12 Mayıs 2019 Pazar

Yılın belli dönemleri "Linnes atama bekliyor" derim


Yılın belli dönemleri "Linnes atama bekliyor" derim. Yine de bunu Fatih Hoca döneminde hiç söylememiştim. Şu an Linnes'in kenarda tutulmasının anlamını sorguluyorum. Nagatomo'nun geri dönüşü çok da parlak olmadı. Mariano'nun varlığı ise zarar veriyor. 

Linnes her iki bekte de iyi iş çıkardı ve kenara alınana kadar oldukça formdaydı. Aylarca yeni sözleşme dedim, tam yeni sözleşme aldı derken kenara alındı. Linnes'i gerçek anlamda yükselten de Fatih Terim'dir. Bu kararını anlamıyorum.

Nagatomo'yu ayrı eleştiririm. İşin hücum tarafında beklenilen etkinin çok uzağında. En azından bildiğimiz seviyesinin gerisinde. Yine de savunma deriz, oradan bir ölçüde kurtarır. Beşiktaş karşısında fena değildi mesela.

Mariano'nun ise kurtarır tarafı kalmadı. Temposu sıfırlamış halde, sahada yürüyor. Kalitesine, tekniğine elbette lafım yok da, bir sağ bekin yürüyerek iyi olduğu özelliği sergilemesi imkansız. Sergen Yalçın pozisyonunda değilsin, yürüyerek bir şeyler değiştiremezsin.

Rizespor karşısında maçın bir anında Fernando'yu sağ bek gibi bindirip, Feghouli'yle etkileşime girerken gördüm. O anda Mariano geride kalmıştı. Bunun gibi birçok örnek var, haftalardır yazıyoruz. Yenen gol de cabası, yetişemiyor.

Niye Linnes'e dönmüyoruz bilmiyorum. Yeni sezonda Mariano'nun takımda kalacağına da inanmıyorum. Bu temposuyla devam edebilmesi imkansız. Yaş haddi büyüyor ve her geçen zaman biraz daha geriye gidiyor.

Beşiktaş maçında da kötü olduğunu yazarken, bazı arkadaşlar iyiydi demişti. Quaresma ya da Lens fark etmedi, hangisi bizim sağ tarafa hücum yapsa Mariano'yu geçti. Rizespor maçında da aynı görüntü, Muriqi'nin golünde dahi ayakta değil.

12 yorum:

  1. Mariano gerçekten konya bejeke ve rize maçlarında çok kötüydü. Başakşehire Geçen seneki attığı gol geliyor aklıma oynasın diyorum ama formsuzluğu ve linnesin formu aklıma gelince linnesi tercih etmemiz gerekir ye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesine lafım yok da bunu sergilemek için biraz hareket lazım. O yok ki.

      Sil
  2. Akhisar finalinde kesinlikle Mariano sahada olmalı Linnesi Başakşehir maçına saklamalıyız. Sene sonu inş satabiliriz Brezilya pazarına takas için girsek olabilir Flamengolu Willian Arao gibi vs.

    Fernando ve NDiaye yerine bonservissiz Milandan ayrılacak olan Andrea Bertolacci Benficadan Andreas Samaris ve Arsenalde artık düşünülmeyen Mısırlı M.Elneny iyi olurdu. Samaris Fernando'ya çok benziyor stil olarak ama en azından yıllık ücreti ve bonservissiz oluşu imza parasını rahatlıkla çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes dinlendi ama maç eksiği doğuyor. Akhisar finalinde kesin sahada olmalı.

      Sil
  3. Akhisar finaline nasıl bir kadroyla çıkmalıyız?? Bence Semih Ahmet Çalık Mariano Emre Taşdemir Sinan Mitroglu ile başlamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin büyüklükte rotasyon yaparsak o maçı sıkıntıya sokarız. Linnes ve Taşdemir'e katılırım bir tek. Zaten Mitroglou sezonu kapattı.

      Sil
  4. Konu ile alakalı değil ama ATAMA deyince yazmak istedim.Gerçi GALATASARAYIMIN her branştaki başarısı bu hayatta beni mutlu etsede unutamadığım bir ATAMA var(biraz esprili olsun)Öğretmen ataması olduğu için öncelikle KPSS'den 3 oturuma girmeli.Sonra mülakat başarılı olmalı.Sonra tercihlerinden birini kazanmalı.10 senedir bu sınava giren arkadaşlar tanıyorum.Hemde çok yakından malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bir şey diyemiyorum. Benim de akrabam var, yıllardır uğraşıyor ama atanamadı :(

      Sil
  5. O kadar büyük bir tecrübenin Muriqi'nin pozisyonunda yere yatması çok kötüydü kondisyon olarak iyi değil desek ligin bu doneminde çok ilginç olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano kafa olarak da çok geride. Problemi büyük.

      Sil
  6. Ben Fatih Terim'in Mariano'yu oynatarak değerinin düşmemesini sağladğını düşünüyorum. Yaza zaten gidecek 1-2 ne kar edersek olayı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olabilir ama performans vermiyor. Mariano'nun değerini düşürmeyeyim derken şampiyonluk giderse yazık olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir