doğru olduğunu varsayalım. babel e 2.5 milyon imza parası vereceğine bu parayı everton a önersen bence banko 1 sene daha kiralarlar. nereden çıktı bu babel aşkı anlamıyorum.

    diğer yandan cenk tosun için ödenmemiş para varmış, buna karşılık onyekuru bjk'ye kiralanacakmış iddiası var. bu da beni üzer açıkçası.

    bu adam 34 hafta solda oynasa, beslemeyi bilen bir santrforla 20 gol atardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 sene kiralayacağın bir isme 2.5 milyon avro kira bedeli vermek aşırı lüks. Babel aşkı olacak elbette, 2 pozisyonu ciddi şekilde güçlendiriyorsun. Tek isimle ve bonservisi yok. Ffp dengesi bu, imza parası sattığın kadar al kısmına girmiyor. Bazı şeyleri göze almak durumundasın.

      Onyekuru'nun Beşiktaş'ta forma giyeceğine ihtimal veriyorsan diyeceğim bir şey yok :)

      Sil
    2. 15 gol garantili adamı kiralamak lüks değil bence. ayrıca söylediğim rakama belki de 2 sene kiralarlar.

      everton ve bjk bir şekilde anlaşırsa, onyekuru'ya fikrini bile sormazlar.

      Sil
    3. 2.5 milyon avro lüks değil zaten, bizim gibi bir takım için öyle kira bedelleri imkansız. Opsiyonunu garanti alamayacağın isme öyle bir kira ücreti veremezsin. O rakam maksimum 1 milyon avro.

      Futbolcu da mal değil, Onyekuru istemediği sürece bir yere gönderemezsin. 70'lerde yaşamıyoruz.

      Sil
  2. onyekuru, hesaplar tutsaydı garry satılmak zorunda kalınmasaydı, ilk on birde bu kadar şans bulabilir miydi ? hiç sanmıyorum. buna rağmen Onyekuru 21 yaşında ve A+ bir futbolcu profili adayı PL vizesi alamadıysa kalması Galatasaray için harika olur. Ama süper ligin kalitesini düşününce böyle ummak düşmanına yapılmayacak bir kötü dilektir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulsa dahi sağda oynayacaktı, bu da değerini düşürecekti. Garry'nin gidişi mutlaka + yazdı.

      Sil
  3. Son haftalar rakip oyuncu da kovaliyordu. Basaksehir macinda Yuto'ya yardim ettigi anlar oldu. Kalmasindan yanayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haftalarda o da düzeni anladı. Çok genç henüz. Kiralık olduğu için direkt katkı bekledik biz :)

      Sil
  4. onyekuru'nun everton'da gelecek sezon yer alabileceğine inanmıyorum; çünkü everton'un kanat rotasyonunda kendisi dışında walcott, richarlison, bernard, lookman, bolasie, vlasic, mirallas gibi bir çok isim olacak. elbette bazılarıyla yollar ayrılacak olsa da onyekuru'ya göre daha önde olan 3 4 isim burada var. çalışma izni haricinde böyle bir sorun da var ve bu bizim için de bir şans. açıkçası kendisini ben de babel'e tercih ederim. babel ile rotasyonda sol kanatta oynaması da yabancı sınırı açısından lüks, ayrıca kendisinin babel'in yedeği olması da bir lüks.

    hasılı, tercihim onyekuru bir sene daha kiralansın mümkünse. babel ikinci seçenek olarak dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum, o kalabalık içinde kaybolur. Premier Lig'de x takımda oynaması da bizle sağlayacağı gelişim kadar olmayacaktır. Denayer örnek buna. 1 yıl Sunderland'a kiralık gitmişti ama futbolu gerilemişti.

      Sil
  5. Kalsa çok iyi olur ama kalması halinde bile bir sol kanada ihtiyacımız var. Everton'un Almanya'dan bir takımla anlaştığı söyleniyor Onyekuru için kalması çok zor zaten istenen bonservisi vermemiz imkansız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir