28 Haziran 2019 Cuma

Adem Büyük Galatasaray'da


Gençler üzerinden konuşuyoruz, sizler de yorum atıyorsunuz. Hemen hemen aynı noktada olsak da bir detayı atlıyoruz. 2000'li diye bahsettiğimiz grubu zaten Fatih Hoca kurdu. Onu da geçtim, Fatih Hoca'nın hayatı inandığı gençleri kazandırarak geçti. Gençler üzerinden yazdık çizdik, onlara rağmen bu tarz transferler geliyorsa "hocanın bildiği vardır" diyorum.

Adem Büyük yine de çok içime sinen bir transfer değil. Karakter olarak da tutmam, futbolunu da en azından Galatasaray seviyesi için yeterli bulmam. Mutlaka Galatasaray'ın 2 tane yabancı forveti olacak, hatta Babel'i de eklersek onlara 3 diyelim. Adem Büyük ise daha çok tamamlayıcı bir parça, ötesine geçeceğini düşünmüyorum.

Kendini Anadolu'da kabul ettirdiği doğru. Kasımpaşa ve Malatyaspor günleri de oldukça iyi geçmişti. Taktik detaylara daha sonra girecek olsak da hareketli, ön alanda mücadelesi olan bir isim. Statik bir forvet değil, kanatlara açılmayı seven, daha çok tamamlayıcı. Bu özellikleri ne kadar yeterli olacak, bunu zaman gösterir.

Maliyeti için bir şey diyemem. Ülkede döviz kurunun geldiği yer malum, en azından TL bazında imzalar atıyoruz. Adem Büyük de ilk yılı 3.5 milyon TL, 2. yılı ise 4 milyon tl alacak. 2 yılın toplamı 1 milyon avro civarı bir rakama denk geliyor. Bu paraları Anadolu'da da bulabileceğini düşünüyorum, rakam üzerinden bir yangın koparmam.

Bu transferi sadece saha içi özelinde değerlendiririm. Muğdat Çelik gitti, Adem Büyük geldi, biraz da öyle bakacağız. En azından Muğdat Çelik'e göre daha özellikli bulduğum bir isim diyebilirim. Kulübede de büyük bir yerli açığı var, belli ki Fatih Hoca gençler için başka şeyler düşünüyor. Hayırlısı olsun, umarım herkesi yanıltır ve iyi bir Galatasaray dönemi yaşar.

13 yorum:

  1. adem tercihi tam bi terim transferidir.nedeni gayet basit

    fatih terim koşan ısıran oyuncuyu sever.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaos içinde iş yapacak ismi istiyor diyebiliriz.

      Sil
  2. çirkef bir isim ama geldi artık yapacak bir şey yok. hem jimmy hem adem gereksiz oldu ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi aynı anda gereksiz olmadı, Jimmy üzerine Yusuf Erdoğan gereksiz olur.

      Sil
  3. gençler küstü küstü :) yani ne diyim. ben de senin gibi vardır terimin bildiği diyim. şahsen altın jenerasyonun geçen sezonki başarısından sonra. gelicek sezon terimin kadrodaki yerlilerin genelini altyapıdan kurmasını bekliyodum. hayırlısı diyelim.

    YanıtlaSil
  4. Ben Adem Buyuk'u karakter olarak sevmem. Ama futbolunu begenirim. Mugdat Celik'den daha kaliteli. Hele Kasimpasa døneminde daha cok begenirdim. Adem Buyuk bence bizde is yapacak. Bilal Kisa gibi tecrubeli anadolu yerlileri bende olumlu iz birakti. Yedekten gelip katki verir. Ben eminim. Bu eline gelen sansi iyi kulanmak ister. Kariyerinde ilk defa sampiyonluga oynayacak. Bence elinden geleni yapacak. Motivasyonu cok yuksek geliyor bize. Ben umutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç sevmem, futbolunu da çok tutmam ama verilecek rolü az çok tahmin ediyorum. Bunu da kaldıracaktır.

      Sil
  5. Mutlaka doğru ama Fatih Hoca da bu yüzden var :)

    YanıtlaSil
  6. Fatih Hoca'nın ihtiyaçları doğrultusunda istediği ve bonservisi olmaması sebebiyle nispeten az risk taşıyan bir transfer. En kötü ihtimal tutmazsa da kiralık vs de gönderilebilir Anadolu takımlarının isteyeceği bir oyuncu.
    Ama çalışmak ve kendini geliştirmekle ilgili geçmişte çok saçma sözler söylemişti diye hatırlıyorum umarım halen daha aynı fikirde degildir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakter problem zaten, o konuya hiç girmek istemiyorum :(

      Sil
  7. Hoca Engin Baytar'ı çok özlemiş olmalı. Onun kadar yeteneklisini bulamadı belki ama manyaklıkta eşdeğerini bulmuş. Görelim bakalım bu işin sonu nereye varacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaos halinde iş yapacak adamlar kulübe adına değerli olabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir