4 Haziran 2019 Salı

Belhanda'nın Galatasaray'la olan sözleşmesini yenileyebileceği konuşuluyor


Belhanda konusundaki süreç günden güne değişkenlik gösteriyor. Ffp sarmalında bonservis girdisi sağlamamız gerektiği için satılabilecek isimler arasında Belhanda'yı mutlaka belirtiyorduk. Şu an takım içinde en yüksek bonservisi getirebilecek isim olduğunu düşünüyorum. Ocak ayında da Suudi Arabistan takımlarının ilgisi düşünüldüğünde beklenti oluşmuştu.

Bugün de gidebilir gerçi. Herkes için geçerli bu. Biri çıkar ve 15 milyon avro bonservis verirse kimse hayır diyemez. Belhanda değerli bir futbolcu, Fatih Hoca'nın düzeninin de olmazsa olmazlarından. Belhanda'yı bırakmayı geçtim, onun yanına 2. bir Belhanda arıyor diye düşünüyorum. Belhanda'nın kendi pozisyonunda oynayan diğer futbolculara oranla büyük farkları var.

O da hareketliliği, temposu ve savunma katkısı. Bunu 8 - 10 arası oynayan bir futbolcuda kolay kolay bulamazsınız. Belhanda en kötü gününde dahi mücadelesinden ödün vermiyor. Bu kadar hareketli ve hızlı oynamaya çalışan bir futbolcunun bazı noktalarda pas hatası yapması doğal. Buna rağmen takımın "oyun aklı" noktasında en iyi isimlerinden.

Medyada gördüğüm haber şu. Belhanda'nın Galatasaray'la olan sözleşmesini yenileyebileceği konuşuluyor. Herkes "gider" diye düşünürken, sözleşmesinin uzatılması düşünülüyor. Kontratı 2021 yılında bitiyor, yaşı da 29. Sözleşmesindeki bonus maddelerinin kaldırılıp, yıllık ücretinin de 3 milyon avro'ya sabitlenmesi durumunda bu işin olabileceğini düşünmekteyim.

Belhanda ve Feghouli'den vazgeçmek zor. Zaten hücumda sorun yaşıyorken, en etkin 2 ismi "bonservis" diyerek satmayı düşünmek bizi güç kaybına uğratır. Yerleri kolay dolmaz, her isimden böyle katkılar almak zor. Bu futbolcuların aidiyeti de çok yüksek, tutan kimyalar var. Satmayı düşüneceğimiz isimler farklı olmalı.

Diagne, Fernando, Mariano gibi diyebilirim. Bu futbolculardan bonservis kazanmayı denerdim. Yerlerinin dolması daha olası futbolcular. Diagne ve Fernando'dan önemli bonservis gelirleri elde edilebilir. Mariano'dan da 2-3 milyon avro aralığı kazanılır diye düşünüyorum. Belhanda'dan çok uçuk rakamlar konuşulmaması durumunda vazgeçmek istemem.

13 yorum:

  1. Kaynak Fransız basını sanırım ancak bana hiç mantıklı gelmedi. İlki el mecbur satma zorunluluğumuz para edecek iki kişiden biri neden uzatalım. ikincisi önceki sene devre arasında Nice için fedakarlık yaparak gitmek istedi neden indirime gitsin, gitmeyecekse neden uzatalım. Ayrıca provoke edilmeye çok müsait. Ligimiz tahrik ligi burası ona uygun değil. Baskının büyük olduğu maçlarda hep atılma riski var. Kendisini sevgiyle anmak için ayrılık en mantıklı olanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynak Fransız basını değil, Belhanda'nın kankası olan gazeteci. Belhanda'yı satmak için el mecbur değiliz, takımın en önemli 3 isminden biri çünkü. Galatasaray ile Nice'ı kıyaslamaz bile Belhanda, son yıllarda gördüğüm en büyük aidiyetlerden biri.

      Sil
  2. N,ce olayı net yaşandı ayrıca Belhanda ve Diagne dışında para kazanabileceğimiz oyuncu mu var? Çok fazla sayıda takviyeye ihtiyacımız olduğundan ve almak için satmak zorunda olduğumuzdan el mecbur birileri satılacak.Bekleyip görelim bakalım bu işin sonu nereye varacak. İyi bayramlar bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice'da kalmak isteyebilir, şimdi Galatasaray'da kalmak istediği gibi. Belhanda'ya sorsan şu gün Nice'ı anmaz bile :) Fernando'yu sat, Mariano gider. Diagne de giderse 20 milyonluk bütçenin oluşmaması için hiçbir sorun yok. Niye en iyi oyuncularımdan birini bırakayım ki :)

      Sil
  3. 3m sabit ucret ve diğer maç/puan başı vb. bonuslar kaldırılırsa kalsın. Kabul etmezse 8m üstüne satılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 milyon düşük bir bedel. Ben en az 15 milyon diyorum.

      Sil
  4. Yunus Fernando Mariano 'yu sat 10m gelir. Diagne'yi 10m dan aşağı satmazdim. Maicon 5 Ahmet Çalık ve Ömer Bayram 1 etse Diagne hariç 16m eder. Anadolu takımı olsam Ahmet Çalık 'ı da Omer'i de kadromda isterdim.

    Iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon satılmaz da diğer isimler için doğru diyorsun. Diagne de en kötü haliyle dahi 12 - 15 arası edecek.

      Sil
  5. belhanda iyi futbolcu o ve feghouli her sene zirveye oynatır bu takımı.

    ama satmak zorundayız. fernando falan talip bile yok. belhanda para getirir.

    YanıtlaSil
  6. Umarım talibi çıkar da bir an önce satılır.

    YanıtlaSil
  7. Belhanda yi satıp Belhanda kalitesinde bir orta saha bulmak da zor iş scout hamlelerine güvenmek lazım yoksa zor iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor hem de. İnsanlar kolay zannediyor ama o pozisyonda Belhanda gibi iki yönlü oynayacak isim bulmak zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir