13 Haziran 2019 Perşembe

"Arda Turan Galatasaray'a dönebilir" gibi bir gündem olduğuna inanmıyorum


Son haftalarda "Arda Turan Galatasaay'a dönebilir" tarzında haberler çıksa da ısrarla yazmadım. Böyle bir gündem olacağına inanmıyorum. Bu gündem, Arda Turan transferinin en olası olduğu günlerde dahi konuşulmamıştı. Tudor / Ayhan Akman ikilisinin ısrarlı isteği karşısında dahi dönemin başkanı Dursun Özbek bu transferi istememişti.

O gün olasıydı mesela. Barcelona'da gözden çıkmıştı ve forma giymesi gibi bir olasılık yoktu. Bu zararı da göze alıp, herhangi bir bedel almadan göndermek istiyorlardı. O sezonun Ocak ayında da Başakşehir bu transferi kiralık olarak bitirdi. Barcelona'yla sözleşmesi bitti diye hatırlasam da 1 yıl daha varmış ve Başakşehir'le de 2.5 yıllık kiralama anlaşması yapmışlar.

Başakşehir adına da hayal kırıklığı. Başakşehir'in son 2 senesinde şampiyonluk gelmediyse bunun temel nedenleri var. Arda Turan'ın transferi Başakşehir'i kırıp atmıştı ve geriye gittiler. Hatta o dönem hakemin yakasına yapışıp büyük de bir ceza yemişti. Geçen sezon da Robinho transferiyle gerilediler. Bu 2 isim için iyi olduğu oyun düzeninden vazgeçen bir Abdullah Avcı.

Arda Turan Barcelona'da bıraktığı yerden Başakşehir'de devam etti. Saha içinde gösteremediği performansa, saha dışında yeni skandallar ekleyerek 1.5 sezon geçirmiş oldu. Yaş 32, fizik bitmiş durumda, transfer edecek takım için ise yeni sorunlara gebe bir transfer. Başakşehir'in de kendisiyle yola devam edeceğine inanmıyorum.

Belli ki Arda Turan da bunu istemiyor. Bugün Galatasaray gel dese her türlü fedakarlığı göze alır. Özürse özür, maddi fedakarlıksa maddi fedakarlık. Gel denmez işte, denmemeli de. Arda Turan'ın Galatasaray için "evlatlık" bir durumu kalmadı. O krediyi kendi harcadı. Galatasaray'a ciddi bonservis kazandırmış bir ismi iyi hatırlamak istesem de aklımda iyi anlamda anı kalmadı.

Şunu bunu yaptı mevzusuna girmeyeceğim, yaşananları hepimiz biliyoruz. Fatih Hoca kendisine Milli Takım'da son bir kredi açsa da uçakta yaşadığı olayla onu bitirmiş oldu. Kendisi var eden isimlerden biridir Fatih Terim. Yine kendi bilir tabii, affedip affetmemek ona kaldı. Bu konuyu gündeme dahi alacağına inanmıyorum tabii, boş bir gündem bu.

Bu transferi isteyen var mı bilmiyorum ama ben istemem. Fatih Hoca'nın da düşüneceğine inanmam. Hadi affetti diyelim, onu da eleştiririm. Arda Turan ne hak etti ki kariyerini Galatasaray'da tamamlama imkanını kendisine verelim. Başakşehir maçının sonrasındaki "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" mesajının adresi net şekilde biliniyor. Bu gündem bile değil, yazmak için yazıyorum..

10 yorum:

  1. "Yazmak için yazıyorum..." :)) sevdim bu kısmı güzel bir son olmuş eline sağlık :) her bir sözüne katılmakla beraber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde yazmam. Soruluyor, ben de yazmak için yazmış bulunuyorum çoğu zaman :) Teşekkür ederim düşüncen için.

      Sil
  2. Atletico Madrid døneminde Avrupa'nin en iyi 20 oyuncusundan biri diye gørulurdu Avrupa'da. Bugun Griezmann Atletico icin neyse o zamanlar Arda'ydi .ayni tarz degiller tabiki ama takim icin yildiz oyuncu oydu. Cok gurur duyardim o zamanlar. Playstation'da oynarken Arda 86 total'i vardi. En iyi 20 oyuncudan biriydi oyunda.

    YanıtlaSil
  3. İsterse 100 gol atsın ben yine de gelmesini istemiyorum. Tipini görmek bile midemi bulandırıyor o derece tiksiniyorum bu heriften.

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray'ın gündeminde yoktur ama menajerlerin bilinçli yaptırdığı haberlerdir bunlar. Galatasaray almasa bile başkalarına bak bizi Galatasaray istiyor deme şansları doğuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalanlamıyoruz biz de. Biraz da ciddiye almamaktan kaynaklı.

      Sil
  5. tüm haklı sebepler bir kenara.. futbolcu olarak artık fayda vermesi imkansız zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Ne kadar yetenekli olursan ol, o fiziği toparlamak, bu seviye adına zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir