28 Mayıs 2019 Salı

Yine mi Diagne demeyin, konu dönüp dolaşıp ona geliyor


Yine mi Diagne demeyin. Konu dönüp dolaşıp ona geliyor. Şampiyonluk kutlamalarında olmaması kendisine yine gündeme getirdi. Bugün "ailevi problemlerden" bahsetmiş ama kutlamaların oldu gün paylaştığı fotoğraf öyle demiyordu. Gamsızlık bir yaşam biçimi olmuş.

Şampiyonluk kutlamaları tam onun ortamı, mümkün değil kaçırmazdı. Kendisi için en az 1 yıllık fotoğraf malzemesi vardı. Şampiyonlukta da öyle ya da böyle pay sahibi. Ailevi problemlere saygım olsa da böyle bir problem olduğunu hiç zannetmiyorum.

Menajerini değiştirmesi de transferine işaret. Gomis'i Arabistan'a götüren menajerle anlaşmış ve o diyardan tekliflerin olduğu söyleniyor. Galatasaray'ın da işine gelir bu, ciddi bonservis geliri elde etmek gerekiyor. O para Belhanda'dan değil, Diagne'den gelmeli.

Belhanda'dan vazgeçileceğini sanmadığım gibi, mümkünse 2. bir Belhanda daha alınacaktır. Fatih Hoca'nın olmazsa olmazlarından, Ocak ayında da bu transfere izin vermemişti. Geriye bir tek Diagne kalıyor. 2 tane ciddi piyasası olan futbolcumuz var ve o ikili içinde zayıf halka Diagne.

Kalması halinde, gelecek sezon çok daha iyi işler yapacağını ben de düşünüyordum. Ocak ayında transfere takılarak hiç çalışmamış. Sürekli penaltı almaya çalışması ve ısrarla ayakta kalamaması bu yüzden. Takım da ona çok odaklanamadı, sorun bu. Yaz dönemine ihtiyaç vardı.

Bu ortamda devam etmek zor. Fatih Hoca da sevmez böyle işleri, mutlaka farklı bir plan yapacak. Yaz aylarında iyi bir forvet bulunabilir, yeter ki bonservis gelirini görelim. Mitroglou'nun da kamp dönemi sonrası çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

19 yorum:

  1. mitroglou nun da şutlanması gerekiyor,diagneyi yerden yere vuranlar mitroglou nun nesini beğeniyor ? adam ağır olur ağır ve güçsüz,boyuna rağmen hava topu 0,yaz kampı alınca ne olacak bir anda bu özellikleri mi kazanacak geçiniz,mitroglou diagne gibi hareketli bir oyuncu da değil diagneyi eleştirirler ya sahada hiçbir şey yapmıyor diye, bugün feghouli ve belhanda nın açıklamalarına bir bakın bakalım diagne için ne düşünüyorlarmış,satmayalım demiyorum ama diagneyi yerin dibine sokup mitro yu yüceltenler net bir şekilde kafayı yemiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou'nun kamp yemesi halinde mevcut kalitesinin dahi ligin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Diagne konusunda sana katılmakla birlikte.

      Sil
  2. Mitroglunun 2.6m garanti alacağı var oyuncu ikna edip bir yıllığına kiralik gidecek marsilya evt diyecek kiralanacagi kulüp yıllık ne kadar verirse 2.6 dan düşülecek. Mitroglu 2 yıldır yerlerde performans olarak hangi kulüp niye alsın yada kiralasın. Kısaca elde kaldı hatası sevabı Terim 'e yazar...

    Diagne zarar etmeden satılmaya çalışılıyor.

    Parayı deniz Turuc berkay özcan salih uçan umut bozok kaçan ayhan gibi oyunculara yatıralım.

    Fernando ve mariano kesin satilmali kalırsa hem sportif hem de mali anlamda zayıflarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou'nu Olympiakos da istiyordu, haliyle elden çıkarılır. Sorun olmaz.

      Sil
  3. nefret ediyorum kendisinden. maçları izlemiyorum sinirim hoplamasın diye. gs tarihinde böyle oyuncu görmedim. mutlaka satmalıyız. ekonomik olarak da satmamız lazım.

    YanıtlaSil
  4. sorun tam da şu cümle işte. sadece sen değil herkes yazdı bunu.
    "transfere takılmış devre arasında iyi çalışmamış"
    zihniyete bakar mısın :)

    yahu bu diagne adam gibi sporcu olsa "gidersem gittiğim takımda, kalırsam kasımpaşa'da formda olmalıyım" derdi ve iyi çalışırdı. ne demek çalışmamak?? bu kafa yapısı gs'de olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu futbolcu vardır böyle örnek. Emre Akbaba da mesela iyi bir yaz dönemi geçirmemişti. Transfere odaklanınca işler duraksıyor bir şekilde :)

      Sil
  5. Belhanda'yı satmaktansa Diagne'yi satarım, yeri daha doldurulur gibi görünen o.

    YanıtlaSil
  6. Biz hatayı (Türkiyede alınacak forvet) Diagne değil Muriqi 'yi almıyarak yaptık.
    Diagne den gelen parayla Vedat Muriqi alınabilir tabi piyasası yükseldi baya, o olmazsa yine scout hamlesi beklerim
    Ayrıca yedek forvet olarak Sakaryaspordan eski futbolcumuz Berk İsmail Ünsal (24 yaş) düşünülebilir bu sezon hiç fena değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berk İsmail Ünsal'ın seviyesi orası, burası değil maalesef.

      Sil
  7. Geldiği bonservis verilirse gidebilir belki daha fazlası da olabilir. Gamsız adam takımı olumsuz etkiliyor. Bize maddi anlamda katkısı devre arasındaki 10 milyonu şimdi daha fazla olarak kullanmamizi sağlaması olabilir. Saha içi katkısı ise skor anlamında tamam oyun anlamında eksik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki o şartlarda ayrılık olur, diğer türlüsü konuşulmaz.

      Sil
  8. güçlü ve hazır bi mitroglou çok iş görür. diagneden daha çok fayda sağlar. yeter ki hazır olsun. yani aslında diagne satılırsa gelecek parayi yine santrafora gömmeye gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de bir, hatta iki isim gerekir. O pozisyon boş kalır, alternatif dahi yok elde.

      Sil
  9. Diagne yerine as forvet alınsın. Bitik Mitroglu kamp görse de farketmez 2 yıldır ölü kaldıran yok. 2.forvet kim olmalı? uzun boylu forvet isteniyorsa 3 kuruşa gelecek ve sorun çıkarmayacak Cornelius ya da Necati vari stiliyle Niasse rahat alınır 3.forvetse yerli olmalı Umut Bozok yaşı sözleşme şartları Galatasaraylı oluşu... şartlar uygun yani Umut için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası Türkiye, kimler kalkmadı ki. Adebayor 3 yıl top oynamadı neredeyse, sonrası malum :)

      Sil
  10. Almak kolay değil ama bonservissiz Max Kruse'yi biz niye zorlanıyoruz. Aranılan uzun boylu disiplinli asist özelliği de olan santrafor. Fenerbahçe ilgilenip teklif verebiliyorsa bizde verebiliriz. Ffp varken bonservissiz Kruse 'ye yüksek maaş ve imza parası verilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de anlamadım. Üst seviyede devam eder diye düşünüyordum ama o cepheden hamle gelmedi. İmkan varsa gelsin isterdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir